×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кмет и депутати свалиха костюмите и подхванаха боклуците по плажа в Бургас (СНИМКИ)


Кмет и депутати свалиха костюмите и подхванаха боклуците по плажа в Бургас (СНИМКИ)
Кметът Димитър Николов започна точно в 10 часа голямото чистене край "Адам и Ева", то вече стига до брега на Сарафово
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Май 2012, Събота, 10:38 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Ивелина ДОНЧЕВА

Стотици се струпаха край „Адам и Ева”, цялата администрация на общината и областта помъкна чували за боклуци, но ивицата се оказа сравнително чиста

Голямото чистене в Бургас започна днес точно в 10 часа от паркинга на плажа „Адам и Ева“ и вече стигна почти брега на кв. "Сарафово".

Стотици ентусиазирани и екипирани бургазлии се бяха събрали на уреченото място в очакване на старта на акцията „Да изчистим България за един ден“.

Да запретнат ръкави и дадат добър пример на активните си съграждани дойдоха кмета на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, депутати и общински съветници.

 
Областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев облече анцуг и доведе сина си Димитър - младши да му помага в събирането на боклуци
Служителите на Общината, областна администрация и общинските съветници демонстрираха стройна организация, добра координация и завидна пъргавина при разпределянето на районите за почистване и самото събиране на боклуците.

Депутатките д-р Галина Милева и Диана Йорданова сладко си говореха по женски, докато сръчно събираха хвърлени хартийки и обелки по пясъка
 
“Тази инициатива е прекрасна и полезна, защото по този начин ще успеем да почистим някои места, за които община, държава не е в състояние да се погрижи, не стигат силите. Вижте колко много хора са дошли - ученици, деца, дори нашите депутати са тука, това наистина ме радва. Всеки може да отдели два-три часа от своя почивен ден да участва в едно такова полезно мероприятие“ каза областният управител Константин Гребенаров.

Областният управител Константин Гребенаров поведе служителите си да чистят, тяхната норма днес е една морска миля
Една морска миля или точно 1852 метра е нормата за днес на служителите от Областна администрация Бургас и ученици от Професионалната гимназия по електроника и електротехника в града. Толкова е разстоянието от началото на плажа „Атанасовска коса” до бариерата на Бургаските солници.

 
Зам.областният управител Златина Дукова дори и на плажа изглеждаше елегантно, където с ентусиазъм сложи ръкавиците за почистването
„Инициативата е чудесна, искрено се надявам българинът да свикне сам да поддържа чисто там, където живее. Мисля, че тази акция е добра, защото насочва вниманието към този проблем, а той на определени места е доста сериозен.

Надявам се занапред да не се налага някой да ни организира, а сами да се пазим и чистим средата около нас, защото това в крайна сметка е нещо абсолютно нормално и би трябвало да бъде ежедневие за нас.“, каза председателят на общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова.

Другият зам.областен управител Атанас Терзиев смело нагази в полянките в Морската градина, за да търси боклуци
Общинските съветници чистят по предварително направен график в разлините териториални дирекции на общината.

Общинският съветник от ГЕРБ Живко Димитров се приготвя да напълни този голям чувал с боклуци
 
Шефката на Общинския съвет Снежина Маджарова (вляво) свали деловия костюм и се захвана с отпадъците днес

На общо 40 точки днес бяха раздавани чували и ръкавици. Към 13.00 часа 5000 бургазлии бяха взели участие в почистването само на четирите основни пункта – парковете Росенец и Минерални бани, боровата горичка край „Меден рудник” и плажа. Трудно е да се каже колко ентусиасти са се включили по комплексите и съставните селища, но там са раздадени близо 20 000 найлонови чувала.

В Бургас кампанията бе подкрепена също от 23 фирми, 12 НПО и 10 училища.

Към 13.00 часа събраните и извозени битови отпадъци са 84 кубика, а строителните – 126 кубика. Мобилизираната техника е 28 самосвала и 7 челни товарача – фадроми.

Събраните отпадъци трябва да се депонират на съществуващите общински и регионални депа, като достъпът до тях ще бъде свободен от 12-и до 14-ти май за всички транспортни средства, включени в кампанията.

 За насърчаване прибирането на отпадъците за същия период Министерство на околната среда и водите освобождава общините от дължимите такси, свързани с рекултивация на депата и насърчаване на разделното събиране.

 
Внушителен брой млади хора днес излязоха от домовете, за да се включат в еко инициативата

Почистването продължава и в следобедните часове.

В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
Seva
14.05.2012 07:17:46
0
1
Само депутати и началници ли чистиха? Къде са чиновниците - те не се ли включиха? Или тази територия беше определена само за началници да ги снимат. А вие журналистите къде се включихте да почиствате и кой ви видя?
9.
....
13.05.2012 11:35:15
0
0
stambeto chistacha :D :D
8.
.
13.05.2012 11:01:15
2
1
ne te trebav da izchistqt i sebesi s bokluka obache dasi varjat po edin golqm kamak dane moje da isplyvat i na po dalboho dagi hvarlqt ,sramota sega i kato izqdete i srebarniq fond na kade,6te povedete stadoto.
7.
Въпрос
13.05.2012 07:31:14
0
2
А кой ще почисти вратите на входовете от рекламите на разни фирми като Карина-пласт и хлебаркоубийци? Защо тези фирми не си ги почистиха?
Не сме си правили нови врати за да се лепят там реклами...
6.
Соломон
13.05.2012 06:43:13
0
3
МАНИКЕНИИИИИ!
5.
ОТ - За
12.05.2012 16:42:57
0
14
Само евреили ли сте снимали , показват ка се чисти , а други чистят .Едно жалко общество което няма собствено мнение а чака манипулативните личности да ги подкарат като СТАДО . Вземете и учете децата си просто да не замърсяват околната среда , а колко от тези който днес чистят ,утре ще хвърлят угарките от цигарите си на улицата и ще чакат АЗ и ВИЕ да си платите данъците за да почисти една или друга фирма . А тези който са на ред , да си преберат комисионните.Смело напред Стадо
4.
rosi
12.05.2012 15:10:05
2
1
i az chistih :-)
3.
ico
12.05.2012 14:25:14
3
1
bravo!
taka triabva,da davat primer na horata
2.
12 Май
12.05.2012 13:53:22
1
11
Боклуци чистят боклуци! А общинските средства за почистване УПРАВЛЯВАЩИТЕ ще си ги поделят със сметопочистващите фирми концесионери! Плащай данъци народе и чисти л````та на общината!
1.
12 Май
12.05.2012 13:53:18
2
19
Боклуци чистят боклуци! А общинските средства за почистване УПРАВЛЯВАЩИТЕ ще си ги поделят със сметопочистващите фирми концесионери! Плащай данъци народе и чисти л````та на общината!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори