Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия!
Бърз, лесен и вкусен десерт за работещи хора
Тази Бърза бишкотена торта без печене се приготвя буквално само с няколко съставки. Това е чудесен десерт за заети хора, с вкус, подобен на много сладкарски изделия.
Просто покрийте формата с бишкоти и разбъркайте няколко съставки за крема с бъркалка.
Първокласно лакомство само за няколко минути.
Бишкотената основа, подобно на бисквитената ѝ версия, е често срещан подобрител, който ускорява приготвянето на десерт без печене.
Ако към това добавим и пудингова смес, имаме рецепта за наистина бърз десерт.
В тази рецепта приготвяме пудинг от основната му съставка – царевично нишесте.
Ако искаме да приготвим пудинг на прахообразна основа, не трябва да забравяме да добавим масло.
Можем да добавим плодове, нарязани ядки или други съставки към сместа.
Всички ще харесат тази торта.
Можем да смелим излишните бишкоти в блендер и да ги използваме за поръсване на десерта.
Можем обаче и да ги нарежем и да ги добавим към сместа, като поръсим всичко с какао или настърган шоколад.
За да приготвим бишкотената торта, ни е необходимо:
Бърза бишкотена торта без печене
1 пакет бишкоти
1,5 литра прясно мляко
1/2 чаша кристална захар
200 мл сметана за разбиване
90 г картофено или царевично нишесте
1 ч.л. ванилова есенция
150 г тъмен шоколад
2 с.л. какао
1 яйчен жълтък
растително масло с неутрален вкус
Приготвяне:
Отделете един литър мляко, за да приготвите сместа за пудинга.
Накиснете бишкотите в останалото мляко, отцедете (без да ги изстисквате) и ги поставете във форма, покрита с хартия за печене.
Намажете стените на формата с олио.
Добавете жълтъка в тенджера.
Добавете ваниловата есенция, захарта, сметаната и разбъркайте, докато бучките изчезнат.
Добавете нишестето и разбъркайте отново.
Накрая добавете млякото и разбъркайте всичко заедно.
Сложете тенджерата на котлона и загрейте на слаб огън, докато сместа започне да се сгъстява.
Добавете натрошения шоколад и разбъркайте, докато се образува еднороден, гъст пудинг.
Изсипете пудинговата смес върху бишкотите и загладете добре.
След като сладкишът леко се охлади, го покрийте с фолио в контакт, за да не остане въздух отдолу.
Оставете да се охлади до стайна температура и след това поставете формата в хладилник за поне два часа (най-добре за 3-4).
Преди сервиране поръсете с какао или смлени бишкоти.





















