С този пълнен бут ще впечатлите всички вкъщи
Много подходяща за празнична трапеза
Тази рецепта за пълнен бут с кашкавал и чесън е много подходяща за празнична трапеза. Но може да си го приготвите и за вечеря.
Необходими продукти
1-2 кг свински бут
1 кг картофи
250 г кашкавал
7-8 скилидки чесън
2 чушки
200 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. олио
2-3 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º.
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
