Нарязах тиквичките, добавих още няколко съставки и запекох - получи се не ястие, а шедьовър
Нарекох ги Рошави тиквички, опитайте тази рецепта
Днес ви представяме една много вкусна и креативна рецепта за пълнени печени тиквички, при която тиквичките са пълнени със смес от зеленчуци, яйца и сирене.
Отлично като основно ястие без месо или гарнитура!
За разлика от рецептите, в които тиквичките първо се издълбават, а после се пълнят с плънката, тук всичко е много по-лесно – просто правите разрези в тях, които после пълните с вкусотии и запичате. Ето необходимите продукти за вкусните и бързи Рошави тиквички:
Продукти:
2 тиквички
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
2 с.л.заквасена сметана
1/3 ч.л. сол
1/3 ч.л. смлян червен пипер
обикновено брашно за паниране
2 супени лъжици растително масло
100 г сирене на вкус
2 домата
Освен това:
1 яйце
сол
босилек
смлян черен пипер
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на лентички, като внимавате да не прережете зеленчука напълно. След това посолете и поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят известно време.
Пригответе сместа за паниране:
Смесете яйцата, нишестето, сметаната, солта, смления черен пипер в купа и разбъркайте всичко добре. Оваляйте тиквичките в брашно и след това ги потопете в яйчената смес.
Постелете тава за печене с хартия за печене, намажете я с олио и наредете панираните тиквички една до друга върху тавата.
Сложете във фурната и печете 20-25 минути на 180°C.
Пригответе съставките за пълнежа:
Нарежете твърдото сирене и доматите на тънки филийки и ги поставете в прорезите на тиквичките. Сложете яйцата, солта, босилека и черния пипер в купата.
След това настържете чесъна в сместа и разбъркайте.
Намажете тиквичките с разбитата яйчена смес и сложете тавата за печене във фурната.
Печете още 5-10 минути или докато тиквичките станат приятно златистокафяви, а сиренето се разтопи.
Оставете да се охлади и поръсете с пресни билки преди сервиране.















