×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си


Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си
На пресконференция след срещата на върха в Швейцария украинският президент Володимир Зеленски също потвърди, че Украйна е готова да започне преговори с Русия
16 Юни 2024, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг

По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава

Владимир Путин не изключва възможността за преговори с Украйна, но държи да бъдат дадени гаранции за тяхната легитимност, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му Зеленски "не е човек, с когото могат да се постигнат писмени споразумения, тъй като тези споразумения де юре ще бъдат нелегитимни".  Резултатите от евентуалните преговори с Киев ще трябва да бъдат потвърдени от гаранции, за да се обезпечи тяхната легитимност, заяви говорителят на Кремъл, пише БТА.

"Споразуменията на хартия са плод на много сложни експертни преговори, баланс на интересите и, разбира се, отчитане на реалността на място. Така ще бъде и този път", заяви Песков в отговор на въпрос, свързан със споразуменията, които биха могли да бъдат постигнати с киевските власти.

Говорителят на Кремъл изтъкна, че "съществува система от гаранции в областта на сигурността и по всички останали въпроси". Той определи като "много трудна" задачата "да се изработи тази система от гаранции, за да се гарантира прилагането на споразуменията".

Той добави, че украинският президент Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение с Путин, защото военната обстановка за Киев се влошава.

"Настоящата динамика на ситуацията на фронта ясно ни показва, че тя ще продължи да се влошава за украинците. Вероятно един политик, който поставя интересите на родината си над своите собствени и дори над тези на господарите си, би обмислил подобно предложение. Нека да видим какво ще се случи", добави говорителят на Кремъл. 

Междувременно на пресконференция след срещата на върха в Швейцария украинският президент Володимир Зеленски също потвърди, че Украйна е готова да започне преговори с Русия "още утре, но само ако Руската федерация декларира уважение към териториалната цялост на републиката. 

"За нас не е важно дали (Русия) ще го поиска сама, или световната общност ще я накара. За нас е важен резултатът – краят на войната и мирът“, подчерта Зеленски, цитиран от "Ройтерс".

Той отбелязва, че самото присъствие на Русия на следващата мирна конференция ще означава "готовност за прекратяване на войната".

"Засега Русия и нейното ръководство не са готови за справедлив мир и това е факт. Последното така наречено "мирно предложение" на Путин обезсмисля всички негови предишни изявления за желание за прекратяване на войната", каза още Зеленски. 

"В Русия не се нуждаят от мир – факт, ние всички се нуждаем от мир – факт. Събирането на толкова много уважавани страни, съответните представителства и религиозни лидери показва, че всички ние се нуждаем от мир.

Това е повече от всеки един агресор по броя на населението, по броя на териториите, нека не мислим за Русия, нека си вършим нашата работа", е коментирал той.

Според Зеленски Путин е потвърдил с "мирното си предложение", че няма да сложи край на войната, а иска да продължи да завзема територии.

"Путин предаде на целия свят, че всичко, което е казал за желанието да сложи край на войната, е умножено по нула", е допълнил Зеленски.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
15
Коментара по темата
15.
*********
17.06.2024 09:37:21
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Президент Зеленски рече :
17.06.2024 08:04:23
4
5
Ако орките се изтеглят още днес от територията на цяла Украйна, всичко приключва.
13.
Мир друг път
17.06.2024 06:49:00
3
5
Докато дрънка за мир жуже подготвя цръни мамуни от зфрика да се бият за него
12.
*********
16.06.2024 23:39:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
*********
16.06.2024 23:38:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
*********
16.06.2024 23:37:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
*********
16.06.2024 23:36:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
разпад орки
16.06.2024 23:32:46
2
9
"Азов", ССО и спецназ на СБУ и ГУР удържат фронта, докато ВСУ подготвят контраофанзива с нови бригади и F-16
alt
12-та бригада със специално назначение "Азов", Силите за специални операции (ССО) и спецназ на СБУ и ГУР удържат фронта след началото на пролетно-лятното настъпление на ВС на РФ.

Путин обяви, че на фронта в Украйна воюват почти 700 000 руски бойци, което означава, че ВС на РФ вече има числено превъзходсво пред ВСУ.

Въпреки това след превземането на Авдеевка и шестмесечното спиране на доставките на оръжие и боеприпаси от САЩ руските войски в Украйна имаха само тактическо придвижване по фронта, но не успяха да пробият фронта и да излязат на оперативен простор.

САЩ възобновиха доставките на оръжие и боеприпаси за Украйна в края на април, включително ракети ATACMS, които вече влияят на обстановката на фронта.

Командването на ВС на РФ започна "Харковската операция", за да принуди командването на ВСУ да пренасочи резерви от други участъци на фронта, който да бъде пробит от руските войски, но това не стана.

"Харковската операция" на ВС на РФ започна успешно през първите две седмици, но забуксува, след като командването на ВСУ пренасочи резерви.

Решаващо участие в спирането на настъплението на ВС на РФ към Харков имаха 12-та бригада със специално назначение "Азов", ССО и спецназът на СБУ и ГУР.

Главнокомандващият ВСУ ген. Александър Сирски задейства схемата при отбраната на Бахмут, в която включи снайперисти на спецназа на СБУ, при отбраната на Волчанск. Снайперисти от СБУ спират щурмовите групи на ВС на РФ във Волчанск.

Бахмут беше превзет от "Вагнер" и подразделения на ВДВ на ВС на РФ, но при щурма на Волчанск командването на руската армия вече не можеше да разчита на "вагнеровци".

Морските пехотинци от 155-та бригада на ТОФ и подразделения на ВДВ не успяват да сломят отбраната на Волчанск с щурмове, затъвайки в градски боеве.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви мобилизация, което беше основно условие за възобновяването на доставките на оръжие и боеприпаси от САЩ.

Стратегията на командването на ВСУ е с отбраната на Волчанск да спечели време както при защитата на Мариупол, за да подготви нови резерви.

Командването на ВСУ готви нови бригади, с които след пристигането на F-16 в Украйна да започне контранастъпление.

Според украински източници командването на ВСУ готви 16 бригади, повече от 70 000 бойци, за да проведе контраофанзива в две направления - Донецко и Запорожко.

Затова Путин увеличи числеността на войските на ВС на РФ в Украйна до 700 000, вероятно гурпировката ще нарасне до 800 000, преди да започне украинската контраофанзива.

Подготовката на ВСУ за ново контранастъпление, доставките на F-16 и увеличаването на числеността на руските войски означават ескалиране на войната в Украйна.

bgsniper.com
7.
До 1
16.06.2024 23:27:46
5
2
Кефиш ме, толкова си оригинален, ме може да напишеш роман, направо удари Азимов в земята. Каже на какво си, че да си взема и аз.
6.
H
16.06.2024 21:31:39
4
7
Да разпределят пари, бизнеси, търговски канали и да се приключва вече с това. Доста хора загинаха, другите живеят под голям стрес. Замърсиха и въздуха с тия снаряди, бомби и ракети. Там има и големи атомни електроцентрали....само и радиация ни липсва...
5.
Бахура
16.06.2024 20:32:46
25
11
Никакво споразумение,което цели,замразване на конфликта,или изтегляне на руските войски от завзетите територии.Това ще пак някой номер,на гнусниите педофили Краварите, за да могат да въоръжат украинците.Само напред,докрай
4.
XX
16.06.2024 20:29:39
14
4
До 2

"След първият ден, Камала Харис си отлета." - за Израел да удара подписи по снаряди, както стори преди седмица, ли излетя?
3.
ХХ
16.06.2024 20:28:16
21
13
Е нали бившият президент на Украйна внесе и приеха закон за забрана на мирни преговори?
Отмениха ли вече този закон?
2.
Провал
16.06.2024 20:21:58
22
13
Пълен ПРОВАЛ на конференцията в Швейцария.
След първият ден, Камала Харис си отлета.
Ниско представителство от ООН.

Заключителната декларация не бе подписана от всички страни.
Не бе подписана от ООН и от Ватикана.

В самата декларация, няма ни дума за отегляне на Русия от украйна и т.н. и т.н..

И за да замаскират пълният провал в Швейцаршя, пропагандните медии на Запада си измислят такива, като тази тук "статии".
1.
путлер
16.06.2024 20:15:56
16
28
не желае мир!
За него това ще е равнозначно на смърт! Лично за него, за върхушката в кремъл и за Русия като цяло.
Те не могат да си позволят мир, защото Русия е в демографски, социален и финансов крах.
Войната е единственото нещо което ги сплотява и повишава БВП.
Тъжно, но Истина! /по Металика/ ;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори