×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дянков: Ако вдигнем доходите популистки, държавата ще фалира


04 Юли 2012, Сряда, 10:17 ч.

Ревизията във волейболната федерация е приключила и са открити големи нарушения
Финансовият министър Симеон Дянков обяви по БНТ, че лесно може да вдигнат доходите с 30% популистки, за да спечели ГЕРБ парламентарните избори през 2013 г., но държавата ще издържи година и ще фалира.

Според Дянков подобни решения за били взимани във фалирали страни като Гърция, Словакия, Словения, Португалия и Кипър. Всяка една от тях е била управлявана от социалистическо правителство преди това, посочи финансовият министър. За да се увеличат доходите на българите трябва да се постигне финансова стабилност, смята Симеон Дянков. Той отчете, че има напредък, но за да се достигне средното европейско ниво, трябва да се върви с 3 % годишен растеж на доходите над средното за ЕС, а не с 1% както е сега. И без сериозно повишаване на доходите ГЕРБ ще спечели втори мандат, заради общата политика на правителството, смята Дянков. Той изброи като видими ефекти от управлението на ГЕРБ - музеите, магистралите и извадените археологически находки.

“Хората виждат, че министрите работят”, каза вицепремиерът. Според Дянков неговата работа оставала невидима за обикновените хора и много от тях смятали, че той не се справя, защото доходите им не се променят. Признанието на външните пазари не говори много на обикновените хора, но е доказателство, че си върши добре работата си да гарантира финансовата стабилност на страната, отчете Дянков. Той не пропусна да повтори, че освен Швеция, България е единствената държава в Европейския съюз, която има балансиран бюджет досега за тази година. Успехът на еврооблигациите е резултата на търпение Успехът с по-ниската лихва за еврооблигациите се дължи на търпение и предварителен план, който проработи успешно, смята финансовият министър. В понеделник България емитира 950 млн. евро еврооблигации на външните пазари при лихва от 4.25%.

"Имаше значение това, че миналата година кредитната агенция "Мудис" ни вдигна рейтинга, защото инвеститорите следят доста какво правят тези агенции. От друга страна пък сегашният успех ни позволява вече да се надяваме, че най-късно в началото на следващата година и "Стандърт енд Пуърс" – другата голяма кредитна агенция, също ще ни вдигне рейтинга", прогнозира Дянков. Според него това ще помогне на бизнеса и на банките, лихвите на които автоматично ще падат, а оттам ползи ще има и за домакинствата. Българските инвеститори са били изолирани от сделката с еврообгицаиите, по настояване на банките и с подкрепата на всички политически сили. Целта е била да се постигне диверсификация и България да получи достъп до по-големи пазари, обясни финансовият министър. Сред страните, които купиха големи дялове от външния ни дълг са големите икономически гиганти като Сингапур Корея, САЩ, както и страни от Близкия изток, посочи Дянков.

Административната реформа продължава Местенето на администрацията от София към големите градове ще продължи, каза Симеон Дянков. Той посочи, че служителите, които не желаят да напуснат столицата ще бъдат освободени от длъжност и като компенсация ще получат по една средна работна заплата както е по Кодекса на труда. "Има силна съпротива за преместването и това ме радва", каза Дянков. До две, три седмици още четири ведмоства ще бъдат преместени. Сред тях е Агенция "Митници", която отива в Русе и тази по виното, която се мести в Плевен. "Митниците са лесни за преместване, защото основните им функции са по границите", обясни Дянков.

Ревизията във волейболната федерация е приключила и са открити големи нарушения. Те ще бъдат обявени след като мине двуседмичният срок за подаване на възражения по актовете, каза Симеон Дянков. Агенцията за държавна финансова инспекция е проверила три спортни федерации - по ски, мотоциклетизъм и волейбол. Най-сериозни са нарушенията във волейбола, посочи Дянков. В бюджета за 2013 г. ще се въведе практика спортните федерации да заявят от колко пари имат нужда, средствата да им бъдат отпуснати, като през годината да не се дават допълнителни суми, посочи Дянков. Той припомни, че тази година само на волейболната федерация са дадени допълнително над 3 млн. лв. за организиране на срещите от Световната лига и за олимпийските квалификации. В “Пирогов” - повишаване на заплатите за сметка на бонусите П овишаване на заплатите за сметка на бонусите и финансиране на модернизацията на "забравените отделения" в “Пирогов” са първите неща, които трябва да се направят в болницата, смята финансовият министър. Според него сегашният директор на "Пирогов" може да се справи със ситуацията, с помощта на финансовите експерти, който са влезли в директорския борд. Тяхната задача е да осигурят провеждането на добри обществени поръчки, да въведат по-добра отчетност и да подобрят управлението на разходите, посочи Дянков. Според него последният скандал за злоупотреби в “Пирогов” показва, че такива неща са характерни за нереформирани системи. "Увеличихме средствата с 800 млн. лева, а системата не върви", обобщи вицепремиерът.



Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
3
Коментара по темата
3.
yqrjeac
30.08.2012 20:38:44
0
0
iljgnV , [url=http://lvdamvkkhyuy.com/]lvdamvkkhyuy[/url], [link=http://uhppxzxxwvfn.com/]uhppxzxxwvfn[/link], http://dwvxmdlazpdn.com/
2.
saofaqcr
27.08.2012 17:35:39
0
0
Ph7XTw <a href="http://ansceldfxvso.com/">ansceldfxvso</a>
1.
Harry
27.08.2012 06:49:02
0
0
If you want to get read, this is how you shloud write.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори