Вече не купувам бульон, правя домашен без никаква химия, а издържа дълго време
Рецептата е лесна, а и здравословна
В днешно време много от нас търсят начини да приготвят здравословни ястия без излишни химически добавки. Една от основните съставки в много рецепти е бульонът, който често се предлага в търговската мрежа под формата на кубчета, съдържащи изкуствени овкусители и консерванти. В тази статия ще ви представим изпитана рецепта за домашен зеленчуков бульон, който не само е лесен за приготвяне, но и може да се съхранява дълго време без нуждата от химически добавки.
В някои случаи използваме кубчета бульон, за да си помогнем при готвенето, но те не са много качествени.
Затова може да си направите сами у дома без химия, който да съхранявате дълго време.
Страхотен домашен зеленчуков бульон по лесна рецепта от YouTube канала Zdravé recepty.
Продукти:
3 моркова
1 праз
2 броя пащърнак
2 корена магданоз
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 алабаш
1/2 целина с копър
1бр. корен куркума
шепа магданоз
Слънчогледово олио
80 г сол
Приготвяне:
Обелете измитите моркови.
Нарязват се на кубчета и се поставят в дълбока купа.
След това взимаме праз и го почистваме много добре и го разполовяваме на две.
Нарежете го на филийки и сложете в купа.
След това добавете нарязаните на кубчета пащърнак в купата.
Нарязваме и корена от магданоз
Добавете лука и наситнените скилидки чесън.
Отстранете дръжките на алабаша, обелете го, нарежете го и го добавете в купата.
Добавете нарязаната целина.
Обелете корена от куркумата, нарежете го и сложете в купа.
Накрая се добавя нарязания магданоз.
Добавете малко олио в голям тиган, сложете зеленчуците и разбъркайте добре.
Сместа се поръсва със сол, разбърква се и се запържва, докато си пусне сока.След това покрийте тигана с капак.
Гответе до омекване около 8 минути.
Прехвърлете сместа в съд и разбийте с ръчен миксер.Поставете зеленчуковата маса върху тава, покрита с хартия за печене, и я изравнете равномерно.Покрийте листа с фолио, оставете да изстине и го сложете във фризера за една нощ.
Нарежете бульона на кубчета и го завийте във алуминиево фолио (или някакъв вид хартия)
След това поставете кубчетата в затваряща се найлонова торбичка.
Можем да съхраняваме във фризер.
Приготвянето на собствен домашен зеленчуков бульон е отличен начин да осигурите на семейството си здравословна и вкусна основа за различни ястия.
С тази рецепта можете да бъдете сигурни, че консумирате натурални съставки без излишни химикали, като същевременно придавате богат вкус на вашите кулинарни творения.
Опитайте тази лесна и ефективна методика и се насладете на предимствата на домашно приготвения бульон.
Добър апетит!
Източник: search-2.blogspot.com
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
„Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО)
Защо Япония ще остане без панди за първи път от половин век
След оставката на кабинета "Желязков": Започват консултациите при президента Радев
Австралия обяви национален траур след стрелбата в Сидни
Убит ли е Роб Райнер? Режисьорът и съпругата му открити мъртви в дома им в Лос Анджелис
Забрани за тирове и ремонти по ключови пътища преди празниците: Ограничения към Бургас и Варна
Кой е Свети Марин и кои българи празнуват днес - 15 декември
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
