×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Бургас ГЕРБ разви успешния кметски модел с нови лица


В Бургас ГЕРБ разви успешния кметски модел с нови лица
35-годишният юрист Живко Димитров е сред най-енергичните и надеждни кадри в Общинския съвет, на които разчита управляващата партия
19 Април 2012, Четвъртък, 19:15 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимки Ивелина ДОНЧЕВА и личен архив

Юристът Живко Димитров влезе в местния парламент, но има качества за Народното събрание

Постоянната комисия по общинска собственост  към местния парламент в Бургас, която е една от най-тежките и отговорни, защото в нея се вземат ключови решения, е поверена на 35-годишния юрист Живко Димитров. Той е един от младите, енергични и нахакани мъже в новите редиците на управляващата партия ГЕРБ в морския град. Което показва, че успешният модел „Димитър Николов” продължава да се развива. ГЕРБ не само включва младите кадри в редиците си, но им поверява стабилни позиции, възможност да прилагат идеите си и да трупат опит, с което подготвя специалисти за предстоящите парламентарни избори.

Живко Димитров е бургазлия, средно образование получава в СОУ „Св.св.Кирил и Методий” с профил история. Висшето си юридическо образование е завършил в БСУ. Работи като адвокат, специализирал се е в административното право, което му дава възможност добре да познава работата на общинската и държавна институция и да знае какви са проблемите й при работа с граждани..

Димитров влиза в политиката през 2011 г., станал е член на ГЕРБ през май, месеци преди местните избори, след които партията триумфира в Бургас с 28 свои представители в местния парламент и  пълно мнозинство в него. Целта на Димитров не е обаче да прави политическа кариера и да се цели в меки кресла по етажите на властта, а да бъде полезен в реализирането на конкретни идеи. Той разсъждава прагматично и страни от популисткото политическо говорене.

„За мен е важно да знам какво ще стане в Бургас и с какви пари. Искам конкретни предложения, а не празни политически приказки, които нищо не значат, което беше характерно поведение на политиците в началните години на прехода”, смята Живко Димитров. Като своя цел си е поставил гражданите да бъдат обслужвани бързо, коректно и качествено от администрацията, както и да имат лесен достъп до институциите. Затова и откакто е във властта често поема да решава юридически казуси на доброволни начала. Хората го търсят за решаване на имотни проблеми, за издаване на различни документи в институции, питат го за мнението му по редица въпроси.

„Като председател на комисията по общинска собственост мога да помагам много на администрацията във вземането на правилните решения.”, каза Димитров.


Хобито на Живко са историята и археологията, иначе се е посветил на административното право


Динамичното му ежедневие, в което съчетава работата като юрист и ангажиментите в общината, не го натоварва, а му действа мотивиращо. Дори му остава време и да се отдаде на хобитата си, които са археология и история.

Ентусиазмът му да влезе със замах в политиката идва от убеждението, че Бургас се развива бързо напред по време на първия мандат на кмета Димитър Николов.

 „Понякога бургазлии дори не си дават сметка колко от ежедневните проблеми, които продължават да тормозят жителите на други големи градове, тук са решени. В Бургас вече няма каруци, решили сме и проблема с бездомните кучета. А помните ли търговците с чантите край пазарите, които отдавна вече ги няма в Бургас, но съществуват във Варна например. Ето заради всичко това, което вече е факт в Бургас, се позаинтересувах от политика”, каза Димитров. Той е убеден, че хората искат да знаят от  управляващите реално какви проблеми ще бъдат решени. „Най-важното е да не лъжем гражданите, затова се стремим да поемаме конкретни ангажименти и да ги изпълняваме”, обобщи Димитров.

