×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Ние сме Созопол“: Доброволци почистват града и остров Св. Иван


„Ние сме Созопол“: Доброволци почистват града и остров Св. Иван
В инициативата се включват хора от всякакви социални прослойки и от всякакви възрастови групи
11 Май 2024, Събота, 09:32 ч.
Автор: Флагман.бг

В почистването ще се включат не само местните жители, но и хора от страната, които идват специално за инициативата „Ние сме Созопол“

За пета поредна година жителите на Созопол ще запретнат ръкави в името на общата кауза – да живеят в по-чист град. Става дума за съвместна инициатива на Общинска администрация и Обществен съвет на града. мотото е „Ние сме Созопол“. Подкрепя се от десетки доброволци.

„При нас това е традиция – по инициатива на новия стар кмет Тихомир Янакиев беше създадено сдружение, което дава своя принос за поддържането на чистотата в нашия град“, каза организаторът Васил Тодоров.

Той посочи, че в инициативата се включват хора от всякакви социални прослойки и от всякакви възрастови групи. „Всеки път виждаме много усмихнати и щастливи хора. Така ще бъде и днес“, поясни Васил Тодоров.

От думите му стана ясно също така, че акцията тази година ще включва почистване, боядисване на пейки, косене на трева и разчистване на стари клони. Хората сами решавали по квартали, къде и какво ще се прави.

„За първа година ще се почиства и остров Св. Иван. Той беше включен в акцията по инициатива на група младежи. Любопитното за този остров е, че там са открити костите на Йоан Кръстител. Те са изложени в нашата църква“, посочи още Васил Тодоров.

Първо ще бъде почистена пътеката към стария манастир на острова, защото започва туристическия сезон и много хора отиват там на разходка, казват още организаторите на почистването.

 

„Освен руините на манастира там могат да се видят и зайците – те са от специална порода, която съществува само и единствено на остров Св. Иван. Те са подземни зайци, изключително красиви животинки“, поясни още Васил Тодоров.

В почистването днес ще се включат не само местните жители, но и хора от страната, които идват специално за инициативата „Ние сме Созопол“, предаде бТВ.

 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Вдигат паметник на гларуса във Варна Вдигат паметник на гларуса във Варна 23/05/2024, Четвъртък 16:54 0
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 1
11
Коментара по темата
11.
*********
16.05.2024 17:57:27
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
До 6
12.05.2024 11:52:02
2
6
Бабо Цоло, где така? Тичам щурчо да кълна! Друго в мен не мож намери, само злоба, дружки пенкелери! Комунизма от устата ми не слиза, явно много мноого дълго съм го близал. Де що срещна нещо свестно, аз опорките си включвам спешно: палячо, алкохолик, гърчееща се баба Цола /оп, не бях ли аз самата тази?/, наркоманка, наркопласьорка, крадла и милионерче за десерт! Малко шу-шу, малко му-шу, малко ах и малко бах, днес стотака си заслужих пак! Е, честито!
9.
Хахаха
11.05.2024 21:06:49
0
9
Клоуни
8.
Хаспасия Патладжанова
11.05.2024 19:45:23
4
13
Ако обича Васко клоунчето от РОМски произход, да не си предписва моите заслуги за Ленинските съботници. Идеята скубането на тревички си е изцяло моя. Ние гръцките мишки от стария град не сме мързеливи като равадинците от новия град. Официално обявявам, че от днес "Ленинския съботник" се преименува на "Тихомиров съботник". Да живей, живей ТРУДА и партията майка!
7.
Хаха
11.05.2024 18:30:38
2
16
То голяма работа, сте направили, а че в Созопол няма една улица да не говорим в буджака, няма ригулация няма нищо той тръгнал да се хвали, че събрали 3 бутилки и 2 найлона...срамота
6.
Цола Драгойчева
11.05.2024 17:39:40
3
20
Палячото ще се изявява по бтв и ще говори от името на Созополчани. По- голямо падение няма как да има. Тишинката направи созополчани да се чувстваме смешни с неговите ръководители на жалките му инициативи и уж обществени организацийки. Тотален срам за над 2600-та годишната история на града! Палячото, алкохолика, гърчеещата се баба Цола Драгойчева, наркоманката, наркопласьора, крадеци и т.н. и т.н. Тези комуняги ни върнаха 100 години назад и направиха Созопол най бавно развиващата се от всички черноморски общини. Няма инвестиции, няма реализирани проекти, нищо. Само любчо милионерчето - реалния кмет на Созопол, просперира и демонстрира висок стандарт с новото си Ферари и пръска стотици бутилки уиски на циганския празник Хедерлези. И за него, тишко и цялата им ОПГ иде ВИДЬОВДЕН. Сложиха Рейзито в малкия си джоб. И за тях има ДАНС и Прокуратура. Въпрос на време е кога ще почукат на вратите им. Те ми били Созопол .....
5.
К.Т.М
11.05.2024 13:52:31
3
14
Спрете с този шовинизъм.След сирни заговезни и след посещението на празника апокриес в побратимения град Тихеро в Гърция определени хора започнаха да насаждат някакви внушения и разделение на нашите съграждани созополчани на гърци и българи.Днес на празника на Светите Солунски братя Свети Свети Кирил и Методий които ни дадоха нашата писменост не подобава на тези хора да разделят обществото на Созопол на българи и гърци.Всеки има право да се определя какъв е по националност и какъв му е етническия произход но важно е какво пише в паспорта.Отдавна не се е правило такова разединение и омраза към жителите на Созопол родени в старата част на Созопол.Явно се е пръкнал някое ново шовинистче.P.S Половината от новата част на Созопол са родени и живяли в старата историческа частт на град Созопол.Град историческа гордост.
4.
Браво
11.05.2024 12:03:20
2
21
Баламите ще чистят, а тарикатите ще режат горите ,ще леят бетон и ще заграждат достъпа до плаж и природа!
3.
малката Роза
11.05.2024 11:41:04
2
4
Ако си жена от Созопол, как е правилно да се каже?
2.
4erveniq cirk
11.05.2024 10:46:26
4
15
Ob6tinata smetopo4istva6ta firma nqma li cirkajii
1.
другарката
11.05.2024 09:46:03
4
15
и за кво се снимате?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че и последният работещ доскоро лифт на Витоша- Симеоновският, окончателно спира работа Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стана ясно кой е самоубиецът, скочил от Моста в Бургас Стойчо Ст. решил да сложи край на живота си  Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори