С този пълнен бут ще впечатлите всички вкъщи
Много подходяща за празнична трапеза
Тази рецепта за пълнен бут с кашкавал и чесън е много подходяща за празнична трапеза. Но може да си го приготвите и за вечеря.
Необходими продукти
1-2 кг свински бут
1 кг картофи
250 г кашкавал
7-8 скилидки чесън
2 чушки
200 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. олио
2-3 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º.
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 
															 Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										