×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На 25 юни гинеколог ще реже бременна в строеж в Меден Рудник


На 25 юни гинеколог ще реже бременна в строеж в Меден Рудник
В това отделение на частната МБАЛ Черноморска - Бургас д-р Снежана Ризова ще прави секцио, вече има записани бременни
20 Юни 2012, Сряда, 13:21 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, Снимки и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Д-р Снежана Ризова записва за секцио в частната МБАЛ „Черноморска“ в Бургас, която екипът ни завари незавършена и необорудвана

Какво правите тук? Напуснете веднага! Това не е болница, а един строеж! 
Това са думите на мъж по маратонки и дънки, който снове из празните етажи на новостроящата се частна болница МБАЛ „Черноморска“ в жк Меден рудник в Бургас. Разбираме, че е д-р Якимов, анестезиолог по професия.  Намираме се на втория етаж, където би трябвало да е Акушеро-гинекологичното отделение, Родилно и Неонатология. Поне така пише на табелите. Там обаче са струпани баки с бои, а работници мажат стените по коридорите. Изнасяме се от сградата, в която преди това сме успели да заснемем какво представлява Спешното отделение, Шокова зала, Приемно отделение - вижте заснетия видеоматериал от вторник, 20 юни 2012 г.
 Всъщност огромната модерна сграда се състои от две части – Медицински център 3, където трябва да се нанесе общинската поликлиника №4 и където вече приемат пациенти, а другата – МБАЛ Черноморска Бургас е частна собственост на д-р Пенко Пенков от Сливен. Сградата е гордостта на община Бургас и пример за положените грижи за близо 80-хилядното население на най-големия жилищен комплекс.

Екипът на Бесове.бг пристигна в болницата във вторник след сигнал, че тук лекарка ще прави секцио на 25 юни. Става дума за самата шефка на Родилно отделение д-р Снежана Ризова. Сайтът БГ мама в подробности съобщава за записаната бременна жена в деветия месец, която с нетърпение чака да стане първата родилка на МБАЛ Черноморска. Освен нея има и други желаещи от същия комплекс, където живеят предимно млади хора.  Сигналът бе, че болничното заведение е без акт 16 и без лиценз за упражняване на медицинска помощ, издаден от министъра на здравеопазването. Дойдохме да видим какви са условията, в които тези бъдещи майки ще родят своите деца, както и да разберем дали собственикът д-р Пенков има  разрешителните книжа за отваряне на здравното заведение.

 


Д-р Ризова мие ритуално ръцете си
преди раждане, но не поема ли този път огромен риск? сн. "Грамофона"
Работниците, които разтоварваха оборудване, ни казаха да търсим Веселин Иванов, който бил от Строителния надзор и можел да покаже документите. Г-н Иванов обаче се оказа не независим надзорник, а представител на фирма „Д-р Пенкови“ от Сливен и изобщо не пожела да разговаря с нас.

Настояхме да видим акт 16, удостоверяващ от РДНСК, че сградата е изрядна и може да бъде въведена в експлоатация, но така и не го видяхме на място.

Д-р Веселин Белев – шефът на Общинския медицински център 3 ни уверяваше, че го има, в същото ни уверяваше и новоназначената представителка на д-р Пенков в МБАЛ Черноморска – Милена Казлачева. Разпознаваме я от предизборната кампания м.г. като лидерката на ГЕРБ в кв.Крайморие. Според Казлачева документът бил в Сливен. По думите на кмета на кметството в Меден рудник – Магдалена Манолова книжата били налични, но се намирали в Община Бургас. Манолова остана поразена от думите ни, че в понеделник МБАЛ Черноморска ще отвори врати за пациенти. „Действително все още болницата няма лиценз от министъра на здравеопазването, въпреки това – за отделни дейности, тя може да работи с разрешителните, които д-р Пенков има за Сливенската болница, акт 16 има“, каза зам.кметът по здравеопазването д-р Лорис Мануелян, когото открихме о телефона в чужбина.

За да не бъдем упрекнати в това, че публикуваме статия по слухове и твърдения в интернетсайтове, ние довършихме нашето разследване по случая с д-р Снежана Ризова докрая. Оставяме компетентните органи да си свършат работата също докрая и да се произнесат възможно ли е в сграда в такова състояние да се израждат деца и да се спасяват, не дай боже, човешки животи -  на бебета и млади жени? Защото дори и да успеят да обзаведат родилното с операционна, едва ли ще имат време да пуснат в реална експлоатация поне още 5 други задължителни съпътстващи звена - най-важното - Реанимация.

Коментарите на нашите читатели за морала и професионализма на днешното лекарско съсловие нека бъдат във форума на Бесове.бг.Ние, като журналисти, нямаме намерение да ставаме съдници. Само искаме да предупредим бъдещата майка, която ще легне под ножа на 25 юни, че рискува не само своя живот,но и живота на бебето, което носи в утробата си.

Телефонният разговор е проведен с репортерката Боряна Тенчева от Бесове.бг - под прикритие, в 16,45 часа, във вторник:

- Ало, д-р Ризова ли е?

- Дааа, кажете.

- Ами аз и мъжът ми се нанасяме сега в бл.420 в Меден рудник и съм бременна в осмия месец, терминът ми е на 14 юли. Не познавам лекарите в Бургас, но мои приятелки ме насочиха към Вас, да ми кажете какво да правя – към кого да се обърна за раждането. Може ли да ме приемете?

- Кабинетът ми е на ул.“Места“ в центъра на Бургас, това е телефонът ми, заповядайте.

- Чух, че новата болница в Меден рудник вече ще отваря и Вие ще работите там.

- Дааааааа, на 25 юни ще направя там първото секцио.

- Ама там ли - в новата болница на Меден рудник?

- Да, разбира се.




В категории: Разследване


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
31
Коментара по темата
31.
да ама не
09.06.2013 05:55:43
2
1
аз раждах в клиника и ми умориха бебето, тая Ризова даже не мога да я нарека доктор , защото не е ...
30.
ддд
05.07.2012 18:45:03
0
0
Абе стига сте плюли Семир, като не знаете как стоят нещата поне не пишете глупости.
Тя доктор Ризова се мисли за велика но и нейното време ще дойде. Колкото до Семир това са пълни глупости които пишете, първо погледнете какво е направил за града, и отношението към пациентите пък после говорете!!!
29.
Браво Бесовете
24.06.2012 18:39:57
1
9
Снежана Ризова си плю под опашката и се уплаши! Няма да има секцио подкараха я от три инстанции подред да проверяват какво става в меден рудник. И така трябва да е, там не са добичета а хора и заслужават добро здравеопозване.
28.
Просто един човек.
23.06.2012 22:58:45
1
13
До кога ще обръщате внимание на толкова долнопробни репортажчета като това. Не сте ли разбрали, че почти 95 % от журналистите са поръчкови, за справка просто се зачетете във всеки един ежедневник и ел. новинарски сайт. ПОРЪЧКОВИ - това е жестоката истина. Тук в България сме в състояние да очерним и най- светия човек- с последното не искам да кажа, че д-р Ризова няма и прегрешения. Толкова ли сте некомпетентни и слабообразовани за да разберете, кой стой зад подобни статии ?! Всеки сам си избира как да постъпи в подобни важни моменти - като раждането на едно дете. Далеч съм от мисълтта, че ще оставят жената да роди върху кашоните или хвърлена на пода. Овчи умове. Журналистите били безпристрастни-какви простотии- само погледнете как е конструирано заглавието на статията и ще видите колко са "безпристрастни". Добре поне, че бедните журналисти ще изкарат по някоя стотинка или левче на гърба на другите хора, а за съвест ли - какво да говорим за тази дума- тези индивидчета са лишени от нещо подобно. Четете, но и мислете.... че в България има много овце.... в човешки кожи...Лека вечер.
27.
ак
23.06.2012 12:13:07
5
5
браво на д-р Добрева, че първа си тегли майната и то не защото правеше на черно аборти зад гърба на Семир.
26.
dd
22.06.2012 22:27:02
2
4
Ей, голям злобар е тоз Семир бе! Най-смела се оказа д-р Добрева, че първа му тегли една майна! Сега на ход е Ризова! Лека полека Семирчо ще се обзаведе с ямболски лекари, които да акушесрват на прииждащите ямболийки във Бургас! В таз Дева Мария само туркините останаха да раждат!
25.
Киро
21.06.2012 18:42:46
2
5
Докога българина ще обръща внимание на...." кой,как и кого"...ФАКТИТЕ СА ВАЖНИ и ако е истина,че не всичко е легално по- добре да сме благодарни и да осмислим инфото! Тук май пишат само заинтересовани,баси никога няма да се оправим!!!!!!!!!!!!!!
24.
Киро
21.06.2012 18:42:40
2
3
Докога българина ще обръща внимание на...." кой,как и кого"...ФАКТИТЕ СА ВАЖНИ и ако е истина,че не всичко е легално по- добре да сме благодарни и да осмислим инфото! Тук май пишат само заинтересовани,баси никога няма да се оправим!!!!!!!!!!!!!!
23.
trol
21.06.2012 15:43:43
2
4
куха лейка сиq катя, куха, дрънчиш.. няма кой да ти се връзва на глупостите
22.
Опомнете се
21.06.2012 11:10:56
2
4
МБАЛ"Черноморска"-Бургас е на Д-р Пенков от Сливен,знаете ли в Сливен какво направи той и за колко неща е разследван.Тука трябва прокуратура и МВР веднага да проверят какво става.Тая Снежана Ризова направо си го казва че щяла да направи секцио.Бесовете - предупредете бедната бременна жена да не ходи там,как може такава голяма доверчивост.Мъжът и знае ли на тая жена какво може да стане?
21.
бременна
21.06.2012 11:07:13
1
6
Айде сега, те бременните прости, че да идат да ги оперират в строеж. Те трева пасат и не виждат. Прав е човекът с псевдоним - ти, д-р Ризова работи в "Св. София" поне от 6-7 години, ако не и повече, била "изхвърлена". Пълни лупости 0 обвиненията срещу нея са съшити с бели конци.
20.
калъча
21.06.2012 10:18:44
3
10
Независимо дали се харесва на арабина и на подлогите му-набедени журналя,болница в М.Рудник ,ще има.Как например един път ,не намериха нещо да напишат по-така за "Дева Мария" .Всичко е перфектно там,едва ли е така,но който плаща ,той и поръчва музиката.......
19.
Тони
21.06.2012 09:49:57
3
7
Ами как ще отварят бе,всичко е в сроеж още,мале мила-горката и доверчива жена! Радвам се ,че още има хора да ни отварят очите предварително ,а не да страда българина в последствие,и изобщо не ми пука откъде са фактите-искам перфектни специалисти и достъпно здравеопазване !
18.
Дора
21.06.2012 09:42:17
2
6
Абе хора,какво значение има интрига ли е или не,лошо е, че явно това е истината! Ние като потенциални пациенти, трябва да сме информирани и да не допускаме да си правя експерименти с нас! Докога парите и болните амбиции ще са водещи,сега ще възхваляваме,а после ще изтрещяваме от .... да не дава господ никуму...
17.
ти
21.06.2012 08:17:03
2
6
Айде, айде, изхвърлена! Баш когато ще се отваря новата болница, баш тогава изхвърлена. Като е голяма некадърница, що я назначи Семир? И да вадим ли тука линкове и статии във в. "Фактор" как самият той я възхвалява? Баш сега разбрал, че е некадърна. Нали е доцент по медицина, очевидно вече и кадърността може да определи. Личи си, че е скалъпено от него, целият град вече го знае какъв е. Утре и някой друг, който ще си тръгне от него, пак ще бъде обявен за некадърен.
16.
аз
21.06.2012 07:05:23
3
9
До ха-ха №3
Така наречената "доктор" Ризова не е избягала от " Дева Мария"- Тя е била ИЗХВЪРЛЕНА от там . Сега отново ще се прави на велика и умна , а стадото дето го е повела със себе си за пореден път показват малоумие и липса на самоуважение. Репортажа не е платен , а показва , че Ризова е малоумна ,алчна кучка . що не я попитаха колко пари "сухо" ще иска за секциото ?
15.
пп
21.06.2012 06:53:45
8
12
Тази селяндурка Ризова отново ли ще се прави на началник ? УЖАС Като знам каква некъдърница е вече разбирам защо от "Дева-та" са я изгонили.
14.
freakybs
21.06.2012 06:50:24
6
5
тва нещо не може да има акт 16 щом е в такова "насипно" състояние еле пък акта да е от Сливен издаден ма много сте ....... тва "журналистите"
13.
бесен фен до N12
20.06.2012 21:24:39
4
5
познавам хора от старите болници и нищо не им трепери на тея хора.
част от тях - понеже не им пука, имат си частни кабинети и там скалъпват нещата.
друга част просто не са егоисти и бачакат безропотно докато системата ги тъпче.
и разбира се третата част - на безкруполните изроди като тази д-р Ризова, която няма как да ме убеди, че за 5 дни ще приведат родилното в готовност за операция. тя е хем стара, хем вече е от разтрепеараните.
няма значение чия поръчка е този репоратж - дори да е така, в картинката на филмчето няма нищо нагласено и фалшиво.
та такива ми ти работи, миличка ... =)
12.
До бесен фен
20.06.2012 21:07:19
3
5
Миличък, тия на които им трепери не са от новата болница, а от старите, които усещат, че им се изплъзва килимчето под краката :-)
11.
бесен фен
20.06.2012 20:54:14
1
5
ах мишчици скокливи прости, =)
тракайте си колкото искате по клавиатурките ама истината боли.
много ясно че ще плюете сайта, без да давате ясни доводи за обратното. щото всички дето мятате лайната си под статийте сте от управта на новата болница и сега ви трепери под лъжичката че ДАЛАВЕРАТА ВИ МОЖЕ ДА ПРОПАДНЕ.
гадна лапаческа сган сте вие, доктори те, и цапате името на останалите наистина добри хора.
10.
Ясно като бял ден
20.06.2012 20:52:27
7
8
Платено от Семир Абумелих
9.
Комара
20.06.2012 20:05:18
3
9
Е то от 100 км се вижда, че репортажа е платен :))) че и журналистката е много надъхана, ужас ...........
8.
kirilka
20.06.2012 18:43:44
3
3
kate,drygiqt pat moito momi4e kato pravi6 reportaji proveri parvo i togava hodi da snimash po stroejite.
7.
Христина
20.06.2012 18:31:06
2
8
Какви са тия тъпотии? Че и май се мислим за големи журналисти!
6.
mimi
20.06.2012 18:27:19
3
3
mnogo prost narod e tva balgarina.kak moje takiva reportaji tapi.
5.
Вини
20.06.2012 17:23:18
1
1
Тая измислена кметица Манлова е пълно недоразумение на природата честно!
4.
Славян
20.06.2012 17:19:32
2
7
Акушеро-гинекологията трябва да е за пример а не обратното.Бургас отдавна има нужда от подобряване на тази услуга.Има колко жени с рискова бременност-я близнаци,я тризнаци и нашите некадърници хем дерат кожите и хем са безпардонни....
3.
хахаа
20.06.2012 15:09:22
10
17
Д-р Ризова избяга от "Дева Мария" и собственикът й сега си отмъщава:)))
2.
go6o
20.06.2012 14:43:55
6
13
Пак платените репортажи на конкуренцията.Като отиде родилката да ражда ,тогава можете да снимате и да плюете.
1.
ужасена
20.06.2012 14:08:32
6
10
дори в Африка раждат по-хуманно ... мръсно племе е българина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори