Напълних ябълките и залях с тесто, стана нещо уникално!
Яли ли сте торта с пълнени ябълки?
Тази торта с пълнени ябълки е толкова вкусна, че ще искате да я направите пак и пак. Процедурата е проста, а резултатът – като от виенска сладкарница! Ето необходимите продукти за превкусната ябълкова торта:
6-7 ябълки
вода, захар, ядки, стафиди, канела
За тестото:
5 яйца
5 лъжици захар
5 лъжици брашно
За украса:
бита сметана
шарени пръчици или нещо по ваш избор
Начин на Приготвяне:
Обелете ябълките и издълбайте средата. Подредете ги в по-дълбок съд, в който предварително сте наляли вода и захар, колкото да покрият дъното.
Напълнете ябълките с ядки и стафиди, след което ги поръсете с малко канела.
Сложете във фурната да се пекат на 180-200 градуса до омекване на ябълките.
Яйцата се разбиват със захарта на пяна, след което с лъжица се добавя брашното и се разбърква. Към тестената смес можете да добавите и стафиди, предварително леко накиснати в ром.
Сместа се изсипва върху ябълките и тортата се пече до готовност на тестото.
Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което се обръща с дъното нагоре.
Може да сервирате с разбита сметана и да поръсите със захарни пръчици или смлени ядки, или каквото ви харесва!
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга
2026 ще е годината на Червения огнен кон! Ще "изгори" всичко старо и ще пренареди живота ни
Шоколадът може да повиши мозъчната активност
Тежък удар за Мартин от „Игри на волята“
Важно за цените в евро и в лева: Ето как ще бъдат изписвани
България сред лидерите в Европа по хайвер от белуга
25/12/2025, Четвъртък 21:00
0
Мозъкът страда, ако имате недостиг на определени витамини
Пазарджишкото село Гелеменово е наводнено от скъсана дига
Няколко съвета, за да не се напиете на Коледа
Как да се преборим със стреса и напрежението по празниците
Откриха уникално златно 2300-годишно съкровище
Зимата се върна: Две деца пострадаха при челен удар между две коли във Врачанско
Учени развенчаха брадат мит за съня
