Ако искате перфектния тиквеник, никога не правете това
Както всяко едно ястие, така и тиквеникът си има своите тънкости и специфики, които е добре да спазвате
Тиквеникът е сред традиционните ястия у нас през есента и зимата. Всяка една домакиня не пропуска възможността да го приготви. Понякога сладкото изкушение се получава ненадминато вкусно, друг път обаче плънката не е това, което очакваме.
Както всяко едно ястие, така и тиквеникът си има своите тънкости и специфики, които е добре да спазвате, ако искате накрая да бъдете омагьосани от вкусове и аромати.
Днес сме решили да споделим с вас две неща, благодарение на които печивото ще се получи перфектно на вкус и аромат.
Ето какви са те:
• Никога не смесвайте тиквата със захарта;
Знаете ли защо тиквата не бива да се смесва със захарта? Ако отговорът на този въпрос ви убягва поради някаква причина, ние ще го разкрием. Не бива да смесвате тези два продукта, защото тиквата има способността да отделя много вода. Това ще направи крайния резултат доста неприятен. Самите кори ще попият от течността и няма да са фини и нежни, както се харесват.
• Винаги използвайте прясна тиква.
Това е много важно са аромата, който след това ще се носи в цялото помещение. Ако преди направата на тиквеника, обработите самия зеленчук, той не само ще загуби част от полезните си свойства, но и ще е по-малко ароматен. Слагайте тиквата сурова. След това ще е нужно да печете сладкиша по-продължително и на по-ниски градуси. Резултатът обаче накрая няма да има равен на себе си. Следвайте тези съвети и ще останете очаровани от лакомството в тавата – хрупкав и ароматен тиквеник, който ще ви плени с вкуса си!
Като две капки вода сезон 14 започва през пролетта – новини, промени и всичко, което знаем
Тези грешки унищожават телефона ви
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро
Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР
Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс
Отборът на Бойко Борисов фалира
МВнР предупреждава, че стачка в Италия може да блокира полети на 17 декември
Празничен базар отвори врати в Царево
Почина ученият Трендафил Кръстанов открил най-старата българска книга
Цветомир Найденов към Бернардо Коуто: Успех, майсторе!
Рецепта без преглед и по-лесна смяна на личния лекар от нова година
