×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Украинските управници били готови за война, докато не си върнат териториите от 1991 г.


14 Февруари 2024, Сряда, 10:20 ч.

Имали достатъчно сила и вдъхновение

 

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Александър Сирски обяви в интервю пред ZDF, че Украйна ще продължи да воюва до излизане на границите на страната от 1991 година.

"Имаме достатъчно сила и вдъхновение. Не можем да оставим нашата територия под краката на окупатора. Но имаме нужда от подкрепа и помощ", заяви главнокомандващият. Той също така добави, че е уверен в победата на Украйна в тази война: "Това се основава на факта, че ние просто трябва да прекратим тази война. Тя може да приключи с излизане на нашите граници. Други опции не се разглеждат. Защото ние просто нямаме друг избор. А това означава, че цялото общество трябва да се обедини около една обща кауза - победата. Всички трябва да работят здраво", обясни главнокомандващият, предаде "Фокус".

На въпрос на германски журналист кога ще приключи войната, Сирски отговаря: "Всичко зависи от нивото на подкрепа и ефективността на нашите действия. Това е перспективата. Имаме достатъчно издръжливост и сила на духа. Липсва ни подкрепа: боеприпаси и оборудване“.

Ген. Сирски признава, че положението на фронта е много тежко, а руснаците настъпват практически по цялата линия на съприкосновение.

По думите му войната е навлязла в нов етап и Украйна е преминала към отбранителна стратегия, чиято цел е нанасяне на максимални загуби на руските сили.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
14
Коментара по темата
14.
посещението на Макрон в Украйна
15.02.2024 09:45:28
0
2
Защо беше отменено посещението на Макрон в Украйна планирано за 13-14 февруари?
Според френски медии, Зеленски е планирал убийството на Макрон по време на посещението му в Киев:
"Френски медии: Залужни е попречил на Зеленски да убие Макрон по време на посещение в Киев.
Френски медии: Зеленски искал да убие Макрон и да въвлече НАТО в конфликта"
https://www.mk.ru/politics/2024/02/14/zaluzhnyy-pomeshal-zelenskomu-ubit-makrona-vo-vremya-vizita-v-kiev.html
Скрийншотове с такава информация от ефира на телевизионния канал France 24 показват, че шефът на разузнаването Кирило Буданов, който е надзиравал убийците, е работил по операцията по елиминирането на френския президент. Всичко обаче беше развалено от Залужни, който предаваше информация на французите чрез каналите си.
13.
Българин
14.02.2024 15:17:08
1
8
Русия успешно прочиства фашиската украйнска измет. Европеиските лидери помяри треперят западната измет се посира . Русия ще прочиства докато привършат фашиските помяри .
12.
Започва колапсът на Украйна. Какво се случва след
14.02.2024 14:27:22
1
7
Роденият в Русия Сирски ("касапинът от Бахмут") е загубил бойните битки при Дебалцево (2015), Соледар (2023) и Бахмут (2023). В момента Авдеевка е в котел и вероятно ще падне.
Сега руската армия атакува по цялата фронтова линия. Това се отразява в необичайно високите украински загуби, както съобщава руското министерство на отбраната.
Днешният доклад изброява цели 1145 украински жертви – двойно повече от нормалния брой.
Докато касапницата по фронтовите линии продължава ден след ден, руските артилерийски части използват дронове и ракети с голям обсег, за да удрят съоръжения за производство на оръжия и струпвания на войски дълбоко в украинска територия. Тъй като украинската противовъздушна отбрана също няма боеприпаси, повече от тези удари са в състояние успешно да унищожат техните цели.
Украинската армия няма сухопътни войски.
Но дори ако съществуващите украински сили могат да издържат толкова дълго, пак ще им липсват боеприпаси, за да отблъснат руските усилия.
Ив Смит разглежда какво е вероятно да се случи след този момент:
"Започва колапсът на Украйна. Какво се случва след това?"
https://www.nakedcapitalism.com/2024/02/ukraine-collapse-starting-what-happens-next.html
Украйна сега прилича на пациент с неизлечима болест на ръба на полиорганна недостатъчност. Продължителността на живота му все още не е сигурна, но се измерва в месеци, а не в години.
„Колапс“ означава комбинация от широко разпространено предаване, изтегляне/напускане на позиции и руски превземане на украинските сили, защото те са обкръжени и нямат амуниции, за да отвърнат на удара.
11.
Учете история
14.02.2024 13:06:06
0
10
Украинските управници били готови за война, докато не си върнат териториите от 1991 г.
-----
Путин бил готов да ги върне в грсниците им преди 1917 г.
10.
До 9ти
14.02.2024 12:45:23
0
5
По принцип си прав, а също така трябва да сме човечни към хората. Но въпреки това- моля не просветлявай някой да обърне палачинката случайно. Досега който тъпак не е разбрал по чия вина се води тази война, кой побеждава и кой имаме интерес да спечели, той не заслужава нито хляб и вода, камо ли да прогледне и да се върне в света на хомо сапиенс. Нека се мариноват в собствената си глупост, мерзост и безпринципност.
9.
Администрацията
14.02.2024 11:38:18
2
14
Залужни им каза истината и Зелето го смени с тъпона Сирски. Колко от роднините на Зеленски воюват на фронта? Всички мъже украинци търсят начини да се махнат от Украйна и дават подкупи по всички институции
8.
Петър Днепърски
14.02.2024 11:22:44
8
3
за кораба няма ли да пишете? Или щом не пишете значи не се е случило?
7.
Марк Твен
14.02.2024 11:06:15
16
11
Зад всеки минус стои по една укро душа, предала богу дух.
Споделяме болката ви, нацюги.
За нас тя е радост.
6.
Марк Твен
14.02.2024 10:57:26
14
17
Щеше да е смешно, ако не беше трагично. Колко наивни са горките, по наивни от българите през 90-те. Времето е наше!
Error 404 country not found.
5.
4
14.02.2024 10:52:12
13
20
Да, половината свят си няма друга работа или свои притеснения, че да ви изплаща войната безвъзмездно съсипвайки икономиката си до момента, в който решите, че сте се наяли, охранили, наситили до 9-то коляно. Как ли пък не. Тези вече взеха света за мезе. Буквално почти цялата им държава е без каквото и да е военно действие, хората си живеят, работят. И за няколко парцела земя какво? Светът ще трябва да се самофалира, за да се доунищожите ли?
4.
Ами прави са
14.02.2024 10:51:03
17
14
Русодебилите да му мислят
3.
ДА
14.02.2024 10:40:15
16
11
Ще стане ,...когато бивола засвири на валтхорна!
2.
Хахахах
14.02.2024 10:39:00
18
13
Корав виц
1.
Сирски
14.02.2024 10:30:33
16
16
Акащият ме нахрани обилно тази сутрин, ще продължа да му давам украiнско жито. Готови сме да се бием до края! Отдавна ви бе казано- "до последния украинец"! Аз така до последната влажна трохичка всичко си изяждам, за да не прахоснича.
До 2045та година ще си върнем Лвов от поляците, а ако някои от нас се хванат за колесника- ще ви даваме интервюта по ТВ, както сега ваш Иван Костов харесва да прави.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори