На тези кашкавалени топчета не им прощавам, божествено вкусни са и топли, и студени
А от една доза излизат близо 20
Днес ще ви зарадваме с една изключително лесна и бърза рецепта за мезе за биричка (или винце), която може да спретнете за има-няма половин час. Божествените кашкавалени топки са мечтата на всеки любител на сирената, а най-хубавото е, че стават доста на брой от една доза – около 20, при това са вкусни и топли, и студени.
Ето и рецептата за панирани кашкавалени топчета:
Продукти:
250 гр. кашкавал или Едам
1 яйце
30 гр. брашно
1 чаена лъжичка вегета
олио и подправки
За панировката:
1 яйце
50 гр. галета
50 гр. брашно
Приготвяне:
Настържете едро кашкавала. Смесете яйцето с вегетата и подправки на вкус, добавете към настъргания кашкавал и добавете брашното.
Объркайте хубаво и оформете от сместа топки, излизат около 16 броя, ако са със средна големина.
Оваляйте в брашно, яйце, след това галета и изпържете в дълбок тиган с достатъчно количество загрято олио.
Да ви е сладко!
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
Даниела Рупецова разкри: В живота ми има мъж - и не е беден
Терзиев даде заден за боклука и прие две скъпи оферти
