×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бизнесменът Георги Танев убит заради крака на масата


Бизнесменът Георги Танев убит заради крака на масата
Съдът предяви на Горан двата ножа – кама и мачете, с които той тръгнал да отмъщава за Жоро Танев
Тема в развитие
виж още
скрий
31 Януари 2012, Вторник, 13:23 ч.
Автор: Бесове.бг, снимки: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Нападателят Сменовски бе с нож с боксова дръжка, припаднал съм от загубата на кръв, до последно притисках раната на Жоро, разказва неговият бодигард Горан Горанов

 „Пияница, свали краката от масата!“. Това била фаталната реплика, която отправил пазачът на проститутките от бар „Интрига“ Динко Сменовски към Георги Танев  - боса на една от най-големите строителни фирми в Югоизточна България. Танев бе известен сред младите хора на Бургас и като президент на възродения от него футболен клуб „Нефтохимик“, благодетел на училища и сиропиталища, с контакти в местните политически среди, гарантиращи му едни от най-апетитните строителни обекти.
Животът му приключи нелепо на разсъмване на 24 март 2011 г. след спречкване в нощното заведение, където вероятно, заради външния му вид – а той бил по анцуг, е бил взет за обикновен простоват посетител.
 
На 24 март 2011 г. в това заведение, известно като "Интрига", бе убит Георги Танев
Ето как са преминали

последните часове от живота на един от най-богатите хора на Бургас,

 който само на 30 години, бе повече известен от кмета на града, заради бурния начин на живот, който водеше и щедрите дарения, които раздаваше на всеки, изпаднал в затруднение.
Днес съдът разпита най-важния свидетел – бодигардът на Танев – Горан Горанов, който е бил през цялото време с него – докато издъхне в ръцете му до идването на линейката.
Денят 23 март 2011 г. бил слънчев и приятен, привечер строителният бос решил да порита футбол в общинското игрище в жк „Изгрев“ заедно с авери и повикал Горан да го вземе от къщи.

 
Горан Горанов: Притисках раната, от която шуртеше кръв, докато чуя линейката, после съм припаднал
„Не знам за какво му беше да има лична охрана, ние бяхме приятели, но реши да ме пробва дали ставам за тая работа. Бях изкарал не повече седмица и половина, аз нямах разрешително за оръжие. Жоро каза – ако ставаш за пазач, ще те оставя за постоянно на работа“, започна да обяснява пред съда якият набит 27-годишен Горан, който още преживяваше случилото се и отвреме навреме повишаваше тон в залата, когато не схващаха какво точно казва.

Мачлето свършило към 21 часа и босът, както си е по анцуг

и горнище – потен и прашен, казал, че се налага да идат до ресторанта в хотел „Приморец“, понеже там го чакали за спешна среща някакви бизнеспартньори. Горан шофирал поршето-кайен. В ресторанта на „Приморец“ бодигардът седнал на съседна маса, не е употребявал алкохол. Наблюдавал, че компанията от четирима мъже плюс шефа му, е изпила за час и половина разговор две бутилки бяло вино. С тях било и младо момиче, но то си тръгнало заедно с единия от мъжете.

Четиримата решили да продължат в пианобара на хотела. Заедно с Горан слезли по стълбите, а на входа на заведението им направили проверка за оръжие с металдетектор.
„Никой не носеше нито хладно, нито огнестрелно оръжие, Жоро, никога не ходеше въоръжен“, обясни Горан. В пианобара обаче деловата обстановка отстъпила на по-приятни преживявания и там компанията минала на уиски.

Приятелката на Танев - Валя Демерджиева със сина му, който вече е на 4 години

Танев, който тежеше около 100 кг изпил 2-3 уискита,

а самият той едно малко, защото трябвало да шофира. Към три часа двамата се качили в поршето, но шефът предложил да продължат в бар „Интрига“, който е на около 200 метра от хотела, известен на цялата мъжка половина на Бургас като евтино място за допиване и разпускане  с играещите полуголимомичета на пилон, от които без проблем можеш да поръчаш и за консумация.
 
Съдружникът му Мартин Дяков помага на СКАТ ТВ с работници и материали за строежа на църквата "Св. Георги" в кв. Победа в Бургас
„Когато паркирахме пред заведението, беше тъмно, но видях, че до нас спира синя лека кола с млад мъж и две момичета, те тръгнаха напред. Същият мъж застана на сепарето до барплота, а ние в сепаре срещу него. Аз обаче излязох почти веднага, защото трябваше да отида да взема едни пари. Върнах се след не повече от 10 минути,

Жоро беше много ядосан, лицето отсреща му направило вулгарна забележка

в смисъл, че е пияница и че си е качил краката на масата. Настоял да си свали краката. „Понеже и друг път бях идвал в това заведение и познавах собственика, реших че мога да подобря обстановката и тръгнах към този мъж, за да се изясним. В това време мъжът стана прав, извади нож с острие около 30 см и широко 5-6 см, дръжката му беше черен бокс. Вдигна го с острието нагоре пред гърдите си. Нямах време да кажа каквото и да било. Защото тогава Жоро също тръгна към него и може би му каза нещо от рода – „ако ще се биеш, свали ножа“. Изпревари ме и за да го предпазя, аз се втурнах напред – направо между двамата и ножа. Видях, че мъжът замахна странично и че не се шегува, извъртях се и тогава ми заби острието в гърба под рамото отдясно. Веднага след това наръга в левия крак Жоро, който се свлече на пода, а от него бликна кръв. Трябваше да направя нещо, за да го защитя.

