Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици
Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз
Страхотна рецепта, която трябва да запишете. Всички съставки се смесват и се получава меко тесто, което се гребва с лъжица и се пуска в тигана с олиото.
Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз, който прави мекичките (или както искате ги наречете) още по-вкусни.Ето необходимите продукти за тези Йогурт мекици от бъркано тесто:
2 яйца
500 гр. брашно
300 гр. кисело мляко/заквасена сметана
100 мл вода
300 гр. сирене
2 глави млад лук (може да замените пресния лук с праз, пак ще е вкусно)
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
50 мл олио
сол според нуждите
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа сложете гъстото кисело мляко – 300 гр. (ако нямате може и заквасена сметана) и добавете две яйца. Разбийте добре с миксер до получаването на хубав крем. Добавете сол на вкус.
Към сместа добавете пресятото брашно (400 г) и едно пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера, докато се балансира добре и получите хомогенна, компактна смес.
Тъй като сместа е гъста, добавете 100 мл студена вода и продължете да бъркате. Сиренето се натрошава с ръце или вилица и се добавя към сместа. Сега разбъркайте с лъжица или шпатула.
Добавете 50 мл олио и отново разбъркайте. Зелените пера на пресния лук и главите нарежете на ситно, а ако желаете добавете малко прясна, зелена подправка, прясно нарязана и добавете към тестото.
Разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което с лъжица гребвайте от тестото и го пускайте в сгорещеното олио.
Запържете по няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Изпържените мекотели се изваждат в купа и се нареждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.
Сервирайте ги топли или студени, много са вкусни и меки като памук. Страхотни са като бърза закуска или вечеря, а могат да се сервират и като лека закуска или предястие.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
