С пет картофа и "малко екстри" правя най-вкусните кюфтета по стара бабина рецепта
Вечеря за цялото семейство за жълти стотинки
Вкусно ястие, приготвено от картофи и често срещани съставки, които определено можете да намерите в хладилника си. Картофените кюфтета са доста популярно ястие от менюто на много ресторанти. Ние ви предлагаме да ги приготвите с малко „екстри“ по стара бабина рецепта. Вечеря за цялото семейство за жълти стотинки! Ето необходимите продукти за нашите Уникални картофени кюфтета по стара бабина рецепта:
Продукти:
600 г картофи (5 картофа), предварително сварени с кората
150 г салам (или наденица, шунка, кренвирш – каквото месо имате у дома)
100 г твърдо сирене
1 скилидка чесън
1 супена лъжица брашно
2 яйца
Сол
подправки на вкус
Зелени подправки:
магданоз
копър
зелен лук
Приготвяне:
Ще подготвим картофите, като ги обелим.
Настържете картофите в голяма тенджера или купа.
Нарежете ситно салама, чесъна и сиренето/кашкавала (или го настържете).
Добавете към картофите в купата.
Смесете с яйцата.
Добавете брашното към сместа и разбъркайте.
Накрая овкусете със сол, черен пипер и нарязани билки.
Ще получите еднородна маса.
С мокри ръце оформете топки от получената маса (като кюфтета, но ги сплескайте малко).
След това ги оваляйте в брашно или галета.
Пуснете ги в тиган със загрято олио.
Пържете, докато покафенеят от двете страни.
Кюфтета могат да се пекат и във фурната, но винаги е необходимо да се поръсят с олио.


















