Рецепта за телешки кюфтета с бял сос
С тях поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешка кайма - 500 г
лук - 1 глава
чубрица - 1 с.л.
риган - 1 ч.л.
горчица - 1 с.л.
вода - 20 мл
брашно - за овалване
олио - за пържене
ЗА СОСА
краве масло - 1 с.л.
олио - 1 с.л.
брашно - 2 с.л.
прясно мляко - 600 мл
сол
черен пипер - 1/4 ч.л.
индийско орехче - 1/6 ч.л
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Към половин килограм телешка кайма прибавете една глава ситно нарязан кромид лук, чубрица, риган и малко горчица. Омесете каймата и ако се вижда твърде суха налейте около 20 мл вода. Омесете наново оставете каймата в хладилни за поне 2-3 часа.
След това оформете кюфенца, оваляйте ги в брашно и зчържете в сгорещена мазмина. За соса за кюфтенцата в тенджерка смесете двата вида мазнина и сложете на котлона да загрее. Сипете брашното и след като придобие златист цвят на струйка и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервирайте телешките кюфтета с бял сос. Поднесете и домашен хляб, с който да топите.
Какво ще ни донесе любовта на 24 декември
Самолетът на началника на генщаба на либийската армия се разби край Анкара
Как да избегнем семейни конфликти по време на празниците - съвети за хармония
Доброволци от Айтос зарадваха 100 пенсионери в нужда преди Коледа
Пациентите плащат двойно за жизненоважни медикаменти
Истината за отрязаното ухо на Ван Гог
Катя Илиева напуска телевизията на Слави Трифонов
В сезона на Козирога кой ще се радва на личен растеж
Ето защо обмяната на левове в евро става по-достъпна
Спазвайте тези традиции, за да осигурите щастие и късмет през новата година
Купувачите на имоти в София искат простор, а във Варна залагат на кварталите
Германия се опитва да изправи икономиката си, като същевременно укрепва отбраната
