Пастет от пилешки дробчета – нищо общо с купешкия
Как да го приготвите
Как да направите най-нежния пастет от пилешки дробчета – просто не можете да го намерите в магазина. Има проста рецепта за приготвяне на пастет от пилешки дробчета с кремообразен вкус. В допълнение, пастетът се оказва най-деликатен по консистенция и е чудесен помощник, когато трябва бързо да приготвите нещо за закуска или лека закуска. Юлия Архипова, готвач и пекар, разказа как да направите пастет от пилешки дробчета.
Задължително:
пилешки дробчета – 500 г;
лук – 1/2 глава;
чесън – 4 скилидки;
масло – 100 г;
коняк – 50 мл;
сметана (20%) – 100 милилитра;
мащерка, сол и черен пипер на вкус.
Как се приготвя
Накиснете дроба във вода или мляко по желание, след което почистете и нарежете дроба на парчета. Лукът трябва да бъде обелен и нарязан на половин пръстени, чесънът не трябва да се смачква, а да е нарязан на филийки. Разтопете маслото (80 г) в тиган, запържете лука, чесъна и черния дроб за 10 минути.
След това трябва да добавите коняк и да изпарите алкохола на силен огън за 4-5 минути. След това добавете мащерка, сол, черен пипер на вкус, сметана и гответе до сгъстяване за 3-4 минути. След като е готово, се смила с блендер до гладкост, съхранява се в съд с капак в хладилника, залива се с разтопено масло.
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ
Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне
Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г.
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави
Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
