Моята торта за всеки ден - става експресно и още по-бързо изчезва
Перфектен вариант за неканени гости
Моята торта за всеки ден. Така наричам авторския ми десерт, който става много бързо и лесно.
Продукти:
За тестото:
2 яйца
100 г кристална захар
щипка сол
1 ч.л. ванилова захар
4 супени лъжици заквасена сметана или кисело мляко
500 г обикновено брашно
1 ч.л. бакпулвер
200 г масло
За пълнежа:
400 г извара
2 яйца
100 г кристална захар
1 ч.л. ванилова захар
1,5 супени лъжици царевично нишесте
За намазване:
1 яйчен жълтък
1 ч.л. мляко
Приготвяне:
Добавете яйцата, захарта, солта и ваниловата захар в купа. Разбъркайте добре с тел.
След това добавете сметаната и разбъркайте добре.
В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте с лъжица.
След това добавете маслото, като използвате вилица.
Разбъркайте с ръце.
Накрая добавете яйчената смес, разбъркайте с шпатула и омесете тестото с ръце.
Увийте тестото в найлонов плик.
Поставете в хладилник за 20-30 минути.
Добавете яйцата, захарта, ваниловата захар и нишестето в купа с изварата.
Разрежете тестото приблизително на една трета от дължината му.
Поставете по-голямата част от тестото във форма, покрита с хартия за печене, и го разпределете по цялата повърхност.
След това изсипете пълнежа с извара и го разпределете равномерно.

























