С този пълнен бут ще впечатлите всички вкъщи
Много подходяща за празнична трапеза
Тази рецепта за пълнен бут с кашкавал и чесън е много подходяща за празнична трапеза. Но може да си го приготвите и за вечеря.
Необходими продукти
1-2 кг свински бут
1 кг картофи
250 г кашкавал
7-8 скилидки чесън
2 чушки
200 г гъби
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. олио
2-3 зърна бахар
1 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Разрязваме свинския бут на много места. Настъргваме кашкавала и към него прибавяме чесъна, черния пипер и бахара. Разбъркваме и слагаме получената плънка в оформените джобове. Допълваме с резен чушка и гъби. Намазваме бута с олио и го поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Обелваме и нарязваме картофите. Сипваме останалото олио в тава и доливаме бялото вино. Добавяме свинския бут и картофите. Печем ястието 60 мин във фурна, загрята на 190º.
Биохимик посочи 3 рецепти за закуска, които...
Как се меси обредният хляб за Бъдни вечер?
Кога мухлясалата храна става смъртоносна и трябва да я изхвърлите
Предстои зрелищен метеоритен дъжд
Ето кои хора не трябва да ядат киви
Вода с чесън - неочаквано добра комбинация
След стотици видеа с непълнолетни: Шарл-Теодор Жиро остава в ареста
Васил Найденов призна за любопитни авантюри...
Японски учени - може да живеем до 250 години, ето как
Храните продължават да поскъпват цялостно
Изненадайте всички вкъщи с най-ароматните и вкусни коледни лимонки
Дядо Коледа пристигна с мотор и зарадва децата в Стара Загора
