Брашно, оцет и вряла вода: нищо сложно, но става уникален маслен охлюв
Ето я рецептата
Маслените охлюви са вкусен многослоен сладкиш, който се съчетава с различни други ястия. Има различни охлюви – сладки, със спанак, месо, сирене и други. За едни от най-вкусните маслени охлюви обаче се смятат класическите – без плънка.
Ще ви кажем как да приготвите класически маслен охлюв.
Съставки за масления охлюв:
топла вода – 200 мл;
сол – чаена лъжичка;
оцет – супена лъжица;
брашно – 350 гр.
Приготвяне на маслен охлюв:
Изсипете сол в топла вода, налейте оцет и пресейте брашно, омесете еластично и меко тесто. Оставете тестото за 15 минути под кърпа.
Поставете тестото на масата и го разделете на две равни части. Поръсете масата с брашно и оформете топки. Разточете всяка топка на голяма тънка плоска кора и намажете с разтопено масло.

Разделяме слоя на тънки ленти и сгъваме тези ленти заедно по дължина, оформяйки въже

Навиваме полученото дебело въже на охлюв. Повтаряме подобни стъпки и с втората порция тесто. Всяко охлювче намачкайте леко и го сложете в сух тиган.
На умерен огън запържете охлювите от двете страни до златисто кафяво. Получават се страхотни маслени охлюви.
Кои са зодиите със силна интуиция
Млади художници от Бургас вдъхват образ поезията на Петя Дубарова
Гъста мъгла по „Тракия“, а видимостта е до 50 м в Старозагорско
Заподозреният за антисемитската атака в Сидни е обвинен в 59 престъпления
Ник Райнер може да получи смъртна присъда, убил е родителите си
Проектът за новия стадион на Левски е временно замразен поради липса на финансова гаранция от инвеститора
Жилищата в България удвоиха цената си за 10 години, но 86% живеят в собствено жилище
Васил Терзиев: Камерите в училищните тоалетни са недопустими, ще има пълно разследване
Жалби спират Асен Златев, Насар заплашва с трансфер в чужбина
Наркотици заливат САЩ и Европа, a престъпните мрежи сменят маршрута
Почина Бай Данчо - легенда на Сектор "Б" и символ на синята вярност
