Ето как се прави хляба от фурната едно време, 100 пъти по-хубав от купешкия
Опитайте и сами ще се убедите, че домашният любителски хляб е много по-вкусен и ароматен от този в магазина
Спомняте ли си миризмата от детството на прясно изпечен хляб от фурната. Искате ли да си го приготвите и да си припомните истинския вкус на хляба от едно време. С тази рецепта ви даваме тази възможност. Опитайте и сами ще се убедите, че домашният любителски хляб е много по-вкусен и ароматен от този в магазина.
Необходими продукти:
Тесто (готово или предварително приготвено)
75 мл мляко
60 г захар
7 г сол
300 г брашно
40 г масло
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете тестото, млякото, захарта, солта и брашното, докато се получи хомогенна гъста маса. След това прибавете маслото и месете още малко. Разделете на две равни части и оставете да втаса за около 10 минути, покрито със стреч фолио. Разточете всяко парче тесто в овална форма, след което внимателно го навийте на питка. В тава за печене поставете хартия, а върху тестото сложете кърпа и оставете да престои за 30 минути. Направете равни разрези върху тестото и оставете за още 20 минути. Намажете питките със смес от яйце, сол и вода. В предварително загрята фурна на 190 градуса печете за 23 минути.
Тези зодии се влюбват в грешния човек
И колите на доброволците ще могат да ползват лампи и сирени на пътя, но само при кризи
Плащаме над хилядарка за хижа на Коледа
Украйна атакува още един танкер в Черно море
Райънеър се оплака, че посредници продавали билетите им с 50 % по-скъпо
Спортна легенда стана на 77 години
Кой наследи милионите на Косьо Самоковеца
Разкриха шофьора на дрифтиращия Мерцедес по българските пътища
Най-малко 12 души са убити на плаж в Австралия
Пловдивчанин превъртя играта, иска близо 1 млн. лв. за това чудо!
Политик уби любовницата си, закла я като пиле
Голям бой пред дискотека в Разград

Тогава хлябът се правеше с двуфазно замесване на тестото
Трето - пече се върху каменна плоча или върхи обилно посипана с брашно, тава. Никога на само на метал намазан с олио, защото влагата остава отдолу и образува мека , неприятна кора на шупли, като на баница/кекс. Четвърто - хора , които си нямат идея от пекарство да не се опитват да дават съвети и "пишат" статии !