Рецепта за топчета с извара и кашкавал
Те са идеалното мезе за вино. Украсете чинията и се насладете на питие с приятели
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
извара - 400 г
кашкавал - 80 г
яйца - 2 бр.
чесън - 1 скилидка
риган - 1 ч.л.
мащерка - 1 ч.л.
черен пипер
галета - 3 с.л.
пармезан - 30 г
галета - за овалване
СОС
заквасена сметана - 3 с.л.
майонеза - 2 с.л.
кетчуп - 2 с.л.
горчица - 1 с.л.
розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете кашкавала и пармезана. В купа поставете изварата, яйцата, счуканата скилидка чесън. Сместа се подправя с подправките и се добавя и кашкавалът, и пармезанът. Омесваме на ръка и прибавяме 2-3 с.л. галета. Оформяме малки топчета.
Овалваме в галета и печем мезетата за вино в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути. За соса смесваме заквасената сметана с майонезата, кетчупа и горчицата до еднородна смес. Поставяме в малка купичка и поръсваме с розмарин. Нареждаме топчетата от извара около купичката със соса и поднасяме топчета с извара и кашкавал.
Източник: Gotvach.bg
Тежък ден за Телец, Дева, Козирог и Близнаци: съдбата изпраща изпитания на 19 декември
Как да премахнем лошата миризма от обувките с природни средства - работещи решения у дома
Прегръдката като лекарство: защо тялото и мозъкът ни имат нужда от топъл физически контакт
Теодор Ушев на площада: Мислех, че ни управляват идиоти, оказаха се кръгли...
Бивш национал на Еквадор бе екзекутиран показно в Гуаякил
Как да премахнем миризмата на цигари от дома и колата - доказани и ефективни методи
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