Очаквайте нашият поглед за другия млад активист на ГЕРБ Жечо Станков


В категории: Власт , Политика


31
Коментара
31
Коментара по темата
31.
bh
30.01.2013 23:09:54
1
2
Барманчето от Малубу е, но от тогава изтече много вода ... човека завърши право в свободния бори се с живота като се занимава с имотни сделки, много е далеч от някой объркани представи да е богаташ , тука вината е донякъде негова защото показва повече лустро отколкто му се полага, но всеки си има някои трески за дялане ... Но агента е свестен и тия приказки за мутра и богаташ са толкова откачени че не си струват отговор. През 2011 е влязъл в ГЕРБ , но отдавна е сред близките хора на Николов ( в смисъл хората които работят за него по общинските дела ) в общината дори когато не е бил съветник , като е помагал с консултантсво в някой общински проекти със екологични оценки и друга юридическа работа ... Ако трябва да се отдава кредит на някого за това което е Бургас в момента и тоя агент има залуга и то още далеч преди 2011... Човека не пада от небето в общината.
30.
flbtbjtp
16.05.2012 00:26:30
1
1
zqpASW , [url=http://hzimktmqkiba.com/]hzimktmqkiba[/url], [link=http://cmxtqmalfnqt.com/]cmxtqmalfnqt[/link], http://xmhtzsozqufi.com/
29.
rdstkr
15.05.2012 19:14:01
1
1
fjQDnL <a href="http://ovwgvyrvubpj.com/">ovwgvyrvubpj</a>
28.
ljjiie
14.05.2012 18:54:14
2
1
afiAav , [url=http://wdagqgjuojrv.com/]wdagqgjuojrv[/url], [link=http://noxvzajvtccz.com/]noxvzajvtccz[/link], http://nvisktxsihfq.com/
27.
knjnzyujfdh
14.05.2012 17:09:12
1
1
dpCruD , [url=http://hksyfbvcxmnd.com/]hksyfbvcxmnd[/url], [link=http://aasabefqugaa.com/]aasabefqugaa[/link], http://ljvlzqotmxbv.com/
26.
bzilmhex
14.05.2012 14:10:46
1
1
vio7OH , [url=http://jdszqlrvaacs.com/]jdszqlrvaacs[/url], [link=http://iaxnmhprnxpl.com/]iaxnmhprnxpl[/link], http://ysholxcrodet.com/
25.
ivtjqedtlmh
14.05.2012 11:43:44
1
1
tJ0mhY , [url=http://izagdcgktphy.com/]izagdcgktphy[/url], [link=http://loedlqdztvpg.com/]loedlqdztvpg[/link], http://zhzkdicooano.com/
24.
bhywqts
14.05.2012 09:24:11
1
1
wpgJig , [url=http://xjkcwpzqpvcq.com/]xjkcwpzqpvcq[/url], [link=http://wedlawmuffru.com/]wedlawmuffru[/link], http://lsnrdisivnht.com/
23.
qonbshk
13.05.2012 06:12:09
1
1
UwAYw9 <a href="http://lxrxpwlutrzj.com/">lxrxpwlutrzj</a>
22.
Monica
12.05.2012 15:25:24
1
1
This article achieved excalty what I wanted it to achieve.
21.
Прокурор Емил Христов
28.04.2012 09:01:08
0
1
Ама този Живко Димитров от ГЕРБ-Бургас не е ли барманчето от кафене Малибу. Малеееееееееее.
20.
ШУТОВЕТЕ на ЛУЙ ХІV КМЕТА СЛЪНЦЕ
24.04.2012 22:37:50
1
0
НОВИ ЛИЦА, КОЛКО ДА СА НОВИ !??? КАТО ГИ СЛУЩАМЕ КАК БЕЗРОПОТНО СИ ВДИГАТ РЪЦЕТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЕСИИ и НЕ ВЗИМАТ НИТО ВЕДНАЖ ДУМАТА ДА ИМ ЧУЕМ МНЕНИЯТА И ОЦЕНИМ АКЪЛА, НОВИ-ВНОВИ, АМА КУХИ ЛЕЙКИ .... И ТОВА НЯКА КАК ДА НЕ Е ТАКА, СЛЕД КАТО ШЕФА ИМ, КОЙТО ГИ ПОДРЕДИ В ЛИСТАТА ЗА СЪВЕТНИЦИ Е ЛИЧНО МИМЕТО НИКОЛОВ - КМЕТА СЛЪНЦЕ.
19.
червен
23.04.2012 21:10:43
0
2
Похвално е че ГЕРБ налага и кадрува млади и нови лица. Независимо, че съм БСП, трябва да признаем че и тук бяхме задминати от политическия си противник и то не защото са по добри. А защото БСП в лицето на Павел Маринов и неговата некомпетентна и мародерска клика подкрепена от няколко изкуфели баби и изплашени дядовци мачка и изолира младите си членове, още повече че това е и стратегията на БСП да налага нови и млади лица. Да не говорим за самата личност Павел Маринов-неуспял, некадърен и провален-пълна противополжност на Димитър Николов. За резултатите от изборите ме е срам да говоря, а сега тази марионетка на Танков използва полицеѝски методи и ще закрие БСП. Бургас.
18.
AL PETROF
21.04.2012 14:49:03
1
1
КАТО СЕ ХВАЛИ, ЧЕ Е ТОЛКОВА ЗНАЕЩ ЮРИСТ по АДМИНИСТРАТИВНО ПРАВО, ХАЙДЕ ДА ПОСОЧИ МИНИМУМ 10 ДЕЛА ПО КОИТО СЕ Е ЯВИЛ пред АСВ или ВАС и ГИ Е СПЕЧЕЛИЛ СРЕЩУ КОРУПЦИОННИТЕ ПРАКТИКИ на ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ в БУРГАС.
ДАЙТЕ НОМЕРАТА НА ДЕЛАТА, НИЕ САМИ ЩЕ СИ НАПРАВИМ СПРАВКИТЕ В САЙТА на АСБ и ВАС. МАЙ-МАЙ НИКЪДЕ НЕ Е ВОДИЛ АДМ.ДЕЛА ЛЕЖЕРНИЯТ ГЕРБЕР 2011 !!!
17.
mlad burgazliya
20.04.2012 14:17:53
0
1
Omrazna mi vse edni i sashti politici da se lansirat. Pokajete i drugi mladi hora. Az sam ZA. Ne vi pravi chest, che taka go pluete momcheto.
16.
