Не вярвам на ушите си! Свекърва ми за първи път призна, че съм добра в кухнята, след като опита тази моя рецепта
Приготвя се много бързо, а продуктите за нея ги има във всяка кухня
Тази запеканка е много подходяща, ако ви изненадат неканени гости! Приготвя се много бързо, а продуктите за нея ги има във всяка кухня!
Понякога гостите обичат да идват внезапно, особено роднините на мъжа ми. Всяка домакиня знае колко трудно е да подбере едно ястие, което може да се получи лесно и бързо с достъпни продукти, затова днес ще ви представимс тази лесна рецепта. Просто бъдете подготвени за факта, че близките ще ви молят да приготвяте това ястие отново и отново и всички гости ще ви питат за рецептата.
Необходими продукти:
– 5 яйца
– 250 грама смляно свинско и говеждо месо
– 1 малка глава лук
– 150 мл бяло вино
– 4 супени лъжици доматен сос
– кашкавал на вкус
– сол и черен пипер на вкус
– зехтин или слънчогледово олио
Съставки за сос бешамел:
– 0,5 литра мляко
– 2 супени лъжици брашно
– 15 грама краве масло
– зехтин
– сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
Поставете на среден огън зехтин или слънчогледово олио в тиган, загрейте и сложете каймата. Намачкайте я на бучки. Докато месото се запържва, нарежете лука и го добавете към плънката.
Когато лукът започне да придобива златист оттенък, е време да добавите бялото вино. Намалете огъня и оставете месото да къкри, като от време на време го разбърквате.
Сварете яйцата и ги почистете от черупката. Нарежете яйцата на половина и премахнете жълтъците.
Сега пристъпете към подготовката на соса. Сложете тиган на слаб огън, добавете малко зехтин и разтопете маслото в него. Добавете към сместа брашното, разбъркайте добре. Сега започнете да сипвате млякото постепенно, като разбърквате през цялото време. Добавете подправките и продължете да разбърквате, докато сосът не достигне консистенция на сметана.
Изсипете готовата кайма в купа и добавете настърганите на ренде жълтъци. Добавете 1 черпак от соса. Всичко разбъркайте добре. Щедро напълнете белтъците с получената плънка и ги поставете в съд за печене. Сипете останалия сос бешамел. Поставете отгоре доматен сос и поръсете с настърган кашкавал. Естествено с повече кашкавал ястието ще стане по-добро на вкус.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете в продължение на 10 минути.
Вече усещате аромата! Приятен апетит!
Получава се невероятно вкусно и сочно ястие. Разбира се, ако не можете да приготвите соса, си го купите от магазина. Можете също така всеки път да използвате различен сос за готвене, за да придадете на ястието нов вкус. Като цяло, имате широко поле за вашите кулинарни експерименти.
Бурното минало на Габриела Цонева от „Ергенът“ и защо любовта й не е оцеля
Камбоджанските власти твърдят, че Тайланд е пръскал токсичен газ от дрон
Ако Фанка спечели голямата награда в "България търси талант" - ще дари всичките пари
Санираха още един блок в Камено, сградата вече е с енергиен клас „А“
Над 10 хил. души чакат да се чипират, мислят, че ще живеят вечно
Предупреждаваха я, но тя не чу - крахът на Джан-Микеле и Габриела
Москва удря Euroclear с иск за $229 милиарда заради замразените руски активи
ГДБОП с подробности за нарко ОПГ-то, действало под полицейска шапка
Как да премахнем мухълът за да не се появи отново?
Млад българин загина при катастрофа в Кипър, шофьорът на колата е дрогиран
35 защитени диви птици от Руския пазар отново са на свобода
Карлос Насар: Асен Златев ми даде смисъл да остана и да се състезавам за България
