Пригответе тиквичките така и даже пържолата ще бледнее пред тях
Дори и децата обожават вече този зеленчук
Тиквичките са много ценен зеленчук и имат наистина страхотен вкус, когато се комбинират с кайма. Вдъхновихме се и създадохме рецепта за вас, която ще ви бъде полезна винаги, когато имате нужда да сготвите нещо бързо, здравословно и вкусно! Ето рецепта за тези уникално вкусни Пълнени медальони от тиквички:
Продукти:
2 тиквички
250 г кайма от пилешко месо (може и телешко или свинско)
2 домата
130 г твърдо сирене
1 глава лук
смлян черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина около 1 см – можете да ги обелите или просто да ги измиете и нарежете.
С помощта на остър нож или малка чаша направете дупка в центъра на всяко колело.
Не изхвърляйте пулпата, ще ви бъде полезна по-късно.
Сложете пулпата в блендер заедно с нарязания лук и пасирайте.
След това смесете тази смес с каймата.
Добавете сол, смлян черен пипер и разбъркайте добре.
Леко намажете тава за печене с олио и наредете тиквичките върху нея.
Напълнете със сместа от кайма.
Измийте доматите, нарежете ги на колелца и ги наредете върху тиквичките.
Печете в предварително загрята фурна на 200°C.
Времето за печене е около 25 минути.
След това извадете тавата за печене от фурната.
Накрая поръсете тиквичките с настърган кашкавал или друг вид твърдо сирене.
Оставете ястието да се пече още 10 минути.
Готовото ястие може да се поръси с нарязан копър или билки на вкус.

















