Как да разпознаем прясното агнешко за Великден
Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Цветът на качественото агнешко трябва да бъде розов, бледорозов или червен. Мазнините на младите животни са бледи – от бяло до леко кремаво, докато при по-възрастните животни те са жълтеникави, обяснява д-р Диана Иванова, главен инспектор във варненската дирекция за безопасност на храните.
Купувачът трябва да внимава и за маркировката, която е показателна не само за качеството, но и за произхода на месото.
„Когато тя е със син цвят, показва, че месото е добито в българско предприятие. А когато е с червен значи е внесено от друга държава. Ако се предлага трупно месо в обекта, задължително трябва да има 3 печата – на плешката, гърдите и бута“, допълва тя пред Нова телевизия.
Недобросъвестни търговци с опитват да предлагат размразено агнешко като охладено. Задължително е в такива случаи в обекта да има коректна информация и купувачите да знаят, че купуват размразено месо.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
