Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“
Пленерът на Дарик отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември
За 26-ти път финалът на лятото и началото на есента край морския бряг ще бъде поставен изящно с творческата среща на 15 ярки български художници, които стават част от тазгодишното издание на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“.
Началото, символично съвпадна със старта на учебната година. Този път в селекцията влизат художниците Анабел Хамамджиева, Анжела Терзиева, Драгана Павловска, Емануела Ковач, Иван Матеев, Иван Хаджийски, Мариан Дзин, Милена Казакова, Момчил Георгиев, Петър Лазаров, Румен Атанасов, Слав Недев, Стефан Божков, Стефан Чурчулиев и Яна Каменова. На 23 септември жители и гости на Бургас ще могат първи да видят резултата от поредния артистичен салон.
Експозицията ще бъде открита в понеделник от 18.00 часа в галерия-музей „Георги Баев“ на ул. „Демокрация“ №6 при вход свободен. Изложбата се реализира с домакинството на Община Бургас и е част от проект, осъществен с подкрепата на Министерството на културата.
По време на откриването ще бъде направена премиера и на новото издание на каталога на Дарик радио, посветен на живота на една от най-големите частни сбирки на съвременното българско визуално изкуство.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
