Рецепта за бутер солети с глезотии
Бързи и вкусни бутер гризини за вашето следващо парти или гости
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бутер тесто - 1 пакет
маслини - 3 бр.
топено сирене - 3 с.л.
прошуто - 70 г
синьо сирене - 20 г
кашкавал - 50 г
кетчуп - 2 с.л.
риган - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Използвам готово бутер тесто (малък пакет). Оставяте да се размрази бутер тестото, развивате и съвсем леко разточвате. Смесвате топеното сирене и кетчупа, след което намазвате хубаво целия бутер лист с тях. Прошутото и маслините се нарязват на ситно, сиренето и кашкавала се рендосват и всичко се разбърква хубаво в отделна купичка заедно с подправки по избор- ние използваме риган или босилек.
Разпределя се плънката равномерно и навсякъде по листа, след което внимателно се преплаща на две по дължина. След като плънката е останала вътре, се притиска хубаво с точилка и се реже на ленти.
В тава се слага хартия за печене, след което върху нея се редят солетите като при поставянето им се усукват. Пекат се на 190 градуса за няколко минути, докато придобият приятен загар. Внимавайте, защото бързо загарят. Оставят се да изстинат и се хрупкат като идеално допълнение към чаша бира или вино.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
