×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Облагодетелстван или ощетен е Семир Абумелих, собственик на МБАЛ „Дева Мария“


Облагодетелстван или ощетен е Семир Абумелих, собственик на МБАЛ „Дева Мария“
Семир Абумелих, който стои почти денонощно в своята МБАЛ „Дева Мария“ смята, че предвидения за него бюджет от Здравната каса е крайно недостатъчен
24 Февруари 2012, Петък, 14:23 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Вестник на фармацевтичния олигарх Огнян Донев го обвини, че щял да получи твърде голям бюджет от Здравната каса, той контрира, че тази сума е крайно недостатъчна

В сряда националният всекидневник „Труд“, който от известно време е въвлечен в убийствена конкурентна война и с всеки изминал ден губи аудитория поради неадекватното управление от собственика -   фармацевтичния олигарх Огнян Донев, публикува дописка, с която, по незнайни причини опита да уязви създателя на най-добре развиващата се частна болница в региона – МБАЛ „Дева Мария“. Ето и дописката: „Болници с директно участие на ГЕРБ-ери или с протекции от управляващата партия се радват на много по-добри прогнозни бюджети за 2012 г. спрямо 2011-а. Такъв пример е бургаската “Дева Мария”, собственост на Семир Абумелих. Той бе общински съветник от ГЕРБ, но в началото на декември м.г. подаде оставка. Тогава Абумелих заяви, че осигурява работни места на 600 души, което било по-важно за него, отколкото поста му в Общинския съвет в Бургас. При първоначалните разчети за прогнозен бюджет на болницата му за 2011 г. бяха заложени 2,2 млн. лв., а за тази година сумата набъбва на 5,6 млн. лв. Болницата в Дулово, откъдето родом е Десислава Атанасова, председателката на здравната комисия в парламента, се предвижда т.г. да разполага с 960 598 лв. срещу 750 409 лв. за 2011-а...“

 

Неонатология в МБАЛ „Дева Мария“  е с най-съвременното оборудване, това бебе е оцеляло и расте здравичко, защото живее в ултрамодерен кувьоз вече 6 месеца

Вестникът отказва на Абумелих да публикува неговата гледна точка, въпреки настояването пред главния редактор Светлана Джамджиева и изпратено официално писмо до  Огнян Донев – собственик на в-к „Труд“ и фармацевтичната компания „ Софарма”. Днес Семир Абумелих се обърна към нас със следната молба:

Обръщам се към  Вас като главен редактор на бургаския информационен сайт Бесове.бг

по повод публикация във в-к „Дневен Труд” от 22 февруари 2012г, стр.5. От заглавието става ясно, че тези пари са ни отпуснати, защото собственикът на болницата е член на ПП ГЕРБ и бивш общински съветник към същата партия. Разбира се, ние се свързахме с журналист от вестника, който отговаря за регион Бургас, бе взето и кратко интервю от мен по този повод, но не бе публикувано.

 Отказаха ни гарантираното от Етичния кодекс на българските журналисти

  право на отговор и възможност да се защитим. Обръщам се към Вас, като представител на медия, която не е пристрастна към проблемите на Здравната каса и скандалите, които напоследък нашумяха около нея. Надяваме се на Вашата подкрепа и възможност да се даде гласност на нашето становище. А то е:

Облагодетелстван съм от усмихнатите лица на пациентите, които си тръгват здрави от МБАЛ „Дева Мария“, както и от добрата работа на екипа ми. Инвестирам правилно в техника и обучение на персонала – от най-ниското обслужващо звено до лекаря, който всеки ден се учи в операционните зали,  застанал до професори и доценти. Това е моята формула за успех. Роден  съм в Пловдив от майка българка и баща иракчанин. Женен съм за австралийка и имам три деца. Носител съм на приза за най-успешен българин на 2009 г. , който получих не само за създаването на МБАЛ „Дева Мария“ и доказаната добра работа на клиниката „Св.София“, но и заради това, че аз бях човекът, който водеше националната протестна кампания за отмяна на Наредба 18. А  тя блокираше години наред модернизирането на съществуващи и откриването на нови болнични заведения в страната.

 В подкрепа на моята борба се подписаха  30 000 бургазлии. 

 През 2009 г. бях избран за Бург на годината – награда, която се дава в единствената категория за значим личен принос в обществено-икономическото развитието на Бургас.  Бях един мандат общински съветник от ГЕРБ и по свое желание напуснах Общинския съвет след спечелването на втория мандат през октомври 2011 г., за да се отдам изцяло на бизнеса си, който представлява изключително сериозна инвестиция в здравеопазването на Бургас през последните години.

 Подчертавам, че бургазлии вече не се лекуват вън от Бургас, а посещават и имат доверие на бургаските болници!

 
Напаливът пред рецепциите на частната МБАЛ „Дева Мария“ действително расте и „разкритието“ на в.Труд за голям прогнозен бюджет от Здравната каса изглежда нелепо

Всички здравни заведения в града  са поставени в конкурентни условия и те са причината да поддържаме високо ниво на обслужване и оборудване. Същото се отнася и за държавната МБАЛ-Бургас, в която условията и качеството на болничната услуга значително се подобриха през последната година. Моята голяма амбиция е МБАЛ "Дева Мария" да получи статут на университетска болница, а това изисква много труд, време и отдаденост. Членството ми в ГЕРБ и работата ми като общественик са мой личен избор и съм горд, че съм част от големите положителни промени за Бургас през изминалия мандат. Ще продължа да съм част от обществения живот, защото съм полезен на своите съграждани.

 Ако е вярно, че бюджетът на МБАЛ „Дева Мария“ ще е 5,6 млн. лв.

 /защото ние научаваме това от в.Труд/, искам да кажа, че сумата е крайно недостатъчна за 12-те отделения на нашата болница и отговорно заявявам, че сме ощетени, а не облагодетелствани!

МБАЛ "Дева" Мария“ се намира в провинцията, но в нея са привлечени професори – светила на българската медицина, имаме най-модерната техника и най-добре подготвения персонал, а през 2012 г. ще финансираме обучение на двама лекари в САЩ."


В категории: Здраве


Автор
57
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
57
Коментара по темата
57.
милен
07.10.2023 16:11:27
0
1
здравейте не влизайте за каквото и да е в тази болница жена ми след раждане все още я държат вътре със бебето все намират нещо кой настинал кой какво яко теглене на пари е това бягайте далеко хора
56.
*********
23.03.2019 12:57:57
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
55.
Мирослава Динева
04.02.2015 18:22:46
3
1
Браво на Семир Абумелих за МБАЛ Дева Мария -Уникална болница .
54.
Мирослава Динева
04.02.2015 18:02:21
3
1
Голямо благодаря,за отношението,вниманието,и професионализма на д-р Борислав Денчев. Уникален лекар и човек.
53.
свежина
30.09.2014 19:15:27
0
5
Не се доверявайте на тази болница!!!!!
Заради икономии е свил числеността на персонала до минимум! Една мед. сестра или акушерка извършва по няколко дейности, които трябва да се работят от поне трима! И те като всички са хора и се измарят а от там.... грешки! Вечер по коридора не се мярка жив доктор защото те спят! Договорка изглежда със собственика на болницата!!! Това е така защото на другия ден те трябва да са в кабинета си и да преглеждат. На мен лично ми се наложи да се извика късно вечерта лекар, но дойде чак след 45 мин рошав, с белези от възглавница и мнооого сърдит ще е обезпокоен. Да са здрави мед сестрите, че поне те се вършат работата и са около пациентите. На докторите се дават пари за брой прегледи и поради тази приочина пациентите се преглеждат на конвейрн, е разбира се здравната каса също се източва. Дане говорим, че накрая в сметката ви се начисляват манипулации и лекарства за които плащате. Те се назначават, но не се казва на пациента, че се заплащат от самия него. Имайте в предвид, че поне половината от тези назначения не са никак нужни.
52.
мога да кажа
07.08.2014 16:17:54
2
10
Тази болница е само бизнес и пиар. Ако не са платените статии и поставените лица, които да пишат хвалебствия под тях, няма да се намери някой, който да изкаже благодарности. Дребни тарикатски номера и скубене от здравната каса.
51.
Стоян
30.09.2013 14:54:56
2
3
Обновявам коментара, за новите, които търсят мнение за Дева Мария. При възможност избягвайте тази болница. Използват големи имена, които оглавяват отделенията им и които наистина са добри, но всички останали са много големи компромиси,т.е. шансът да попаднете на читав доктор в най-добрият случай е 1 към 6.
- жена ми роди в тази болница, в рамките на един ден 3 доктора и дадоха коренна различна диагностика за плода, в крайна сметка - секцио
- "оставиха си ръцете" цитирам думите на български доктор с много голям престиж, заради имиджа му няма да споменавам името му. За самия разрез няма да коментирам на какво прилича, поради липса на тръбичка за дренаж или заради други причини, получихме хеметом, за който първоначално констатираха "нормално е да боли и да кърви", след време при смяната на доктор Гъмишев (номер едно е) всичко се оправи, помогна ни много.
- при контролния преглед на бебето, докторката не знаеше как се борави с кантара за бебета и не можа да спре климатика за да не духа на детето.
- след година и един месец, жена ми е заболя много силно корема=> преглед в болницата, нормален с ехограф, диагнозата бе ендометриоза или срастване на червата, в следствие на секциото, предписанието бе хормони и обезболяващи. в амбулаторния лист не бе вписано нищо, ама нищо само един печат и лечението, т.е. не можем да го използваме за да ни прегледа и хирург, защото такава диагноза се доказва само и единствено от хирург. Изключително нагло държание от страна на регистратурата (младо момиче с черна коса, очила с дебела рамка и малко татуси, преди да ни вземе парите и да ни даде не нужните документи е прекъснахме докато си избираше ботуши от интернет. В картона дори бе описано че жена ми не е раждала!!!Ако нямате друг избор не ходете там!
50.
Таня С.
01.03.2012 08:45:59
7
4
Най-добрия град за живеене,най- добрата болница за нас пациентите и най-страхотните специалисти с най-човешкото отношение!!! Благодаря ви че ви има!
49.
аз
01.03.2012 08:30:48
4
9
каква болница какви лекари Cамо източване на нзок
48.
от Ванчето
01.03.2012 08:02:24
3
4
Хубаво е да си прост и да няма за какво да мислиш хахаха!!! Ще се самоотровиш "Прав и май не толкова здрав в главата " ! Давай,хвърляй лиги , може и да те вземат някъде на работа в строителството, хахаха ! Егати смешника,продължавай да се излагаш,всички се забавляваме за твоя сметка :)))))))) !!!
47.
Здрав и прав
29.02.2012 17:40:05
3
5
Палячо, разходи се по света да видиш хубави болници. Няма да те пращам до Англия, до Австрия, до Швеция или дори до Германия. Иди в съседна Турция, в Джон Хопкинс, да видиш какво е добра болница - с техника, кадърни и можещи специалисти, хубави условия. И ела пак да ми говориш за Хотел - Родилариум "Дева Мария"! Потвърждавате ми само тезата, че сте доморасли дървета в тоя Бургас. И такива ще си останете, колкото и да ви е свестен кмета.
46.
Здрав и прав
29.02.2012 15:50:21
3
6
Хахахаха, вече стана ясно, че един стои и пише, но се подписва по 20 начина - Ванче, С. Колев, Петя. И. , Жельо Гочев, Лора Петкова и т.н. И за пореден път доказа, че в Бургас е пълно с празноглавци. От истината най-боли, нали, Ванче, или както се казваш там? Хайде, кажи кое от това, което съм написал, не е истина! То само с цигански, пардон, арабски мурафети не можеш да спечелиш спор. Така че бЕгай да се помолиш на Семир да ти плати това, което ти е обещал.
45.
от Ванчето до лиричната душа "здрав и прав&qu
29.02.2012 14:52:32
2
3
Ех Агопе,Агопе,слез и си прибери версиите!!! Щом интелигентния "Здрав и прав" (ох,извинете може би по вярно ще бъде ако кажа "Корав"-все пак вече и тупаници ще раздаваме)си признава вече че не им пука , гледат само да ни вземат парите,оставят ни голи като патета и ни наритват обратно по родните села(БУРГАС)-ЗНАЧИ МОЖЕ БИ Е ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕМ И ДА СЕ УПЛАШИМ !!! Кои плюеш сега бе сладур-софийските си колеги ли !!! ХАХАХА-наистина ме развесели! Теб да не са те пуснали в отпуск от "5 ти километър!!! Бързо обратно и в ризницата и да ти запушат устата ,че чак до бургас ни лъхна от нея !!!! Хахаха-сладур ....
44.
С.Колев
29.02.2012 14:37:01
0
4
Хахаха, присмял се хърбел на щърбел-те му говорят,че е злобен,завистлив,без
пациенти и без добра работа щом има време да седи и да чака всеки пост за да си излива помията, че това е гордост за бургазлии,че има прекрасни професионалисти и перфектна апаратура-то си знае и бае едно и също !!! " Бургазлии В 90% са селяни, докторите некадърни-не различават ентероколит от спукан апендицит, Абумелих пък, как е посмял само да си позволи да направи такава болница и да има наглостта да развива такава дейност" ,абе от всякъде лъха злоба,завист и омраза !!! "Здрав и прав" ,само не забравяй ,че си лекар или някакъв мед. работник и ,че колелото се върти !!! Един ден ще се чудиш от къде и как ти е дошло-спомни си тогава за кочината в която пращаш хората, и за това ,че не тяхното а твоето място е там!!!
43.
Здрав и прав
29.02.2012 14:27:08
2
2
За нормалните хора като мен има и почивка. Аз си почивам, като ви правя да изглеждате жалки. Не се и опитвам да ви наливам мозък - в празна бургаска кратуна не влиза нищо, освен един як тупаник. Само колко сте смешни, кого плашите, щели да хукнат към София, хахаха! Ако ще на Луната да отидете, на никого не му пука за вас, вземат ви парите, оставят ви като голи патета и ви натирват обратно по родните ви села. Като ви слуша човек молитвите, направо жал да му стане за вас. Жельо, фактите ги има вече като преписка в полицията, чакайте гости!
42.
Здрав и прав
29.02.2012 14:18:45
2
2
Жельо Гочев и Петя И., Ванчето и т.н. - един и същ селянин без колело. Ти му говориш, че това, което вършат, е престъпление, то си знае и бае едно и също. Е, дано не се опитвате и пред съдиите и прокурорите да минете с тези дрънканици. Хайде обратно в кочината, прасенцата на батко Семир, хахаха!
41.
Петя И.
29.02.2012 14:06:30
0
4
Някой хора са толкова освирепели от злоба, че не стават от компа за да плюят колегите си и хората от Бургас !!! Трябва да си много закъсал ,че да паднеш на такова ниво !!! Браво "Здрав", браво "Прав"-явно до там са ти силите !!! Ако имаше много работа и пациенти ,нямаше да се занимаваш с глупости!!! Дано един ден мечтите ти се сбъднат и да си толкова зает ,че да нямаш време да изкарваш на показ жалкия си нрав!!!
40.
Жельо Гочев
29.02.2012 13:58:18
3
3
Много агресия и злоба бе "Здрав и прав", добрите професионалисти работят с факти и не са голословни!!! Колкото до Дева Мария- това е най-доброто здравно заведение в източна България, а и не само !!! Труда на собственика и екипите там трябва да се оценя не само от пациентите, а и от държавата ! Нормално е с разрастването на дейноста да се разрастват кл. пътеки и от там финансирането ! Дано не ги орежат ,че бургазлии пак ще хукнем към София ( предполагам родното място на онеправдания "здрав и прав") Айде, хубав ден и по кротко с злобата ,че ще вземат да посинеят някой хора !
39.
до ванчето
29.02.2012 13:46:11
2
2
Мило и остроумно Ванче, много си досетлива, признавам ти! Умрях си от смях! НИКОЙ досега не ме е гонил от работа, няма и да ме изгони, вЕрвай ми. Не аз се моля за работа, мен ме молят. А мнението ми за бургазлии е от непрекъснатите ми професионално контакти с тях, нищо лично. Заплатата ми е доста по-висока от тази на колегите в "девата", при това я печеля без далавери, измами и интриги и без график от 300 часа месечно, така че на Семир не се очертава да се моля скоро. Но е добре той да се помоли, ако има на кого, да не почват проверките по тези случаи, за които ти подметнах, че доста кирливи ризи ще се покажат. Не е лошо май и ти да се помолиш. Хайде практикувай си професията, че Семир ще ти намаже ските, хахаха!
38.
До здрав и прав-от Ванче
29.02.2012 11:46:42
2
2
Абе мило и възпитано подобие на човек ,ти си не само злобен ами и завислив!!! Може би си някое изритано заради корупция докторче ,или такова с резюлирана молба за работа- НЕ!!! Егати кривия ш .....ак! Много професионално изказване и топло мнение за бургазлии !!!
Ааааааааа,сетих се сигурно не са ти дали заплата, която си искал за да се довлечеш при селяните от Бургас а ???...и слава богу добре са направили !!!
37.
до коко
28.02.2012 16:58:51
1
2
Нали не забравяш, че съпругът на Каракашева работи в Понтика като анестезиолог? Да не мислиш, че с неговата заплата не може да си позволи да изтегли кредит за покупка на жилище? И въобще, какво срамно има в това двама лекари над 35 години да си позволят кредит за жилище? Аз мога да ти гарантирам, че Каракашева никога няма да ти поиска пари в пликче. Трябва да те е срам да си напишеш името, или може би те е страх да не отидеш на съд за клевета!
36.
Коко
27.02.2012 21:43:14
2
1
Дали парите които иска са за оборудване или за заплати на докторите?
Вчера разбрах, че великата комунистка хирург Красимира Каракашева и мъжа и анестезиолог, са си купили нов апартамент в центъра на Бургас . За учудване е , като се знае и от статиите във вестниците, колко малка е заплатата на д-р Каракашева.Тя 10 години живя без да плаща наем , като бедна и за половин година събра пари за жилище.
Не им вярваите че имат нужда от пари, бъкани са с рушвети и някои трябва да се заеме с тях.
А и не само с тях.
Да се опомним и вдигнем глас.
Да пишем когато ни искат пари в плик. Това е наше гражданско право.
35.
Здрав и прав
27.02.2012 14:08:58
2
1
И още нещо, Ванче! Като оперираш деца с ентероколити, а ги кръщаваш спукани апендицити, може би е нещо повече от източване, не мислиш ли? Или и това не се случва в МБАЛ "Дева Мария"?
34.
Здрав и прав
27.02.2012 14:05:36
2
2
Ванче, хайде да не ми обясняваш неща, които не разбираш, патка с патка такава! Защото всеки ден им гледам простотията. И не ми обяснявай колко са велики, защото, ако се напише за всичките им фатални диагностични пропуски, ще искат не само да ги затворят, ами и до земята да я сринат тая кочина! Виждала си ти добра болница! Аман от доморасли селяни, каквито са 90% от живеещите в Бургас и околностите му! Хайде, модераторчетата, изтрийте коментара, да направите още една свирка на Семир! Поредната перфорирала язва, лекувана там с Деган, обаче може и да ви докара прокурорите на главата!
33.
Лора Петкова
26.02.2012 09:49:26
1
5
Г-н Абумелих,това с лизането не е лоша идея ама го оставете на Донев, ние тук в Бургас сме доволни ,че най-после някой имаше смелоста и куража да направи нещо такова,като Дева Мария и очакваме още повече от вас! Издигнахте ми се в очите с това,че изкарахте на показ яроста си и не се страхувате за рейтинга си! Браво!
32.
Данчо
26.02.2012 09:39:41
2
3
Господин Донев,оставете умните хора да си вършат работата , и вместо да злобеете вземете пример от тях-ако имате достатъчно мозък де!!!
31.
Ваня Радева
25.02.2012 22:28:13
2
3
Абе здрав ли си незнам ама хич не си корав !!! Е гати малоумника ! Не съди по себе си за другите ,ако ти източваш нечия каса това си е твой проблем ! Преди да пишеш простотии иди и изкарай едно дежурство в Дева Мария и тогава говори! Чаках с баба ми 40 минути да я приемат защото беше лудница и пак никой не ни нагруби или отсвири!
30.
Здрав и прав
25.02.2012 19:19:18
2
3
Нека спасят някоя съчетана травма или хеморагичен шок (ама истински, не от техните), тогава да се фукат колко са добри. Останалото е ИЗТОЧВАНЕ на здравна каса. Дейностите им са преобладаващо планови, така че да си правят листа на чакащи! Господа платени коментиращи, оляхте се!
29.
Ани Йотова
25.02.2012 17:46:05
1
4
Дева Мария е на бургазлии и ако някой се опитва да я събори като тоя .....умник Донев,то то ще е за наша сметка!!! Ама като гледам как му е набрал Семир -няма да стане,и слава богу !
28.
Катя Б.
25.02.2012 17:24:29
1
4
Добре ,че има и такива надъхани хора които вървейки напред да са полезни и на другите! Г-н Абумелих в Неонатологично отделение спасиха детето ми и никога няма да забравя това!!!
27.
Кирил Семов
25.02.2012 16:55:14
0
6
Браво на Семир!!! Не само ума, ами и езика му е остър !!! Затова си го може човека ! Ама ме развесели ,продължавай да докарваш в Бургас най-добрите ,а нещастниците да го ду..т!!!
26.
Иван Колев
25.02.2012 16:41:40
0
6
Най-доброто от доста време в Бургас-това е Дева Мария !!! Факт е !!! А това няма как да стане без къртовски труд и много безсънни нощи !!! А към г-н Абумелих,няма да умрете от глад с тоя речник :) вземете още една специалност- ПРАВО,и със сигурност ще ви наема ако имам нужда от правни услуги !!!
25.
Стела Попова
25.02.2012 16:31:28
1
5
Благодаря на д-р Денчев от Дева Мария спаси ми живота !!! Семир не си хаби енергията с жалки нереализирани "бизнесмени" ,а давай напред! Ние имаме нужда от тая болница и от страхотните специалисти ,лекари, сестри и акушерки !!!
24.
Таньо.С
25.02.2012 16:21:45
1
4
Абумелих,свиквай като си на върха винаги ще има кой да те дърпа надолу!!! А за болницата-възхитен съм ! Жена ми ражда там, получихме всичко- срещу нищо!!! Грижи, професионализъм и перфектно отношение - срещо нула лева !!!
23.
Петар Василев
25.02.2012 16:12:45
1
4
Не съм от персонала ,ама ако може да кажа и аз нещо :) Това е награда и признателност за болницата и за това колко е напред с материала !!! А бургазлии сме късметлии и това е ясно за всички!
22.
Саша.В
25.02.2012 16:02:46
0
4
Да се смееш ли или да плачеш !!! Браво Абумелих !!! Oткрито ,смело и напред ! Това е живота и за съжаление истината !!! Хахаха размаза ги !!!
21.
Саша.В
25.02.2012 16:02:41
1
5
Да се смееш ли или да плачеш !!! Браво Абумелих !!! Oткрито ,смело и напред ! Това е живота и за съжаление истината !!! Хахаха размаза ги !!!
20.
Lili
25.02.2012 13:46:01
0
4
Gospodin Abumelix zashto ste tolkovo ozloben kam bolniza i kam samia sobstvenik, danebi da ne VI varvi v jivota i prosto zavijdave na uspiql chovek?
19.
Aбyмeлux
25.02.2012 12:16:05
5
3
Точно така, Бистра (д-р Борисова). Дълго, напоително и с лига. И останалите да се включват бърже. Искам форумът на "Бесове" да ме лиже по всичките части.
18.
Бистра Б.
25.02.2012 04:35:26
1
7
http://www.focus-news.net/?id=f20482

Хм, айде сега да помислим логично. Г-н Донев, в качеството си на собственик на Софарма (а тя – в качеството си на монополист на болничния пазар) би трябвало да е предоволен от повишения бюджет към болниците – повече пари – по-вероятно изплащане на дълговете им към в фармацевтичните компании, в случая - неговата. Предвидено е повишение на средствата от НЗОК за редица монолитни болнични заведения в страната, при това с точно толкова монолитни суми, но г-н Донев се захваща в подвластния си вестник тъкмо с тази млада, сега прохождаща структура, като оценката касае не нивото на предлаганите услуги, а … политическата ориентация на работещите там! При това - без право на реакция или коментар. Дали пък проблемът не е в това, че далечната малка частна болница някак далновидно може би е успяла да се изплъзне от монопола му и точно от нейния повишен бюджет той самият няма да има никаква лична облага? Или г-нът си мисли, че може да упражнява монопол над формирането на общественото мнение, така, както го прави с формирането на цените на лекарствата?

И когато иде реч за пари, отпуснати за здравеопазване, НЕЗАВИСИМО ОТ КОГО, ЗАЩО И КАК, въпросът „ощетен или облагодетелстван” не касае собственика на болницата per se, въпросът би трябвало да звучи „ощетен или облагодетелстван е българският народ”, който ще се лекува в тази болница. Ако една болница е доказала, че си върши работата по предназначение, т.е. успява да произвежда качествено здравеопазване, елементарната логика изисква тя да бъде стимулирана да продължава да я върши.
17.
Ceмup
25.02.2012 01:41:34
0
5
А така geri (д-р Герова), но защо само едно? Казах по три лиги на служител? Останалите спят ли, какво правят, че не пишат?
16.
geri
25.02.2012 00:46:45
2
6
МБАЛ Дева Мария е пример за лечебно заведение не само в Бургас ами и в България изобщо. Хиляди са хората, които са си трагнали от болницата с усмивка. Това е най важното. Благодарността в очите на хората говори сама по себе си. Тук те получават не само адекватно и компетентно лечение ами и елементарното човешко отношение и разбиране. Дева Мария е дарила с радост много български семейства семейства с ражданети на децата им. Ние бургазлий трябва да се гордеем, че имаме здравеопазване на световно ниво !!!
15.
Aбyмeлux
25.02.2012 00:16:51
5
7
Сега искам да се обърна към братята иракчани с няколко думи, които българите не трябва да прочитат, че ще почнат едни протести пред болницата ми, едно чудо, накрая ще поискат и да ме изселят към Ирак, а там е страшно. Братя иракчани, وكان العديد من هؤلاء البلغار غبي. جدا، غبي جدا الناس. مهلا، لذلك أود بلغاريا.
14.
абyмелuх
25.02.2012 00:06:06
4
10
До персонала на болницата: който е написал по три хвалебствени мнения за мен във форума, може вече да си ходи. Останалите оставате на работа и през нощта. Искам утре форумът на "Бесове" да кънти от мнения. И да залагайте повече на: Браво, вие спасихте бълдъзата ми; супер, вие ме отървахте от тъщата; идеално, вие излекувахте кравата.
Накрая искам да отбележа, че - да, аз, разбира се, като всеки арабин се правя на благодетел с едната ръка и крада по много и още повече с другата. Правя се на религиозен, щото ние арабите като чуем мюезина и настръхваме, ама видим ли куртизанка и се вдървяваме още повече. Искам да споделя, че не съм стъпвал в родния Ирак - да не съм луд. Там няма ГЕРБ и никой пет пари не ми дава, а тука дават по пет милиона на година. Тази година пет, догодина ще удвоиме. Айде, живи и здрави и лека нощ. Персоналчето - утре по четири коментара на човек. Коментарът с най-много лиги ще го наградя персонално.
13.
Хипократ
24.02.2012 21:06:21
2
6
МБАЛ Дева Мария е хубава болница, като чета бързо се разраства. Последно бях чул, че има едва 3 отделения, а тук пише 12. Колкото по-голяма става, толкова повече проблеми ще има и ще търпи критики и подобни думи. Българите не са много положителни натури, като съдя от това как оплюват държавния МБАЛ, май колкото по-голяма става МБАЛ Дева Мария толково по-сходна ще става съдбата й.
12.
Мнение
24.02.2012 20:00:15
2
9
Тази болница постоянно разкрива нови отделения и е логично да получава повече пари. И какво да прави като му свърши лимита посредата на годината?! Да връща хората ли, да затваря болницата ли? А за "обективната" журналистика в България няма какво да се коментира. Защитават се интересите на тези, които си плащат. Имал право на отговор, ама правата ни не се зачитат в тази държава.
11.
koko
24.02.2012 19:51:23
3
4
Каква била интимната ми мисъл при напускането от Общинския съвет!!!
Частна болница без здравната каса е фалирала!, но с този бюджет ще цъфти и пее!

Все пак нека журналистките да не реагират като съвременни МАтросовки в негова защита.
10.
Rik
24.02.2012 19:47:28
2
10
И все пак, ако тоя не беше активист на ГЕРБ, нямаше да получи тия пари.
9.
Лапчо Лапчев
24.02.2012 19:02:49
5
11
Голям пазител на здравето бургазлии ,няма що . Колко едва започващи болници получават 6 милиона !!! И как от дюнери започна да прави здравеопазване ? Ама никой не пита :)))
8.
LILi
24.02.2012 18:18:28
3
4
vsichki drugi bolnizi trqbva da vzemat primer ot Deva Maria.
7.
nina
24.02.2012 17:19:10
2
7
da e jiv i zdrav spasixa maika mi v tazi bolnica golemi lekari poklon pred tiax
6.
nina
24.02.2012 17:19:07
2
4
da e jiv i zdrav spasixa maika mi v tazi bolnica golemi lekari poklon pred tiax
5.
radi
24.02.2012 16:50:13
2
6
По всички правила на журналистиката г-н Абумелих има право на отговор във вестника в същия обем на публикацията. Колкото до работата на неговите здравни заведения бургазлии най-добре знаят високото качество на медицинско обслужване, както в професонален така и в чисто човешки план. Модерна с оборудването си и квалификацията на специалистите, болница "Дева Мария" заема определено високо конкурентно място не само в Бургаска област.
4.
страничен
24.02.2012 15:51:30
1
8
От известно време двата вестника Труд и 24 часа се превърнаха в корпоративни издания, като защитават интересите на определени хора. Все по- малко хора ги предпочитат.Но това важи и за други медии, които не са обективни, а обслужват хора и интереси срещу заплащане.
Има различни мнения по въпроса- щом си плащат- ще публикуваме и другото- обективна журналистика. Според мен освен Етичен кодекс за журналистите, трябва да има и закон за медиите.
А относно правото на отговор или мнението на другата страна-разтегливо понятие и за този сайт.
3.
Абумелик
24.02.2012 15:29:44
3
9
Арабин съм, бе, арабин. Не сте ли чували - нахални, бием си жените и се държим като в средните векове. Кехайова да е доволна, че не съм я набил ми само с опровержение се размина.
2.
петър
24.02.2012 15:23:25
1
8
Огнян Донев да го духа!
Не купувайте вестник труд!
1.
ПЕТРОВА
24.02.2012 15:09:58
2
8
АКО ЩЕ СА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ БОЛНИЦИ ...НЕКА САМО ТАКИВА ДА СА ... И НЕ С 5,6 МИЛИОНА ,А МНОГО ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗОК ЗА ТЯХ.. С ДВЕТЕ РЪЦЕ ГЛАСУВАМ ДОВЕРИЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори