Напълних ябълките и залях с тесто, стана нещо уникално!
Яли ли сте торта с пълнени ябълки?
Тази торта с пълнени ябълки е толкова вкусна, че ще искате да я направите пак и пак. Процедурата е проста, а резултатът – като от виенска сладкарница! Ето необходимите продукти за превкусната ябълкова торта:
6-7 ябълки
вода, захар, ядки, стафиди, канела
За тестото:
5 яйца
5 лъжици захар
5 лъжици брашно
За украса:
бита сметана
шарени пръчици или нещо по ваш избор
Начин на Приготвяне:
Обелете ябълките и издълбайте средата. Подредете ги в по-дълбок съд, в който предварително сте наляли вода и захар, колкото да покрият дъното.
Напълнете ябълките с ядки и стафиди, след което ги поръсете с малко канела.
Сложете във фурната да се пекат на 180-200 градуса до омекване на ябълките.
Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което с лъжица се добавя брашното и се разбърква. Към тестената смес можете да добавите и стафиди, предварително леко накиснати в ром.
Сместа се изсипва върху ябълките и тортата се пече до готовност на тестото.
Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което се обръща с дъното нагоре.
Може да сервирате с разбита сметана и да поръсите със захарни пръчици или смлени ядки, или каквото ви харесва!
Нова наредба разрешават барове на плажа само до 2% от площта му
Голям успех за несебърски млад лекоатлет
Тръмп не взе Нобеловата награда за мир, но е №1 по влияние за Европа 2026
Две жалби срещу приемането на еврото в България са подадени в Съда на ЕС
БНБ работи извънредно заради големия интерес към стартовите комплекти с евромонети
Онлайн банкирането спира за няколко дни при въвеждането на еврото
3 зодии чакат коледно чудо
Шер ще се омъжва 50 години след предишния си брак
Никога не изливайте млякото в кухненската мивка, голяма грешка е
Яли ли сте ледена торта? Неустоимо кремообразен десерт с тънък блат, а рецептата е елементарна
Иво Сиромахов към Слави Трифонов: Иди си с мир, утре вече ще е късно
Огромна скала затвори пътя Банско-Гоце Делчев край село Места, движението е напълно спряно
