×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Липсва ми Общинския съвет на Бургас


01 Февруари 2012, Сряда, 09:36 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимка: архив Бесове.бг

Не толерираме само кметовете на ГЕРБ и новият състав на УС на НСОРБ го доказа, готова съм да подкрепя всяка добра инициатива 

Диана Йорданова, която води в продължение на три  години успешно групата на ГЕРБ в  Бургаския ОбС и успя да я удвои  по брой този мандат – от 14 на 28, през ноември м.г. стегна куфарите и се премести в София. Най-напористата  герберка стана депутат, след като Иван Алексиев от Поморие бе избран за кмет и оваканти своята банка в парламента. Срещаме се с г-жа Йорданова на главната улица в Бургас в понеделник след обед, бърза да влезе в кметството по важен въпрос.  

- Г-жо Йорданова  утре е общинската сесия в Бургас, ще я навестите ли?

- За голямо съжаление утре сутринта трябва да пътувам за София, иначе бих присъствала, да видя как вървят заседанията.

- Знаете добре, че без Вас и без Семир Абумелих, който си тръгна преди месец, сесиите не са същите, защото няма кой в ГЕРБ така разпалено и по мъжки да отстоява каузи.

- Е, няма незаменими хора, мисля, че колегите се справят добре. В крайна сметка по-голямата част от тях сега трупат опит, до половин година ще се появят нови лица.

- Оформят ли се лидери в партията или в групата на ГЕРБ в Общинския съвет?

- Да, но все пак има една бариера в началото, преди 4 години и ние така се чувствахме, но трябва да се преодолее – да застанеш пред микрофон и да защитиш позиция не е много лесно без тренинг, мисля обаче, че колегите ще се справят.

- Сега в ОбС Бургас е доста по-лесно, отколкото в първия мандат, в който имаше инфарктни моменти. Няма го Валери Симеонов, който сам напусна, за да прави структури на НФСБ, а вие имате пълно мнозинство благодарение на още шест-седем съветници от други присъдружни на ГЕРБ партии, не се ли ядосвате, че ако бяхте тук само щяхте да обирате лаври – опозицията на НФСБ и донякъде на БСП само се пъне, но безпредметно?

- Сега е по-лесно, но беше тръпка да застанеш срещу силни опоненти, в лицето например на г-н Валери Симеонов, както и на останалите колеги от неговата група, които бяха в предишния Общински съвет. И двата варианта си имат своите предимства. Лично аз предпочитам стария Общински съвет – имаше хъс и нерв. Но, както виждате – резултатът от местния вот означава, че администрацията начело с кмета Димитър Николов и част от старите общински съветници добре сме си свършили работите - оценката на гражданите е показателна.

- Как се чувствате в Народното Събрание?

- Честно казано - Общинският съвет ми липсва.

- Там не ви ли дават възможност да се чувствате като лидер, каква  е атмосферата в групата на ГЕРБ?

- Съвсем нормална, чисто работна, който желае - може да се изяви, който желае да работи по определен законопроект – също. Сега работим по  закона  за публично-частните партньорства. Знаете, че община Бургас е новатор в това отношение и мисля, че е голямо постижение, занапред общините ще могат да си поставят някаква рамка и ще използват преимуществата, които ще им предоставя този закон.

- В този дух ще бъдете ли полезна на Бургаска област?

- Мисля, че ще бъда, но в крайна сметка оценката ще я дадат хората след по- малко от година и половина.

- Има усещане, че ГЕРБ в новия мандат толерира повече своите кметове и загърбва тези, които са избрани с други листи.

- До мен не е постъпвало такова оплакване, не съм останала с такова впечатление, защото на последното заседание на Националното сдружение на общините - НСОРБ, виждате, че включиха в УС двама представители на нашата област. Това са кметът на Карнобат от БСП – г-н Георги Димитров, който е един успешен кмет и нашият кмет Димитър Николов. Ето още един знак: премиерът Борисов  каза, че УС няма да се ръководи от кмет на ГЕРБ, така че толерантни сме към всички. Мисълта ми е, че след като бъде избран този УС, ние имаме предварителни разговори да седнем и да коментираме една болезнена тема, по която аз работя от доста време -  местни данъци и такси, по-специално такса смет. Смятам, че ще постигнем  споразумение в посока облекчаване на нашите граждани.

- Мислите ли, че Георги Димитров от БСП би могъл да стане председател на сдружението?

- Защо, не?! Нямам представа наистина кой ще стане, това си го решават кметовете.

- Вие сте член на Постоянната комисия по бюджет и финанси, успяхте ли да влезете в новата обстановка. Тук стояхте до среднощ в офиса на ГЕРБ, там как вървят нещата?

- Не бих казала, че по-трудно се работи. В Бургас наистина имаше повече организационна работа. Тук всичко е строго регламентирани. Знаеш точния час и дневния ред. Просто трябва да се държиш сериозно и отговорно. В Бургас имах много извънредни ситуации, имаше и кризисни моменти, често трябваше да се проявява самоинициатива.

- Кога е приемният ви ден за граждани в Бургас?

- По всяко време в офиса на ГЕРБ могат да се запишат хора, за да се срещнат с мен. Регламентиран е денят понеделник, през 3 понеделника в месеца аз приемам граждани, но и по всяко време съм на разположение. Телефонът ми е всеизвестен.


В категории: Власт , Политика


12
Коментара по темата
12.
sluchaen
10.02.2012 15:28:08
2
0
Kate,ako ne beh prochel che ste se videli na ulizata,bih si pomislil che ste si prali ezizi neide.
Sorry za otkrovenieto.
11.
BAT BOIKO
05.02.2012 12:16:19
0
0
ЩЕ СИ ДУХАТ ДУДУКА на КМЕТЯ - МИТЕТО НИКОЛОВ и ЩЕ ГЛАСУВАТ БЕЗРОПОТНО ВСЯКА НЕГОВА ДОКЛАДНА. КАК КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ, ТА МИТЕТО НЕ ГИ Е ПОДРЕДИЛ В ЛИСТАТА СЪВЕТНИЦИ ЗА ДА МИСЛЯТ И МУ ПРАВЯТ ИНГИЛИ. СЕДЯТ СИР ГЛАСУВАТ КАТ ЕДИН и ПОСЛЕ ПАПКАТ. ВИЖТЕ КАК Е ЗАГЛАДИЛ КОСЪМА - КОСТАНТИН ЛУКОВ, ДОКАТО КАРАШЕ -АУДИ 4 произв.1998г. ДНЕС ВЕЧЕ ДЖИТКА с ХЮНДАЙ ТЕРАКАН , ДЖИП ЗА 30000 лв. ОТ КЪДЕ МИСЛИТЕ ГИ ИЗКАРА ТЕЗИ ПАРИ !??? А-ААА ПРАВИЛНО СЕ СЕЩАТЕ, ЩОТО ГИ НЯМА ОТРАЗЕНИ СРЕД КИНТИТЕ от ХОНОРАРИ АДВОКАТСКИ ПРЕД НАП.
10.
Борис
04.02.2012 15:08:22
1
2
Много прилична жена. Единствената ставаща от всичките им ... жалко че отиде в София, не знам какво ще правят тея в Бургас без нея.
9.
Boro
02.02.2012 18:58:54
4
3
Тая пък - поне да я бях чувал...
8.
AL PETROF
02.02.2012 18:09:16
5
8
Най-МАЗНОТО и ОТВРАТ същество от ДИБИЛИТЕ на ГЕРБ Бургас . ДА СИ ВМИРИСВА ГНУСНИТЕ СЛАНИНИ в ПАРЛАМЕНТА и ДА НЕ СПОМЕНАВА за Бургаср каквото и да е. А на г-жа Касабова един съвет - подбирай си ЧгоститеЧ за в Бесове, според общественият им принос и уважение на бургазлий !! Платеното обгрижване на гербераските дибили, те приравняват до нивото им.
7.
Иванина Колева
02.02.2012 17:28:27
2
3
Много успехи на жената :) докато беше в ОС Бургас се справяше много добре даже според мен беше най-работещата и отзивчивата от всички останали! Дано и като депутат да е така!
6.
gaga
02.02.2012 15:18:01
4
3
какво ни занимавате с тази мишка- нали и те е гласувала за "депортацията"- тази ли защитава българите.ПОЗОР
5.
Gur
02.02.2012 10:52:17
3
2
Е, това интервю е образец на журналистическата мисъл и обективмност, за каквито Касабова претендира. Надявам се да доловите иронията ми....
4.
Подмазко
02.02.2012 10:50:05
3
2
Тожва е голямо подмазване от страна на Касабова, която си мисли друго- откак тез ги няма в ОС, няма интриги и кой да ми ги докладва.
3.
Нели Дякова
01.02.2012 17:34:29
1
5
Дидка,бъди истинска и добра! Бинаги нещо ни липсва....Прегръдки ....
2.
Батето
01.02.2012 15:18:29
0
0
Този кмет е не то.кова успешен от Ка,нобат ко.кото че е от БСП като Вас!
1.
Батето
01.02.2012 15:18:26
6
2
Този кмет е не то.кова успешен от Ка,нобат ко.кото че е от БСП като Вас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори