×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Динко Сменовски изпаднал в амнезия за убийството на Танев, не помни да е вадил нож


Динко Сменовски изпаднал в амнезия за убийството на Танев, не помни да е вадил нож
На няколко пъти делото трябваше да бъде прекъсвано днес, заради здравословното състояние на Цветелина Куманова, която не се чувстваше добре и имаше проблеми с кръвното
Тема в развитие
виж още
скрий
02 Февруари 2012, Четвъртък, 16:29 ч.
Автор: Бесове.бг

Подсъдимият не е невменяем и може да излежава присъда, твърдят психиатри

Подсъдимият за убийството на бизнесмена Георги Танев Динко Сменовски изпаднал в амнезия и не помнел да е вадил нож във фаталната вечер в нощен бар „Интрига” в центъра на Бургас. Там Танев беше смъртоносно намушкан на 24 март 2011 година.

Трети ден в Бургаския окръжен съд се разпитват свидетели и вещи лица по делото срещу Динко Сменовски. Днес в съдебната зала бяха представени съдебните експертизи на вещите лица.

По съдебно-псиахиатричната експертиза беше разпитан д-р Андрей Стоянов от Центъра за психично здраве, който потвърди, че подсъдимият Динко Сменовки не е боледувал от психиатрични болести и не е бил освидетелстван. „Може да участва в наказателното дело и ако бъде признат за виновен е в състояние да изтърпи наказанието си,“ каза д-р Стоянов. Той допълни още, че по време на разговора с обвиняемия той е имал краткосрочна амнезия за момента на използване на ножа. Според доктора това е в следствие на силен физиологичен афект. Защитата на близките на убития Георги Танев настоя лекарят да обясни възможно ли е да се симулира загубата на спомени. „Възможно е, никога досега не съм изключвал симулирането като вариант – това би било непрофесионално”, отговори специалистът.

Заключенията по медицинската експертиза на Георги Танев бяха направени от съдебния лекар д-р Параско Парасков. Според нея Танев е починал в 9.49 в реанимацията на МБАЛ-Бургас от голяма кръвозагуба в следствие дълбока прорезна рана в областта на лявата ингвинална гънка и прекъсване на жизненоважна артерия.

Порязването е било по дължина на вената, а не напречно. Част от артериалната стена беше отрязана. Ударът е бил достатъчно силен, за да предизвика дълбока рана до малкия таз и да засегне по-малките артерии и вени там“, каза д-р Пасков.

Оръжието на престъплението със сигурност е било нож с острие широко не по-малко от 2.8 см и не повече от 3.5 см.

Според направената медицинска експертиза Георги Танев е употребил алкохол въпросната вечер. Взети и изследвани са кръвни проби от Горан Горанов и подсъдимия Динко Сменовски като е установено, че двамата са били абсолютно трезви.

На няколко пъти делото трябваше да бъде прекъсвано днес, заради здравословното състояние на Цветелина Куманова. Адвокатът на Динко Сменовски  не се чувстваше добре, имаше проблеми с кръвното налягане, на няколко пъти й прилошаваше и се наложи съдията да дава повече почикви.

Делото продължава на 15 февруари от 9.30 часа с разпит на нови свидетели и вещи лица.


В категории: Темида


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
8
Коментара по темата
8.
dd
05.02.2012 12:46:21
2
3
Динко Сменовски Супер добро момче което направи грешка и уби един боклукк ама Голям боклук признавам го за виновен дано му сложат най ниската присъда!Просто момчето си е с чисто минало нямал е лошо намерение всеки за хляб се бори
7.
titi
04.02.2012 06:29:15
0
0
tam kadeto ima vrata se izliza,ot groba ne
6.
кое е вярно
03.02.2012 14:28:43
1
0
„Порязването е било по дължина на вената, а не напречно. Част от артериалната стена беше отрязана. ВЕНА ИЛИ АРТЕРИЯ - ТОВА Е ВЪПРОСЪТ !?
5.
atanas
03.02.2012 12:49:53
1
0
predomi6leno ubiistvo da izkara nqkoi lev toq bokluk
4.
atanas
03.02.2012 12:49:49
1
0
predomi6leno ubiistvo da izkara nqkoi lev toq bokluk
3.
Димо
03.02.2012 11:16:47
2
7
Динко се е защитавал от тези изроди,действал е при неизбежна самоотбрана,всичко друго е бла бла...
2.
galq
03.02.2012 09:33:42
3
3
tuk nqma bedni i bogatiiiii ---- ima ubit i vinovennnnnn ......... na edno wiski normalno da otide6 v bar za kurvi a trezven normalno li e da ubie6 4ovek ???? sada trqbav da e slqp 4e da ne vidi vinovniq v tozi slu4ai
1.
потресен
03.02.2012 08:37:56
2
6
Какво говорите, та нали Горан е признал пред съда, че са пили в ресторанти и барове предварително как така доктора установи, че е абсолютно трезвен? ХА ХА ХА подигравка със съда.Или не може съда да го прави това! Ако искате да обвините това невинно момче Динко Сменовски, защо е този целия панаир.Защо предварителните показания се разминават с последните? Явно под въздействието или под парите на някой.Със заплахи и пари ли се получава всичко у нас? Жалко, жалко за всичко за идеалите, които всеки от нас е имал до сега! Да стискаме палци за ДИНКО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори