×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Бургас – баща за бедните, шефът на НОИ Енчо Жеков – мащеха


Кметът на Бургас – баща за бедните, шефът на НОИ Енчо Жеков – мащеха
Кметът Димитър Николов покани семейството в кабинета си вчера в 16 часа и реално разпореди да се помогне, Мишо и Ива са безкрайно благодарни
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Февруари 2012, Четвъртък, 17:35 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

За 15 минути Димитър Николов намери начин да подаде ръка на многодетното семейство, докато НОИ остана непревземаема крепост дори и за Бесове.бг

 Кметът на Бургас Димитър Николов бе единственият сред силните на деня, който вчера издържа теста на Бесове.бг затова дали ще се намери поне един човек, готов реално да помогне на българско семейство в беда.

Вчера около обед редакцията се обърна към общинските съветници и депутатите, към адвокатите на града, както и към всички директори на държавни служби, които са компетентни по казуса с многодетната майка Ива Димитрова, за която ви разказахме.

Разказваме ви в хронология какво се случи вчера. В редакцията пръв се обади адвокат Адриан Хаджиев и заяви, че може без пари да напише възражението на сем.Димитрови срещу НОИ. Имаме му координатите, така че ако се налага – можем да ги предоставим. Веднага след него се обадиха от неправителствената организация „Гражданско движение ДНЕС“ от столицата и ни посъветваха да изпратим сем.Димитрови при бургаския адвокат Тодор Шейков, с когото те работели успешно. Той също можел да поеме случая.
В дома на колежката Илонка Иванова – автор на статията за Ива и Мишо Димитрови пък дошла една бедна жена и без да се представи подала 50 лева. „За учителката с трите дечица – толкова мога да заделя“, казала гражданката и пожелала да остане анонимна.

„След като публикувахте номера на телефона ми във форума на Бесове.бг, се обадиха няколко майки, които искат да дарят дрешки за двете ми дъщери и за малкия Ростислав. Обади се и служителка от общинската детска кухня, която каза, че мога да запиша децата да получават безплатно храна няколко месеца. Също така говорихме и с омбудсмана Таню Атанасов, но не останах с впечатление, че може реално да ни съдейства“, каза Ива пред Бесове.бг в 15,30 часа вчера. Това бе половин час преди със съпруга й – колегата журналист Мишо Димитров да влязат в кабинета на кмета по негова покана. (Виж видеоматериала)

„За няколко минути г-н Николов се разпореди и ни показа, че реално може да помага, от общината ще ни дадат еднократно и 2000 лева, но първо трябва трябва да се мине през Общинския съвет“, обясни ни Ива, тъй като Мишо силно заеква.

Хубавите новини след кметския кабинет обаче са дотук. Николов е направил човещината си и в големия студ е дал служебна кола и юрист – г-жа Белчева, която да придружи семейството до директора на НОИ Енчо Жеков  и да му помага в съставянето на възражението. Оказа се, че НОИ е нещо повече и по-страшно от Гестапо. Нашият репортер Добромир Доскачаров бе спрян от охраната на сградата и му бе забранено да влезе с общинската юристка и с двамата бедстващи родители.
 
Репортери не се допускат до директора Енчо Жеков, убедени са от охраната на НОИ, нашият екип бе изтласкан в студа зад оградите на двора
Вътре директорът Енчо Жеков ги приел, но се държал сърдито. Причината – защото Мишо си бил позволил да пише отворено писмо до медиите, Народното събрание и МС. Жеков бил поставил копия от писмото върху всички документи на семейството и прекарал по-голямата част от разговора да ги убеждава, че нямат правно основание да обжалват решението му да остави Ива без майчинство. На всичкото отгоре Жеков настоявал да му върнат и 1600 лева, платени вече погрешка, според него.
В крайна сметка, след 30 минути вчера вечерта сем.Димитрови напусна сградата още по-отчаяно, отколкото когато я прекрачи заедно с юристката Белчева. По думите им, самата Белчева вътре се държала като приятелка на Енчо Жеков, а не като тяхна защитничка. Разбира се, с това признание младото семейство не иска да омаловажи приноса на кмета, който дотук единствен се държи по бащински и реално помага.

„Аз зная, че г-н Николов няма да ни остави в това затруднено положение и му вярвам, той е истински кмет и заслужава уважение, защото номери начин да ме защити“, заключи Ива.



В категории: Лична драма


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 1
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 1
21
Коментара по темата
21.
keraca
21.02.2013 02:57:32
0
0
Крайно време е някой да му стъпи на врата на този енчо
20.
keraca
21.02.2013 02:57:14
0
0
Крайно време е някой да му стъпи на врата на този енчо
19.
keraca
21.02.2013 02:57:10
0
0
Крайно време е някой да му стъпи на врата на този енчо
18.
ЛЕО
17.02.2012 08:08:17
1
1
Аз не видях никъде г-н Жеков да отказва нещо на видео материала, нито да приеме журналистите, нито да откаже някакво съдействие... Явно това е една атака срещу НОИ или директора, или някои хора по този начин си решават проблемите вместо да си търсят по заплатена работа.
Г-жа Белчева не каза нищо лошо - напротив. Това, че един портиер е отказал да го снимат не означава нищо.
17.
suhi
12.02.2012 22:04:17
1
2
НОИ са гадове, търсят начин да не ти изплатят полагащото ти се
16.
елена
11.02.2012 18:36:32
0
2
На този баща му трябва РАБОТНО МЯСТО със заплата, съответстваща на добрата му квалификация. Ако го няма - да го търси. Може и извън БГ със съпругата и трите деца - няма да е първият успешно престрашил се. Или да се бори тук и сега за промяна на икономическата политика. За да осигури ДОСТОЕН ЖИВОТ за децата си. Всичко останало е сапунка. В по-добрия случай. Защото бедността не е порок, но е майка на всички пороци.
15.
Български съд
11.02.2012 11:32:22
0
0
Бе аз ще отсъдя за НОИ, ама в Хелзинки ще осъдят мен, защото случаят е чиста дескриминация спрямо българи.
14.
Marto
10.02.2012 16:35:16
0
2
Абе тия хора като са тръгнали да съдят НОИ, сигурни ли са че ще спечелят? Или май цялата дандания е нещата да не опрат до съда, щото ако той постанови да се върнат тия 1600 лева какво ще правим тогава?
13.
Мда
10.02.2012 13:48:16
0
2
Убедена съм, че ще се справят и им го пожелавам. Надявам се и проблемите с НОИ да се решат. Смешно ми стана как всички хукнаха да им "даряват" (или поне да изявяват желание за това), все едно няма хора, които наистина да се нуждаят от тези дарения. Особено напоследък. Това е.
12.
До Мда
10.02.2012 09:59:12
2
4
Значи според теб грешката на родителите е, че не са направили аборт? Дококолкото виждам от общата снимка на семейството, те са направили всичко възможно с оскъдните си средства да отгледат две хубави деца. Ще се справят и сега. 12 лева са повече от 8! Освен това им се полагат! Преценили са, че могат да отгледат и третото. Шапка им свалям! Докато разни превзети дамички едва се "отпускат" да пръкнат едно и веднага го дават на баба му да го гледа.
11.
Mda
10.02.2012 06:22:07
2
4
Предлагам всеки да си прави сметката колко му е силата. И да се бори проблемът където е- в НОИ, а не да се занимава кмета. Въпреки че минутка за реклама и на него му е необходима все пак :)
Четох в предни статии, че щели да живеят с 8 лв. на ден. С майчинството с колко ще живеят, с 12? Стискам палци семейството да измисли начин да се издържа, не ме разбирайте погрешно. Ама дарения, ама помощи при двама двама здрави и прави родители само защото са решили, че могат да се справят с трето дете на фона на стотиците болни деца... СмЕх :) Айде, мислете си, че помагате.
10.
Ива Димитровa
09.02.2012 23:54:15
1
2
Благодаря ви много за подкрепата, но аз разчитам на г-жа Белчева. Днес се срещнах с нея и обсъдихме какви са възможностите да обжалваме ревизионния акт. Вярвам й. Тя просто се държеше любезно с Енчо Жеков.
9.
Ива Димитровa
09.02.2012 23:34:06
0
2
Много се извинявам, но има една важна неточност. Таню Атанасов бе сред първите, които откликнаха на вашия апел и със съпруга ми сме му много благодарни! Той ни помогна много със съветите си. Благодаря му от сърце, както и на всички останали, които ни подадоха ръка!
8.
Ива Димитрови
09.02.2012 23:33:55
1
2
Много се извинявам, но има една важна неточност. Таню Атанасов бе сред първите, които откликнаха на вашия апел и със съпруга ми сме му много благодарни! Той ни помогна много със съветите си. Благодаря му от сърце, както и на всички останали, които ни подадоха ръка!
7.
до 4
09.02.2012 23:07:46
3
5
г-не или г-жо, не знам защо сте толкова безчувствен, но това си е ваш проблем. Мен тази история ме трогна и точно, защото има хиляди семейства в такова състояние не трябва да оставаме безучастни. Ако на вас ви харесва да стоите и да си говорите само на маса за проблемите - правете го, но не критикувайте хората, които си търсят правата. А кметът - чудесно, че се ангажгира, но явно по-мачкащо нещо от държавната машина няма я. Вие си я търпете, но оставете на мира хората!
6.
gb
09.02.2012 23:02:18
3
2
Тоя Жеков е странен екземпляр, ако не ви е допуснал до кабинета си. Един уважаващ правата си държавен служител и то на такова ниво неминуемо ще поиска писмено право на отговор. Между другото перфектно ще осветлите ситуацията като му поискате такова и го публикувате дословно в сайта. Мн ми е интересно какви да мотивите му и каква точно е историята според него.
5.
Мдааааа
09.02.2012 21:11:04
3
5
И какво предлагаш? Всички да останат с по едно дете и след време да няма България? Тези хора са преценили, че с парите от майчинството могат да си гледат бебето, без разкош, но сравнително нормално. Но са ги резнали.
4.
Mda
09.02.2012 20:11:47
5
2
Абе стига сте занимавали кмета с глупости (да, сори, ама точно това не е работа на кмета!), хванете един свестен адвокат да оправи документалните бакии в НОИ. Или не сте съвсем убедени, че законово нещата са ОК?
Ма имали трето дете, ма не можели да го издържат...Да ви покажа ли хора на по 30 с едно дете, дето също не могат да се издържат и са с ипотеки? Да вземат да родят още, въпреки нямането си и кметът да ходи да им помага освен? В крайна сметка всеки сам си преценява и децата са на родителите, не на държавата!
3.
?
09.02.2012 18:57:01
6
2
бесове - личният сайт на кмета
2.
Николов
09.02.2012 18:20:03
1
4
Гадната мащеха - НОИ - измекяр до измекяра...
1.
Галина
09.02.2012 18:12:22
3
11
Пратете всичките си статии на шефа на Жеков и на министъра! НОИ е репресивен орган. Нямате идея още колко хора висят там и чакат на милостта им. Бездушни тъпи чиновници!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Майката на Атанас Градев съкрушена от мъка, настоява за доживотна присъда за убиеца Омар Не са знаел какво идва срещу тях, каза бащата на доблестният полицай, който с колега си Йордан Илиев от Бургас, загина, пометен от автобус, пълен с мигранти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Скъпа кола осъмна без гуми и джанти Щетите са за над 20 000 лева Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете Арестуваха собственика на оръжието, с което синът на Явор Божанков простреля друго дете  Разследващите работят се по всички възможни версии за нелепия инцидент По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори