Бърза и ефектна вечеря! Редя филиите с каймата в тавата и заливам с яйца
Нещо средно между любимите филийки с кайма и вкусен омлет
Днес ще ви издам един от най-големите хитове у дома – запеканка с кайма без тесто! Нещо средно между любимите филийки с кайма и вкусен омлет.
Бърза вечеря с хляб и кайма
Необходими продукти:
1 франзела
150 гр. пилешка кайма
150 гр. свинска кайма
250 мл прясно мляко
1 глава лук
4 яйца
100 гр. кашкавал
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на малки кубчета и добавете към каймата, добавете още сол и черен пипер и разбъркайте добре с ръце.
Нарежете франзелата на филийки, потопете ги в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене на един слой. Направете малки вдлъбнатини с лъжица.
Напълнете вдлъбнатините с кайма. Разбийте отделно яйцата със 100 мл мляко и щипка сол. Залейте със сместа хляба и месото.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете вътре запеканката за 30-35 минути. След това поръсете с настърган кашкавал на едро ренде и върнете във фурната за още 5-7 минути.
Като две капки вода сезон 14 започва през пролетта – новини, промени и всичко, което знаем
Тези грешки унищожават телефона ви
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро
Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР
Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс
Отборът на Бойко Борисов фалира
МВнР предупреждава, че стачка в Италия може да блокира полети на 17 декември
Празничен базар отвори врати в Царево
Почина ученият Трендафил Кръстанов открил най-старата българска книга
Цветомир Найденов към Бернардо Коуто: Успех, майсторе!
Рецепта без преглед и по-лесна смяна на личния лекар от нова година
