×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът ще реши спора с инфрастуктурата на Слънчев бряг


01 Март 2012, Четвъртък, 16:32 ч.
Автор: Бесове.бг

Община Несебър поиска алеите на курортния комплекс

Спорът с инфраструктурата на курортния комплекс „Слънчев бряг” се разраства, след като към него се легитимира и Община Несебър. Местната администрация поиска изненадващо цялата собственост на алеите, в навечерието на новия летен сезон. До ръководството на държавното дружество „Слънчев бряг” АД е изпратена нотариална покана да предаде безвъзмездно в полза на общината цялата зелена система, алеи, паркинги, обществени зони, техническа инфраструктура, пешеходни и вело алеи и т.н. публична собственост. Срокът на поканата е един месец и изтича точно на 3-ти март. Това създава огромно напрежение и поставя подготовката за настъпващия сезон в риск.

В началото на миналогодишния сезон, туристите и гостите на Слънчев бряг станаха свидетели на грозни сцени на протести на хотелиери и таксиджии, които искаха държавата да се откаже от инфраструктурата и така те да бъдат освободени от съответната такса за подръжка и въвеждане на ред и правила за движение по алеите. До изпращането на нотариалната покана, Община Несебър беше декларирала точно обратната позиция. Кметът Николай Димитров преди време официално заяви, че общината не иска спорната собственост, тъй като тя само би причинила допълнителни нежелани разходи и агажименти на общината. Промяната на становището е било съгласувано с интересите на частните хотелиери, някои от които са и общински съветници в Несебър.

Съветът на директорите на „Слънчев бряг" АД изпрати в отговор свое аргументирано мнение, относно предявените претенции. Според становището, искането на Община Несебър за безвъзмездно предаване на поземлени имоти е в противоречие на закона. „Слънчев бряг” АД е собственик на тези територии по силата на Акт за държавна собственост, Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия, Проведена регулация на частни пътища по смъсъла на Закона за пътищата, представляващи АЛЕИ, Отразяване в имотния регистър към Кадастъра, като собственик и др. Правото на собственост на държавното дружество върху изградената инфраструктура е безспорно и документално доказано. Това са изключително скъпи активи на публичната собственост, изградени със средствата на цялото българско общество. Освен това тези активи са и основно средство на търговската дейност на дружеството и то носи отговорност за тях пред акционерите /респективно държавата и миноритарните собственици/. Ръководството и акционерите на „Слънчев бряг”АД, както и принципала, в лицето на българската държава, нямат намерение, нито смятат за целесъобразно предаването на инфраструктурата на най-големия български курорт.

И в момента Община Несебър е отговорна за всичко, което се случва на територията на Слънчев бряг, като незаконно строителство, незаконни обекти и т.н. От констатираните от дружеството над 700 незаконни търговски обекта, до момента, вече 2-ра година общината не е предприела ефективни действия по тяхното премахване и това създадава хаос, безредие, дискомфорт и усещане за беззаконие в курорта. Ръководството на „Слънчев бряг” АД не смята, че общината има потенциала и волята да контролира специфичната дейност на територията на курорта, съдейки от наличието на подобни проблеми с уличната и амбулантната търговия на нейна територия, които от години създават негативен имидж на българския туризъм и културно-историческото ни наследство. Придобиването на инфраструктурата на к.к. „Слънчев бряг” вероятно прекрасно би обслужило интересите на група лобисти, но не и тези на българския туризъм като цяло.

В полза на неоспоримите права на „Слънчев бряг” АД, върху алейната мрежа на комплекса се произнесе в своя писмена резолюция и Върховна касационна прокуратура, в отговор на жалба на хотелиери, срещу въведените правила и мерки за вътрешен ред. Започналите положителни промени и драстичното намаляване на нивото на улична и криминална престъпност в Слънчев бряг бяха отчетени и от МВР, вследствие на съвместните дейстия с ръководството на курорта.

Съветът на директорите на „Слънчев бряг” АД е сезирал със своя писмена позиция министъра на МИЕТ г-н Трайчо Трайков и изп. директор на АПСК г-н Емил Караниколов. Изразеното категорично мнение е, че исканото безвъзмездно прехвърляне е незаконосъобразно. Ако Община Несебър продължава да има необосновани претенции върху собствеността, е редно да сезира българския съд, който единствено има компетентни правомощия да вземе решение по същество, съобразно действащото законодателство и преобладаващия обществен и държавен интерес.


В категории: Несебър


Флагман.БГ Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ 04/05/2024, Събота 16:36 0
17
Коментара по темата
17.
hahaha
06.03.2012 22:08:32
0
1
с този км и тези селски пръчки лападжиев и пицата няма какво да се очаква ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ХАХАХАХАХ
16.
МОР
02.03.2012 20:45:07
0
2
Ще ви гледаме сейра скъпи съселяни ,съграждани и прочие.Скоро ще ви оглозгат като пирани вие само ще плащате.Каквото повикало,това почукало.ЧЕСТИТО
15.
nezavisim
02.03.2012 16:24:28
1
3
i v kraia na kraishtata nikoi ne misli za turizma nito zlatko s dvata mozaka nito kmeta vsi4ki sa zatanali v li4ni interesi
14.
Гого
02.03.2012 15:48:02
0
2
Истината боли и всеки се страхува от нея.
13.
аз
02.03.2012 13:43:24
9
1
айде стига сте писали глупости бе шибаняци
12.
сън
02.03.2012 12:16:16
0
7
Пицата и Клара Каравасилева може да се гушкат... (и парички да гушкат между другото). Нали Пицата се прави на Дон Жуан и често сменя любовниците си. 2 в 1 - пари и секс. Нали парите са най-големия афродизиак в наше време.
А "невинната" Клара захлеби яко още от пътя за Приселци. Кво правят Диневи - защо не я махат? И мазния Стойко трябва да си ходи. Скоро ще свършат парите за крадене. Тогава и господ няма да може да помогне на кмета да се спаси от недоволството на несебърлии. В пандиза му е мястото.
11.
сън
02.03.2012 12:16:14
0
6
Пицата и Клара Каравасилева може да се гушкат... (и парички да гушкат между другото). Нали Пицата се прави на Дон Жуан и често сменя любовниците си. 2 в 1 - пари и секс. Нали парите са най-големия афродизиак в наше време.
А "невинната" Клара захлеби яко още от пътя за Приселци. Кво правят Диневи - защо не я махат? И мазния Стойко трябва да си ходи. Скоро ще свършат парите за крадене. Тогава и господ няма да може да помогне на кмета да се спаси от недоволството на несебърлии. В пандиза му е мястото.
10.
slujitelka
02.03.2012 10:08:51
0
6
Пицата и Кмета ще изкарат тези 4 г. че и още толкова. Не разбирате ли защо ГЕРБ не го махнат .... просто си плаща доста добре някъде горе... . След загубата на ГЕРБ тук досега да го бяха махнали Димитров, но като плащаш - оставаш.
Какво ще кажете за протежето Клара Каравасилева? Беше от Диневи, а сега с Нищелков. Повечето фирми които взимат обществените поръчки са свързани с пицата, а самият той е всеки ден в нейната стая - какво ли правят. В момента Стойко и Клара разпределят обществените поръчки. Невинната кошаренска госпожа взима процент от всеки договор. Да не говорим, че още преди приемане на бюджета всичко беше ясно - кой ще спечели, кои фирми ще играят и тн.
9.
7896
02.03.2012 10:00:18
0
3
Ало,Лападжиев и Пицата колко може да лапате? Ще се задавите бе момчета! По полека я карайте или ви е страх ,че мандатчето може скоро да свърши ,ами после? как ще си съберете версийките? Чух че на ромите блокце ще строите.Ами пак голяма пака с техния досегашен парцел бе братчетата ми.То бива крадене ,ама има и видьов ден ей!!!!
8.
slujitelka
02.03.2012 09:42:29
0
2
Аз съм служителка в Общината и мога да кажа, че написаното в коментар 6 е точно така. Всичко е една огромна схема за източването на общината - Стойко Стоянов, Галя Бабева и всички други покрай тях взимат пари от най-дребните неща, а да не говорим и за обществените поръчки. Дори в момента мъжът на "секретарката на секретаря" си е направил автомивка и колите на общината ще се обслужват оттази автомивка.
Хората в Несебър трябва да разберат, че именно това е истината и общината затъва все повече
7.
ККК
02.03.2012 09:23:08
0
1
ЕВАЛА НА КОМЕНТАР №6 МНОГО СИ ПРАВ !
6.
възмутен
02.03.2012 09:01:30
0
8
Общината е докарана до фалит от Кмета. 20 милиона кредити взема тази година, за да върже бюджета. Нищо не са събрали от местни данъци, а в същото време безумно раздутата администрация изяжда целия бюджет на общината. Половината чиновници трябва да се съкратят. И без това нямат никаква квалификация. Всякъкви приятели, родинини и доносници на кмета - вън от общината!!! Стойко, Лападжиев, Виктор Бирисов, Пинков и много други трябва да последват Ели Кирилова. Не можем повече да търпим далаверите им още 4 години. Стига толкова крадене. А Кмета - не виждам защо Цветанов не го е вкарал още на топло. В доклада на сметната палата наистина има фрапиращи нарушения. Дори и някои дребни началничета са се облажили. Галя Бабева е взела незаконно над 11 000 лв. хонорари за година по граждански договори за работа по европроекти ( а това й влиза в задълженията и за това взема заплата). В същото време нямат спечелен нито един европроект. Що за цинизъм и арогантност?! Не броим пачките, които вземат под масата. Дянков трябва да ги провери кой какви "бонуси" е взел.
5.
сулю
02.03.2012 00:36:17
0
3
Общината е пред фалит от източване и се чудят откъде да смукнат некой левец, че да избият разходите по изборите ;)
4.
bezpristrasten
01.03.2012 21:33:23
0
2
не се ли наяде този кмет БАРАБАР С НЕГО ЩЕ ПОВРЪЩАТ ЛАПАДЖИЕВ И НИЩЕЛЛКОВ
3.
Нищелко-Динево
01.03.2012 19:44:18
0
4
Ха на бас, че ще им си извие свят и слънце откъде ПИЦЦАРЕ НИЩЕЛКОВО . И от запади от къде Братлетата Диневви, зер са им приготвили по един ММА боец за пред всеки хотел и ресторант, да им правят битки на живо.....
2.
Хихихи
01.03.2012 19:08:14
1
5
Трябва да се отдаде на Община Несебър БЕЗВЪЗМЕЗДНО инфраструктурата! Тогава ще разберат хотелиерите от къде изгрява слънцето-от изток ли-от запад ли! Сега техните ядове са бели кахъри. Нали за това стачкуваха-хак им е! :)
1.
FORCA BG
01.03.2012 18:16:04
0
4
БРАВО на Г-Н ЗЛАТКО ДИМИТРОВ , САМО ТАКА, ОСТЪР ЛЯВ и ДЕСЕН ПРАВ В ЛАКОМАТА и ЗАТЛЪСТЯЛА ДУШИЧКА на БУХЪЛА КМЕТ.
АПРОПО, ТОЙ НАЛИ БЕ С ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ДЛЪЖНОСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , КАКВО СИ ТРАЯТ от ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА-БУРГАС, ЧЕ НЕ СА ГО ОБВИНИЛИ ОТНОВО И ПРЕДЯВИЛИ ИЗВЪРШЕНИТЕ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ !?? Г-Н ДИМИТРОВ, СЕЗИРАЙТЕ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ДА ОТГОВОРИ на ДЪРЖАВНОТО АД, Е ЛИ Е ДОПУСТИМО, БУХЪЛА КМЕТ ДА ЗАЕМА МЯСТО В ОБЩИНАТА И ДА ВИ ПИШЕ УЛТИМАТИВНИ ПИСМА ИЛИ МУ Е ВРЕМЕ ДА ПОТЪРКА НАРОВЕТЕ в БЦЗ (БУРГАСКИ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР).
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Известен политолог издаде присъдата си за новите играчи на вота Нито една от новите формации няма да влезе в парламента, убеден е проф. Тодор Галунов  Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Румяна стана за резил заради 500 лева от Стани богат Отдавна не е имало толкова голямо излагане в шоуто  Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица Къпех се в банкноти, призна тази фолкпевица С Десислава си пълнихме куфарчето с банкноти от митничарите, кълне се легендарната Хищна хиена  Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Тези две ергенки се хванаха за косите, а враждата им излезе извън шоуто Караницата между сценаристката и оперната певица продължи и извън телевизионното студио, където Мила Михова нападна прясно напусналата Кристина за нейното поведение в риалитито Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос По време на делото стана ясно, че при навлизане в десния завой, скоростта на камиона се увеличила и той започнал да занася Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Чоткин се побърка, ще купува пръстен за 5 бона Съвсем наскоро стана ясно, че финалистът в шоуто се стяга за сватба, а избраницата му също е част от участниците този сезон – това е Камелия Как Венко се изгаври със Слави Трифонов Как Венко се изгаври със Слави Трифонов „Успех! Пожелавам ви творческо вдъхновение и въздух.“, пошегува се Венко Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас За удобство в празничната нощ линии Б11 и Б12 ще извършени извънредни курсове с часове на тръгване от начална спирка в 00:30 Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Тя е най-скромната и мила участничка в Ергенът, но Алек я отпрати Катето се сбогува с формата преди финала Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна Заради спор за паркомясто запечатаха автомобил с монтажна пяна  По думите на потърпевшия извършителите – мъж и жена, са агресивни и са заплашвали него и приятелката му с убийство
Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори