Главен готвач издаде тайната на медените пилешки бутчета, които се топят в устата
Може и да не ви се вярва, но те се получават със страхотна златиста коричка и месото буквално пада от костите
Всички знаем, че рецептите, които включват пилешко месо, са изключително много, разнообразни и вкусни. Разбира се и приготвянето на цяло пиле или бутчета също е много вкусна опция.
Именно заради това сега ще споделим една чудно бърза, лесна, но и вкусна рецепта. С нея ще може да приготвите пилешки бутчета, които буквално се топят в устата.
Тайната на тази рецепта е… медът!
„Месото буквално пада от костите, а вкусът е в стил барбекю“, казва главен готвач.
Оригиналната рецепта изисква използването на шест пилешки бутчета, тежащи по 200 грама всяко.
Необходими продукти:
пилешки бутчета - 6 бр.;
кетчуп - 6 с.л.
доматено пюре - 2 супени лъжици;
синапени зърна - 2 супени лъжици;
сос уорчестър - 3 супени лъжици. л.;
мед - 2 супени лъжици;
чесън - 1 скилидка.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220C (200C с вентилатор/газ седем) и застелете форма за печене (пергамент) в тавата. Поставете пилето с кожата нагоре. Намажете парчетата с останалата марината.
Печете във фурната за 35-40 минути до златисто кафяво.
Това е! добър апетит! / jenata.blitz.bg
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 
															 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
													
																													 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
																											
													
														 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
													
												
																					 
															 
															 Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										
2. Тайната на тази рецепта е… медът!
Хахахаха
Верно? Гениално!
Нямаше да се сетя, че медените пилешки бутчета са намазани с мед! Хихихи