Тази лятна торта с плодове е толкова мека и сочна, че изчезва за секунди
Ако се задава някой важен летен празник в семейството, непременно я пригответе – всички ще са очаровани
Няма по-вкусен десерт през лятото от една лека плодова торта, пропита с нежен крем и украсена със свежи плодове – толкова е красива и същевременно вкусна и сочна, че няма как човек да откаже парченце! А ние имаме за вас перфектната рецепта за лека лятна торта с плодове, която ще ви освежи, ще ви достави небивала наслада на всички сетива и ще ви накара да се влюбите в нежния й вкус! Ако се задава някой важен летен празник в семейството, непременно я пригответе – всички ще са очаровани! Ето необходимите продукти:
Тесто:
6 яйца
180 г кристална захар (3/4 чаша + 2 супени лъжици)
8 г ванилова захар (2 чаени лъжички)
Шипка сол
260 г брашно (1,5 чаши + 1 супена лъжица)
1 ч.л. бакпулвер
лимонова кора
За крема:
600 г крема сирене (2,5 чаши)
300 г сметана за разбиване
80 г пудра захар (3/4 чаша)
250 г маскарпоне (1 чаша + 1 супена лъжица)
400 г ягоди (2,5 чаши)
200 г малини
300 г череши от консерва
200 г мандарини от консерва
300 г консервирани праскови
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата в дълбока купа.
Поръсете със захар и ванилова захар.
Посолява се и се разбива с миксер. Брашното и бакпулверът се пресяват на части и се разбъркват внимателно. Лимоновата кора се настъргва на ситно и се разбърква.
Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма (28 х 18 см).
Разбъркайте тестото с шишче, за да няма въздушни балончета, и го сложете в предварително загрятата фурна.
Пече се 30 минути на 180°C. Изчакайте блата да изстине и извадете от формата.
Разделете блата хоризонтално на две части, като от едната част отрежете една трета и я оставете настрана, а останалата част нарежете на кубчета.
Нарежете прасковите на по-малки парченца.
Изсипете сметаната в купа и добавете пудрата захар. Добавете крема сиренето и маскарпонето.
Всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Намажете с крема блата във формата и подредете плодовете.
Добавя се нарязания на кубчета блат и се намазва с втори пласт крем.
Повторете целия процес. Покрийте десерта отгоре с фолио и го приберете в хладилника за 4 часа.
След като се извади от хладилника, се намазват страните на десерта с крем.
Заделената част от блата се смила в блендер на трохи и с тях се поръсва готовата торта отстрани и отгоре.
Поднесете тортата охладена.
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ
Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне
Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г.
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави
Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