sledyasht
20.04.2012 12:25:39
1
0
zlobaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
15.
комунист
20.04.2012 11:17:38
1
4
човекът е свестен, познавам го, дали става за депутат млад е и е непознат и това е достатъчно за герб за го впишат на предно избираемо място, статията действително е захаросана и не му върши работа, иначе под чертата всичко е като при нас комунистите, а това означава, че герб е тръгнал към вечните 15% ,т.е. към опозицията, където е и БСП--то, ха добре дошли
14.
До Живко Павлов
20.04.2012 09:27:15
0
2
Аз ви казах вееее, само гербаджии плюят тук. Ся се изплашиха, че тоя депутат ще го правят. Искам още сеир - давайте, ДАВАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
МУХАХАХАХАХАХАХА, БАУУУУ
13.
Живко Павлов
20.04.2012 09:21:28
1
6
тъпо е да се пускат такива "статии" които да хвалят "личности", които никой не познава - не защото някой му завижда, а защото хората се дразнят да четат някой колко е велик - едва ли не следващия млад депутат на ГЕРБ Бургас, а всъщност - това момче никой не го е виждал досега в публичното пространство а от 1 година е съветник... От всяко дърво свирка не става, ясно е че искат да лансират "подходящите млади надежди" но това е просто смешно, така дори им вредят на тях самите, защото гражданите се дразнят да четат как някой богаташче е по-велико от техните деца, само защото си е платило за да влезне в политиката... Ако това е стратегия да се правят публични лица, то поне да бяха избрали правилните фигури... ГЕРБ съществува от 2007-ма, този е влезнъл 2011-та... и е "младата надежда"... Да не заблуждаваме хората с глупости, не го сравнявайте и с Кмета защото този и следващия които ще анонсирате нямат нищо общо с него, не си правете реклама на неудачните кадри на гърба на един наистина успял политик, така му вредите на него самия
12.
наблюдател
20.04.2012 08:47:17
5
2
много завист, много нещо. Що не съм аз, а той - това ви е логиката
11.
БСП
20.04.2012 08:35:51
1
4
Ейййй, гербаджии ще се изядете един друг беее. Вие сте по-зле и от нашата партия. На бас се хващам, че огъня тук е само приятелски ;-)
10.
ГЕРБАДЖИЯ
20.04.2012 08:30:56
1
2
Катя Касабова пак лапна големия хонорар за да побликува тази статия, но не я виним, то в живота всичко става с пари, дори и в нашата партия!!!
9.
Диана Бакърджиева
20.04.2012 08:25:57
5
3
Видяхте едно младо, хубаво и успяло момче и умряхте от злоба :-)
8.
Шеф на съда
20.04.2012 07:49:24
1
6
Поне надарения юрист да беше влязъл в съда веднъж! Не сме го виждали, няма го и на записите от охранителните камери за 3 години назад.
7.
Маргарит
19.04.2012 21:57:01
2
5
ще припадна от смях докато чета такива тъпотии, ако съм на мястото на PR-a му ще си подам оставката... Влязъл 2011 година в ГЕРБ? - че други млади хора в тази партия нямат ли, къде е бил предните 5 години??? После не бил влязъл за политическа кариера.. Как може такива смехории, този човек за първи път в живота си го чувам, кой го е сложил за съветник, как може такива непознати лица да ни пробутват? А "другия млад активист" който сте обявили не съм го чувал, незнам откъде ги намирате такива, но е добре да четем за политици които поне веднъж сме ги чели във вестника през живота си
6.
Росен
19.04.2012 21:54:58
0
4
Браво! Нека да не са само стари, оядени кучета в общинския съвет
5.
aum7
19.04.2012 20:43:08
1
7
Не го познавам г-н Живко Димитров, но се надявам да е свестен. Ще си позволя да го посъветвам за в бъдеще да се въздържа от подобни мазни свирки, като горната ода(по всяка вероятност платена от самия него)за да не загуби уважението на по-интелигентните ни съграждани.
4.
младеж
19.04.2012 20:34:27
1
3
престанете само да коментирате негативно, аз пък съм готин, млад човек и искам нещата да се подреждат, затова харесввам да вървя напред- Нека има такива хора, иначе може да заспим
3.
Ха
19.04.2012 20:05:53
2
4
Успешен модел? ЕВТИНИ МУТРИЧКИ?
2.
Очевидец
19.04.2012 20:00:38
1
3
Разхождам куче. И виждам бездомни такива.
Ходя по работа по центъра. И виждам редовно един младеж, мъкнещ тежка чанта с някакви дрипи...
1.
хм
19.04.2012 19:58:27
4
22
за последно влизам в този сайт, клакьори и дупедавци на герберастите, сбогом платени "журналя",има ли кой да ви чете дрънканиците и измислиците за герб?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори