Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете
Прави се само за 10 минути!
Ако имате бисквити, яйце и крема сирене вкъщи, пригответе този невероятен сладкиш, който се прави само за 10 минути. След това остава само да го изпечете и да го залеете с карамел, но и това не е задължително, защото и така е вкусен. Ето какво ви трябва за уникално вкусния бисквитен сладкиш с крема сирене и карамел :
Необходими продукти:
250 гр. бисквити (маслени или с какао/по избор)
3 супени лъжици масло
малко канела на вкус
180 гр.кондензирано мляко
180 гр. крема сирене Филаделфия или Маскарпоне
1 яйце
малко ванилия
4 фурми
малко орехи
60 гр. бадемови люспи/листенца
карамелен сос по желание
Начин на приготвяне:
Смелете 250 г бисквити и разтопете три супени лъжици обезсолено масло в микровълнова или на много слаб огън, след което добавете към смлените бисквити. Подправете сместа с щипка канела на прах или добавете повече, ако желаете.
Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят съставките, след което изсипете бисквитената смес в по-малка тава, покрита с хартия за печене. Може да използвате и форма за хляб или някаква кръгла форма, важното е да е дълбока.
Бисквитките ще придобият консистенцията на мокър пясък и може да изглеждат малко по-сухи, отколкото трябва да бъдат, но не добавяйте нищо друго, така трябва да бъде. С лъжица се притиска малко отгоре и се заравнява повърхността.
След това пригответе крема: Сложете 180 г кондензирано мляко, 180 г крема сирене, едно яйце и една чаена лъжичка ванилов екстракт в блендер, след което ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако нямате блендер, разбийте съставките с миксер.
С получения крем залейте слоя бисквити. Отгоре поръсете с около шепа смлени орехи и около 4 ситно нарязани фурми. Може да добавите и стафиди, боровинки, лешници, фъстъци или каквото и да е по ваш вкус.
Поръсете нарязани бадеми/люспи около 60 грама отгоре или за покриване на повърхността. Може да използвате и други ядки, но бадемовите люспи са тези, които придават на тортата приятна хрупкава коричка.
Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато се изпече, оставете да изстине малко, след което го извадете от формата, махнете фолиото и го нарежете на парчета.
По желание се залива с течен карамел. Да ви е сладко!
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
