×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пройков си отиде, остави на Жабов лаврите при Аврамов мост


Пройков си отиде, остави на Жабов лаврите при Аврамов мост
Кметът на община Средец от ГЕРБ Иван Жабов пусна багерите при Аврамов мост за проект за 3 млн.лв., обеща на бабите хубав път до Бургас, да не обикалят чак през Средец
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Юни 2012, Неделя, 20:39 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Катя КАСАБОВА

Историческият ремонт на 3-километровата отсечка до средецкото село Дюлево почна

Спечеленият през 2010 година проект от Община Средец за основна реконструкция на изоставената 3-километрова отсечка от главния път Бургас-Средец до с.Дюлево при Аврамов мост, дочака своята реализация. Багерите заораха  кръстовището в петък следобед, след него пътят на практика е обрасъл с бурени и прилича на ивицата Газа – достъпен само любители на офроуда.
Обещаният ремонт, който трябва да съкрати разстоянието от Дюлево до Бургас с 15 км, беше една от опорните точки в предизборната програма на червения кмет Тодор Пройков, защото в неговия втори мандат Общината успя да се пребори в полза на около 250-е останали живи местни жители в затънтеното селце. По ирония на съдбата обаче стартът на скъпия ремонт бе даден в мандата на герберовото управление и това бе подчертано от новия управник Иван Жабов. Жабов каза „За мене е чест!“ още с пристигането си на Аврамов мост със зам.министъра на земеделието Светлана Боянова и областния управител Константин Гребенаров.

 

На това място след с.Дебелт в посока Средец, вдясно има 6 км отсечка до Дюлево, която чака ремонт от 20 години


Цената за изпълнението на 6-километра е малко повече от 3 млн.лв., то е поверено на бургаска фирма, която спечели конкурса в оспорвано състезание с голямата „Щрабаг-София“ЕАД малко след началото на мандата на ГЕРБ в Средец.
„Подобряваме инфраструктурата на общината и намаляваме трафика по републиканския път от Бургас до Средец и Елхово. Сега Дюлево ще може да стъпва на два републикански пътя, ще оширим отсечката, ще има и 15 водостока, започваме веднага, за да не ни пречат подпочвените води. Рокът е 30 месеца“, каза кметът.

 
Най-големият инвеститор на територията на община Средец Янчо Патриков използва визитата на министърката, за да й покаже мегапроекта си в местността Божура, тъй като разбра, че тя е тукашно момиче

Общо 240 млн.лв. са заделени от аграрното министерство по мярка 321 по програмата за селските райони за водоснабдяване и нови пътища до малки населени места това лято, каза Боянова.


В категории: Средец


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
до №6 от парка
27.06.2012 13:51:31
1
3
Какви 2 мандата?Той втория мандат беше абдикирал и остави цялата власт на Петя,Мирка и сие,които така се вживяха и самозабравиха,че не се посвиниха да си уредят недипломираните деца на ръководни постове,и целите си родове на работа.И това побърка народа вече!Градът се управляваше от зам.кметове и нач.отдели.Пройков остави разруха,защото тръгна да реализира спечелени проекти,но му спряха парите,за да може сега Жабов да ги финализира.Да,и двамата са зависими.Пройков имаше катастрофална и кадрова, и инвестиционна политика(всъщност,втората я нямаше изобщо).Виж,за манталитета,позволи ми да не се съглася-липсва ми скромното излъчване на бившия(на фона на днешната дебелащина, мегаломания и нескромност)!
7.
до №6 от парка
27.06.2012 13:51:29
0
5
Какви 2 мандата?Той втория мандат беше абдикирал и остави цялата власт на Петя,Мирка и сие,които така се вживяха и самозабравиха,че не се посвиниха да си уредят недипломираните деца на ръководни постове,и целите си родове на работа.И това побърка народа вече!Градът се управляваше от зам.кметове и нач.отдели.Пройков остави разруха,защото тръгна да реализира спечелени проекти,но му спряха парите,за да може сега Жабов да ги финализира.Да,и двамата са зависими.Пройков имаше катастрофална и кадрова, и инвестиционна политика(всъщност,втората я нямаше изобщо).Виж,за манталитета,позволи ми да не се съглася-липсва ми скромното излъчване на бившия(на фона на днешната дебелащина, мегаломания и нескромност)!
6.
до"от парка"
27.06.2012 10:04:31
0
4
Искрено се надявам да се окажеш права, но нещата за сега не се развиват в тази посока. Пройков също много се хвалеше, но се видя, че и за два мандата нищо не остави след себе си освен разруха. Всъщност, двамата не се различават много по манталитет и по зависимостта от местни величия.
5.
от парка
26.06.2012 19:21:01
1
4
Сега ще видите,как ще тръгнат ремонтите на детските градини,парка,пътищата.Все неща,извоювани от предходните,но лаврите с финализирането ще оберат тези.Защо,мислите,че държат Шиварова в общината-защото я харесват ли?Не.Но им трябва,защото името й е във всички проекти.Тази от Бургас-Дамбулова,нали затова я взеха-била експертка в проектите.Какво е направила досега,освен да си взема заплатата и да й плащаме пътните?40-50 души от Бургас били на средецка софра.Сметнете какви пътни плащаме!Явно са уникални,незаменими експерти!Огромна администрация,а активност-нула.8 месеца всичкия им PR е на база чужди проекти!
4.
от Грудово
26.06.2012 14:00:42
1
3
За 6км 30 месеца!!!Сега разбирам защо за 3 години не могат да оправят 24км между Средец и М.Рудник!В Дюлево има 10 души,които пътуват за Бургас.Можеха да минат и през Средец.Но,хайде,това са евро пари.Кмета да почне да печели дивиденти от членството си в ГЕРБ и да оправи инфраструктурата,че тук сме като швейцарско сирене по пътищата.Много правилно сте озаглавили статията!И още лаври ще обира.Много проекти се спечелиха,но ГЕРБ спря финансирането,за да ги запазят за времето,когато кандидатите им станат кметове.Досега,ако всичко беше наред пътят щеше да е готов.Но,бабата в Дюлево няма представа от писане и защита на проекти.В спомените й остава само този,който чупи шампанското!
3.
???
26.06.2012 11:48:38
0
2
Как се въртят старите песове около младата министърка.Пак ще я омаят със сладки приказки,ще погъделичкат егото й и ще отмъкнат парче от баницата.
2.
от Дюлево
25.06.2012 12:06:24
1
4
Пълни глупости сте написали. Какво разтоварване на Бургас-Елхово, като това е встрани от пътя. Разстоянието от Аврамов мост до Дюлево ще се съкрати с един километър и малко, а от Средец до Дюлево, ако се минава от там се удвоява. Да оставим настрана, че това е най безмисленото харчене на милиони в общината. Толкоз много отсечки, по които ежедневно пътуват хора са в трагично състояние. На Пройков му трябваше да има проектиране, а пътя не го интересуваше. Сега Валерката с компания и Жабката ще щракат с пръсти. Да им е сладко! За селяните в Средецостана да плащат софрата.
1.
grudovec
24.06.2012 23:06:58
6
3
Bravo,gotina macka e ministarkata.........dano i za v badeshte da pomaga.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори