Слагам малко кисело мляко, сладко от буркан и правя най-лесния десерт
Всички вкъщи го обожаваме
Това е може би най-лесният сладкиш, който сме ви показвали. Наистина и дете може да го приготви, стига да може да борави с тел за разбиване и фурна! Консистенцията е копринено мека благодарение на киселото мляко, а сладостта идва от конфитюра в рецептата.
Нека видим необходимите продукти за вкусния и много лесен :
Необходими Продукти:
3 яйца
100 гр. захар
200 мл кисело мляко
50 мл олио
лимонова кора
250 гр. брашно
1 бакпулвер
1 ванилова захар
конфитюр по желание
Начин на Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с тел, добавя се пресятото брашно и бакпулвера.
Добавете киселото мляко, олиото, лимоновата кора, ваниловата захар.
Всичко се разбърква бавно и се изсипва в застлана с хартия за печене тава с диаметър 22 см. С лъжица гребвайте от сладкото и го пускайте в тестото на малки интервали.
Пече се на 200 градуса около 40 минути. Поръсете с пудра захар с вкус на ванилия.
Нарежете, когато изстине. Чудесен е с кафе или чай.
 
													 
													 
													 
													 
													 
															 Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Празник на тиквата оцветява есента в Бургас!
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
													
																													 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
																											
													
														 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
													
												
																					 
															 
															 
														 
												 
															 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										