Такова чудо не сте опитвали! Баница-Акордеон - нула усилие, впечатляващ резултат
Тази рецепта е толкова проста, че дори начинаещите в кухнята могат да я приготвят без усилие
Искате ли да изненадате всички с нещо различно, но изключително лесно и вкусно? Баницата-Акордеон е точно това, от което се нуждаете – уникална комбинация от пухкавост и хрупкавост, която ще впечатли всеки. Тази рецепта е толкова проста, че дори начинаещите в кухнята могат да я приготвят без усилие. Представете си как цялата заливка попива в корите и ги превръща в изкушение, на което никой не може да устои!
Продукти за Баница-Акордеон:
Около 300-400 г готови кори за баница (приблизително 15 броя)
За заливката:
1 чаша газирана вода (200 мл)
1 чаена лъжичка бакпулвер (около 3 г)
2 яйца
70 мл олио
100 г фино сирене
Начин на приготвяне:
Подготовка на корите:
Нарежете корите за баница на ивици. С помощта на пръсти ги съберете във форма на ветрило (или акордеон) и ги подредете плътно във форма за кекс с дупка или в намазнена тава. Ако използвате тава, поставете огнеупорна чаша в средата, за да получите красив завършек./Veselqk.com
Приготвяне на заливката:
В дълбока купа смесете газираната вода с бакпулвера, докато се разтвори напълно. Добавете яйцата и олиото и разбъркайте добре. Накрая натрошете сиренето на ситно и го прибавете към сместа./Veselqk.com
Сглобяване и печене:
Залейте равномерно корите с приготвената заливка, като се уверите, че всяка част е добре покрита. Поставете баницата в предварително загрята фурна на 180°C и печете за около 25 минути, докато придобие златист цвят./Veselqk.com
Сервиране и съвети:
Сервирайте баницата-Акордеон топла, за да усетите перфектната комбинация от хрупкава коричка и сочна вътрешност. Можете да я комбинирате с кисело мляко или айрян за още по-добър вкус. Ако желаете, добавете свежи билки като копър или магданоз в заливката за допълнителен аромат.
Тази рецепта е идеална както за закуска, така и за бърза вечеря или дори за празнична трапеза. Лесна, бърза и невероятно вкусна, Баницата-Акордеон ще се превърне във вашата нова любима рецепта. Опитайте я и ще се убедите, че няма по-вкусен начин да се насладите на класическите кори за баница!/Veselqk.com
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ
Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне
Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г.
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави
Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
