Напълних ябълките и залях с тесто, стана нещо уникално!
Яли ли сте торта с пълнени ябълки?
Тази торта с пълнени ябълки е толкова вкусна, че ще искате да я направите пак и пак. Процедурата е проста, а резултатът – като от виенска сладкарница! Ето необходимите продукти за превкусната ябълкова торта:
6-7 ябълки
вода, захар, ядки, стафиди, канела
За тестото:
5 яйца
5 лъжици захар
5 лъжици брашно
За украса:
бита сметана
шарени пръчици или нещо по ваш избор
Начин на Приготвяне:
Обелете ябълките и издълбайте средата. Подредете ги в по-дълбок съд, в който предварително сте наляли вода и захар, колкото да покрият дъното.
Напълнете ябълките с ядки и стафиди, след което ги поръсете с малко канела.
Сложете във фурната да се пекат на 180-200 градуса до омекване на ябълките.
Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което с лъжица се добавя брашното и се разбърква. Към тестената смес можете да добавите и стафиди, предварително леко накиснати в ром.
Сместа се изсипва върху ябълките и тортата се пече до готовност на тестото.
Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което се обръща с дъното нагоре.
Може да сервирате с разбита сметана и да поръсите със захарни пръчици или смлени ядки, или каквото ви харесва!
16-годишно момиче скочи от висок етаж на блок, в критично състояние е
Никола Цолов завърши годината в средата на колоната във Ф2
Извънредно заседание на НОИ: Какво се променя за пенсиите и осигуровките
20 коли спукаха гуми за броени часове на натоварен път в страната
Какво ще се случи, ако не влизате в социалните мрежи няколко дни
Как да украсим празнично с минимален бюджет и максимално настроение
Битка за столицата на Румъния: Букурещ избира своя нов кмет
Фатално денонощие в България – пожар в Ямбол отне човешки живот, мъж пострада в София
Макс Верстапен си осигури полпозишън в Абу Даби след драматична квалификация
Япония в битка с деменцията: Как технологиите се превръщат в последна надежда
Как "човекът на Тръмп" в НАСА ще изправари Китай в космоса?
