×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

4300 лв. стартова заплата искат младите българи, сочи проучване


12 Юни 2024, Сряда, 16:00 ч.
Автор: Флагман

Възнаграждението от над 4 бона задължително да бъде чисто - след данъци и удръжки, уточниха авторите на изследването 

80% от младите българи във възрастовия диапазон 18-35 години посочват като желано възнаграждение стартова заплата от 4300 лв. Сумата да бъде чиста, след данъци и удръжки. 

Това сочи проучване на агенция за онлайн маркетингови проучвания JTN и Bulgaria Wants You.

Националното представително проучване е реализирано през май тази година и има за цел да покаже какви са тенденциите в нагласите на младите по отношение на бъдещето им в личен и професионален план.

Над 80% от анкетираните са посочили, че очакват работодателите и държавата да се разберат за работещи начини за постигане на адекватно заплащане.

"Те знаят какво очакват от работодателите си и ценят труда си – месечна заплата от 1200 лв. им се вижда обидно ниска, за да започнат работа, а като желано възнаграждение в близката една година посочват малко над 4300 лв (след данъци). Все повече от анкетираните твърдят, че биха се завърнали да живеят в родния си край, ако им бъде предложено адекватно работно място (51%). Половината от запитаните планират да стартират собствена компания, защото смятат, че е по-перспективно от това да са служители. Увеличaва се и процентът на младите, които твърдят, че предпочитат да са създатели на съдържание, пред работа на заплата (45%) или пред развитие на собствен бизнес (38%)", съобщават от JTN. 

Най-сериозните очаквания към държавата са за изграждане на позитивен имидж на страната, постигане на икономически растеж и добро качество на живот.

60% от  хората под 35 години са видимо по-готови да поемат лично отговорност и да се нагърбват със задачи извън тясно личния си интерес и смятат, че могат лично да допринесат за развитието на България, но липсва обща кауза, която да ги обедини.

Резултатите недвусмислено показват, че огромното мнозинство (89%) виждат професионалното и личното си развитие през следващите 5 години в България. В отговорите на респондентите прави впечатление все по-осъзнатата борба за лично утвърждаване чрез по-добро образование, повече свобода и гъвкавост на работното място, активно развиване на кариерата и създаване на семейство.

По отношение на личния си живот 71% от анкетираните споделят, че искат да имат дете в следващите 5 години и като основни фактори за решение да станат родители посочват фактори като доверие в човека до тях (42%) и наличие на дом/жилище (38%). В личен план финансовите въпроси са много под нематериалните измерители на щастие. 62% определят като най-важно да имат „обичан човек до себе си“, 45% поставят родителството на първо място, здравето е най-голям приоритет за 43%, а финансовата стабилност е най-важна за 38% от анкетираните.


В категории: Животът


11
Коментара
Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
11
Коментара по темата
11.
Кир
12.06.2024 21:19:49
0
1
Само в тази простащина ти казват колко пари трябват на месец на един човек,а дават заплата с 500 лева под сумата нужна за живот.Ако случайно ти дадат 1470 лева колкото е нужно минимум на месец за живот,робовладелеца те иска по 10 часа на ден 6 дни в седмицата и на 4 часови или никакви осигуровки.Тука в простотията всички робовладелци ревът на държавата и Европа за всякакви помощи,а достойни заплати няма,само тука в простотията е пълно с работещи бедни.Само тука в простотията 45% от населението е избягало като икономически емигранти.Само тука в простотията ти датата за пример средна работна заплата,един взима хиляди друг 920 лева и заедно двамата взимат средната заплата.
10.
до 9 цял живот ЖАЛКАР с 5 лв. в джоба
12.06.2024 20:32:55
2
1
Марш в Северна Корея ве комуняга долна!
Освен насраните гащи на жена си друго едва ли ще можеш да взмеш, ама карай мечтай си панелна МИШКО!
9.
Има решение
12.06.2024 18:27:22
3
4
Който не може да дава заплати, да си работи бизнеса сам!!! Никой не е длъжен да СЛУГУВА на някой и да му изкарва милиони печалба. Който иска да е богаташ и да го раздава чорбаджия да си плаща или да си работи сам!!! Демократите дойдоха на власт с увещанието, че били по - умни и щели да развият по-добре държавата и да създадат по-добри условия за народа. Затова демократите настояваха цялата земя и фабрики да отидат в техните гнусни ръчички. Ами нещо се провалиха с гръм и трясък, защото държавата ни е пълен провал и живее само и единствено от печатарските парички, които се наливат всяка година. Време е да им бъдат взети земите и заводите, защото не могат да ги стопанистват в полза на държавата и народа!!! Даже и в своя полза не могат да ги стопанистват, ако не са държавните и европейски помощи, иначе отдавна да са фалирали
8.
Няма място за спор
12.06.2024 18:17:22
0
5
Много хора казват, че младите са неуки и некадърни и не заслужават големи заплати. Ами нашите бизнесмени и те са неуки и некадърни, но са милионери. Щом за тях може , тогава и за другите трябва да може!!! Освен това кой ще учи и ще си дава зор за да бачка за жълти стотинки, с които не може да си плати дори на доктора?
7.
*********
12.06.2024 18:17:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Евала на младите!
12.06.2024 18:10:15
0
1
При тези цени на храната и медицината, както и на имотите в големите градове, да получаваш минимална заплата под 3-4000 лева си е чисто робство!!!! В България минималната заплата можеше отдавна да е 3000 лева, но за жалост целият бизнес е в ръцете на едни изключително некадърни и нагли "бизнесменчета", които дърпат държавата надолу. Единственото спасение на България са печатарските пари от Европа, иначе ако разчитаме на нашите бизнесмени отдавна тази държава да е отишла в небитието. Цялата държавата е в калпавите ръчички на едни изключително противни бизнесменчета и политичета, които не могат нито един качествен бизнес да създадат, затова разчитат на експлоатацията на работниците и кражбата на пари от държавата и Европа. Срамота е едни некадърни бизнесмени да получават милиони от държавата и евро фондовете за да правят някакви калпави бизнеси, а работниците да получават огризки. Младите трябва да си отстояват правата!!! Ако не се бунтуват младите, след някоя друга година ще бъдат оковани във вериги и под строй ще ги водят да работят робски труд без заплати и осигуровки, само срещу купичка помия и кална вода. Положението е много сериозно, защото едни некадърни бизнесмени искат да печелят милиони, но мямат акъл за честен бизнес и са готови на всякакви издевателства срещу народа и природата на България, за да си осигурят тези милиони печалби, с които да купуват коли и к*рвета

Сори за спама, малко бързане и допуснати правописни грешки
5.
Евала на младите!
12.06.2024 18:03:55
0
2
При тези цени на храната и медицината, както и на имотите в големите градове, да получаваш минимална заплата под 3-4000 лева си е чисто робство!!!! В България минималната заплата можеше отдавна да е 3000 лева, но за жалост целият бизнес е в ръцете на едни изключително некадърни и нагли "бизнесменчета", които дърпат държавата надолу. Единственото спасение на България са печатарските пари от Европа, иначе ако разчитаме на нашите бизнесмени отдавна тази държава да е отишла в небитието. Цялата държавата е в калпавите ръчички на едни изключително противни бизнесменчета и политичета, които не могат нито един качествен бизнес да създадат, затова разчитат на експлоатацията на работниците и кражбата на пари от държавата и Европа. Срамота е едни некадърни бизнесмени да получават милиони от държавата и евро фондовете за да правят някакви калпави бизнеси, а работниците да получават угризки. Младите трябва да си отстояват правата!!!
4.
Евала на младите!!!
12.06.2024 17:59:37
0
3
При тези цени на храната и медицината, както и на имотите в големите градове, да получаваш минимална заплата под 3-4000 лева си е чисто робство!!!! В България минималната заплата можеше отдавна да е 3000 лева, но за жалост целият бизнес е в ръцете на едни изключително некадърни и нагли "бизнесменчета", които дърпат държавата надолу. Единственото спасение на България са печатарските пари от Европа, иначе ако разчитаме на нашите бизнесмени отдавна тази държава да е отишла в небитието. Цялата държавата е в калпавите ръчички на едни изключително противни бизнесменчета и политичета, които не могат нито един качествен бизнес да създадат, затова разчитат на експлоатацията на работниците и кражбата на пари от държавата и Европа. Срамота е едни некадърни бизнесмени да получават милиони от държавата и евро фондовете за да правят някакви калпави бизнеси, а работниците да получават угризки. Младите трябва да си устояват правата!!!
3.
До 1
12.06.2024 17:44:37
1
4
Така е! А какви умения трябва да имаш за над 4000? В момента един шофьор на тир изкарва около 7-8000 лв! Но: е зад волана по 12 часа, далеч от дома, с всички отговорности за графика! И е най интересно, че не много желаещите за тази професия! А заплащането е добро! Защо се получава така:АМИ ЗАЩОТО ПОВЕЧЕ СА ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СИ СПИНКАТ В ЛЕГЛОТО, А НЕ В КАБИНАТА НА КАМИОНА! В ПЕТЪК ВЕЧЕР ДА КУПОНЯСВАТ, ДА ПОЧИВАТ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ДА НЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ! КОГАТО ЕДИН ЧОВЕК ИСКА ПОДОБНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ ДА РАБОТИ ИЗВЪН ИЗВЪНРЕДНО, МНОГО И В ТЕЖКИ УСЛОВИЯ! БЕДАТА Е, ЧЕ ПОКОЛЕНИЕТО РОДЕНО ОКОЛО 2000 ГОДИНА Е ИЗРАСНАЛО В СВЯТ, КЪДЕТО ИНТЕРНЕТА, ТВ, МОЛОВЕТЕ И ПР ТЕХНОЛОГИИ Е СЪЗДАЛО ПРЕДСТАВАТА ЗА НЕРЕАЛЕН СВЯТ! И КОГАТО СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ НАТОВАРИ ФИЗИЧЕСКИ ЗАПОЧВА ОХ БОЛИ!
2.
Ицо
12.06.2024 17:33:03
6
5
А знаеш ли за 4300 лева колко работа трябва да свършиш ?!?!
1.
Неа
12.06.2024 16:59:58
1
9
Ами да. То с 1200 нищо не можеш да купиш.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори