Вече приготвям кюфтетата само по тази цепта, трябва сода, кайма и малко...
Достатъчно е да вземете прости съставки и леко да промените обичайната концепция
Прост набор от продукти, които могат да се превърнат в кулинарен шедьовър.
Професионалните готвачи срещат нови рецепти почти всеки ден, докато аматьорите готвачи обикновено се ограничават до по-тесен набор от познати ястия.
Но е много лесно да се излезе от този порочен кръг. Достатъчно е да вземете прости съставки и леко да промените обичайната рецепта.
За да приготвите сочни кюфтета по испански ще ви трябват следните продукти:
кайма – 500 г;
кефир или кисело мляко – 200 г;
1 глава лук;
яйце;
сол – 1 ч.л.;
захар – 1 ч.л.;
сода – 1 ч.л.;
брашно – 100 гр.
Поставете каймата в купа, добавете сода за хляб, налейте кисело мляко или кефир, добавете яйце, сол и захар.
Накълцайте лука на много силно и го добавете към каймата. Смесете съставките старателно, пише 7kefa.com.
След това пресейте брашното в каймата и омесете отново на хомогенна маса.
Загрейте олиото в тиган и сложете кюфтетата. Запържете ги до златисто кафяво, след което ги обърнете, покрийте с капак, намалете котлона и оставете да къкрят 10 минути.
Сервирайте със заквасена сметана и билки. /jenata.blitz.bg
Ако Фанка спечели голямата награда в "България търси талант" - ще дари всичките пари
Санираха още един блок в Камено, сградата вече е с енергиен клас „А“
Над 10 хил. души чакат да се чипират, мислят, че ще живеят вечно
Предупреждаваха я, но тя не чу - крахът на Джан-Микеле и Габриела
Москва удря Euroclear с иск за $229 милиарда заради замразените руски активи
ГДБОП с подробности за нарко ОПГ-то, действало под полицейска шапка
Как да премахнем мухълът за да не се появи отново?
Млад българин загина при катастрофа в Кипър, шофьорът на колата е дрогиран
35 защитени диви птици от Руския пазар отново са на свобода
Карлос Насар: Асен Златев ми даде смисъл да остана и да се състезавам за България
Даниела Тренчева - журналистката, която накара Али Агджа да проговори
Откраднаха над 3 млн. лева от голяма болница

-----
Верно? И к'во е туй целта и има ли почва във флагманската журналистика?