Грабнах една от масите-щъркели, но се оказа тежка

и тогава хукнах към колата, за да извадя своите ножове, които нося винаги в багажника за всеки случай. На връщане видях, че нападателят спокойно се качва по стълбите нагоре и си тръгва. Като ме разпозна побягна в посока пристанището, а аз нарязах гумите на колата му и май разбих едното стъкло, за да не изчезне с нея. Трябваше да се върна, за да видя какво става долу с Жоро. Вече бях разсъблечен до кръста и целият в кръв, защото раната ми явно беше дълбока, но нямах време да усещам болка. Бяха го довлекли до сепарето и две момичета затискаха с някакви парцали прореза, беше артерия. Вече се бяха обадили на полицаите. Дойдоха след пет-шест минути. Завариха ме как затискам с хавлия раната. После чух линейката и тогава съм припаднал. Събудих се в болницата“, заключи Горан.
Разпитът на гарда, който всъщност му е бил и близък приятел премина за близо два часа и половина, тъй като дошлите два екипа полицаи, заедно с офицер, не са направили снимки на местопрестъплението и трудно се изясняваше разположението на хората и мебелите долу.
Танев издъхва около четири часа на разсъмване на 24 март 2011 г. от огромната загуба на кръв след разсичането на ингвиналната гънка на лявото бедро.
Срещу убиеца му Динко Сменовски е повдигнато обвинение по най-тежкия член 115 от НК – за умишлено убийство.

Със сигурност свидетели са три-четири момичета, за които се говореше, че били от персонала и първи са помогнали.
Разпитите на Албена Накова -  42 г., Джизела Лекова - 20 г., Лилия Георгиева - 27 г. продължават след обед.
Полицаят от първо РПУ Живко Фучеджиев заяви като свидетел, че влязъл пръв от тричленния дежурен екип и заварил Танев да седи в сепарето,

с опряна на стената глава, а някакво момче да притиска с хавлия

нещо в долната част от тялото му. Когато го видяло, момчето пуснало хавлията и кръвта буквално бликнала нагоре. „Затискай колкото можеш, ние се обадихме за линейка“, казал старши полицай Фучеджиев. Край него, силно уплашени, зад барплота стоели три момичета.


В категории: Темида


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
9
Коментара по темата
9.
Ivan
01.02.2012 00:12:54
2
6
toq MArtin Dqkov da si plati zadaljeniqta i toi i brat mu i vsi4kite im bolni firmi4ki.....egati sme6nite biznesmeni......blagodetel ...carkva stroql.....palq4o plati si na horata .....ne mi se pravi na barovec.......a si pla6tai zadaljeniqta....vsi4kite im firma sa faliriali tolkova mngoog hora......4uli Dqkov...ako go pro4ete6 i ti i vsi4ki okolo tebe......PLATETE SI ZADALAJENIQTA..........selqnin ....
8.
Стан
31.01.2012 22:28:18
1
15
Този мамун Горан, ако си намери повече работа като бодигард ще е на някой паркинг като СОТ-аджия. Абсолютно идиотско поведение:
1. Провокира нападение
2. Не успява да се защити срещу нож.
3. Вместо да помогне на шефа си - излиза навън за ножове.
4. При идването на полицаите пуска раната и оставя кръвта да рукне отново.

Това показва че не от всяка охранена маймуна става охрана. И че добрите охранители не са маймуни: справка новините като дават Бат Бойко и момчетата от НСО.
7.
божа работа
31.01.2012 21:03:15
7
10
логичен край на един самозабравил се човек какъвто беше танев.сега търсят пари не ги е срам иначе убития толкова хора завлече,а Симеонов ще ги използва и после шут то е е ясно.
6.
Temida
31.01.2012 18:00:40
1
7
който нож вади,от нож умира-танев явно не е бил китка за мирисане и си го е търсил
5.
дан
31.01.2012 17:50:00
1
7
май са си били виновни и са предизвикали пазача...те са се лигавели с крака на масата и са били възмутени, че пазача им прави забележка, ми нали това му е работата...и срещу мен да тръгне някой "ГОРАН" "да се изясняваме" и аз ще вадя нож...а той какъв бодигард е бил, някакъв мухльо да ги надупчи и двамата...ако ще да е бил най-големия дарител, явно е бил и дрисльо и идиотско държание...поне такова впечатление оставя статията
4.
bezime
31.01.2012 17:23:17
1
4
Ako jertvata e bil tolkova vazpitan, dobronameren kakto go opisvat v statiata, ne bi se darjal kato prostak s krak verhu masata.Vav vsiako edno zavedenie izvan BG biha mu napravili zabelejka. Ne antsungat s koito e bil oblechen a, nagloto mu povedenie e dovelo do smarta mu. Moje bi, niakoy go e pojelal da bade po tozi nachin....
3.
kempes
31.01.2012 17:12:45
1
5
който си го търси ,го намира винаги
2.
Зико
31.01.2012 16:58:23
1
2
"Благодетеля" Валери Симеонов какво общо има с инцидента?
1.
Rasist
31.01.2012 16:46:34
3
6
Поредната поръчкова статия ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори