×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи


Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи
Присъствието на Кирил Петков и Николай Денков при връчването на мандата за съставяне на правителство не е знак за разбирателство, а за недоверие, каза доц. Наталия Киселова
19 Март 2024, Вторник, 09:34 ч.
Автор: Флагман.Бг

Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова

Присъствието на премиера в оставка Николай Денков и на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в президентството при връчването на първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ бе недопустимо. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ конституционалистът доц. Наталия Киселова.

След като водещият Златимир Йочев я пита дали присъствието на двамата политици в момент, когато в залата трябва да са само представители на ГЕРБ и президента, е знак за разбирателство, преподавателката по конституционно право в Софийския университет каза, че по-скоро е симптом за недоверие. 

„В чисто житейски план тези хора не си вярват, да не би Мария Габриел да направи нещо, което те не са се договорили. Оставям на психолози да коментират действията на Кирил Петков и Николай Денков. Според мен това не е допустимо. Поканата е към представители на първата по численост парламентарна група. Когато влязат други хора, за мен това е противоконституционно и смущаващо. Изрично трябваше да бъде казано от заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС защо Петков и Денков са в залата“, добави тя.

„Нямаме информация защо, може и да е бил уведомен Румен Радев, но да се закъснява за среща с държавния глава, защото преговорите продължавали, ми се струва за проява на лошо възпитание“, коментира доц. Киселова.

„Аз за себе си не мога да си обясня къде е спорът. Ако са се разбрали на принципни въпроси, въпросът с министрите трябва да е последното, което се решат“, обясни тя.

„Когато на най-високо ниво неспазването на дребни правила, то се разпростира до най-ниско ниво в човешки отношения. Има и неяснота - защо Мария Габриел не иска да използва тези седем дни? Тези ултиматуми са част от диалога, който избива на публично ниво. Няма някакви свръхизвънредни неща, които да го налагат“, заяви експертът по конституционно право. 

„Двете групи представят пред обществото своята „по-правилна“ гледна точка, ако не се стигне до съставяне на правителство. А какво щеше да стане, ако президентът беше казал на Николай Денков и Кирил Петков да напуснат?“, попита тя. 

Според нея в случай на служебно правителство Румен Радев би избрал председателя на Народното събрание за служебен премиер.
 


В категории: Политика


Автор
6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Иван
20.03.2024 13:05:43
2
0
Тая леля с купена диплома и открадната дисертация до кога мисли да се явява по телевизията и да дрънка глупости.Снощи по Канал 1 заяви, че Радев не нарушил Конституцията с приемането на мандата и издаването на Указ защото издава Указ на Мария Габриел, а не на министрите е това точно така. Мария Габриел и Народното събрание са тези които решават кои да са министрите и това става на пленарно заседание в НС.
Днес същата тая доцентка измислената след като Киро и компания са й обещали пачките в ефира на Нова телевизия говори, че била нарушена конституцията от Габриел.
Ама лельо с купената диплома, ти помниш ли само преди 10 часа какво говореше и сега какво? Пфу, срам ме от подобни "капацитети".
5.
В и К
19.03.2024 12:17:41
1
1
Да бе!!!?Какво правят тези 2 мишки в президентството???
4.
С И С
19.03.2024 12:01:41
1
3
И какъв е извода!?Гелосания и Ники Пътешественика не стават да управляват държавата.Замислете се!!!
3.
До 2
19.03.2024 10:24:29
13
1
Тя жената затуй е още доцент на тая възраст,щото толкуз и ги разбира нещата!Жената "конституционслистка" още НЕ е разбрала основният принцип на демокрацията е ,че след като нещо НЕ е забранено,то то е разрешено,а именно в Конституцията ни НЯМА ограничение личностно кой да присъства при връчването на мандата освен мандатоносителя!Няма забрана бре жена,Н-Я-М-А!!!
2.
Бай Люксембургски
19.03.2024 10:09:33
12
4
Тая пък, в стаята са се наредили един върху друг, гълъби, кокошки всякакви съветници на чорапа, а пък министър председателя ( макар и в оставка) не можел да присъства. Конституциалист та дрънка. Ако съм нейн студент ще искам да ми покаже къде в Конституцията е записано ограничаване до точно определен брой хора при връчване на мандата. НО мисирките не питат.
1.
я
19.03.2024 10:07:18
6
14
Тъпото Кире кога е спазвал законите в тази държава Той не се страхува плакат на пълен глупак На Денков също толкова му е акъла сапунджия в лаборатория така и не се научи за 9 месеца правилата в държавните институции тия двамата са пълен провал избори ще са най добрия вариант
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори