Рецепта за бутер солети с глезотии
Бързи и вкусни бутер гризини за вашето следващо парти или гости
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бутер тесто - 1 пакет
маслини - 3 бр.
топено сирене - 3 с.л.
прошуто - 70 г
синьо сирене - 20 г
кашкавал - 50 г
кетчуп - 2 с.л.
риган - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Използвам готово бутер тесто (малък пакет). Оставяте да се размрази бутер тестото, развивате и съвсем леко разточвате. Смесвате топеното сирене и кетчупа, след което намазвате хубаво целия бутер лист с тях. Прошутото и маслините се нарязват на ситно, сиренето и кашкавала се рендосват и всичко се разбърква хубаво в отделна купичка заедно с подправки по избор- ние използваме риган или босилек.
Разпределя се плънката равномерно и навсякъде по листа, след което внимателно се преплаща на две по дължина. След като плънката е останала вътре, се притиска хубаво с точилка и се реже на ленти.
В тава се слага хартия за печене, след което върху нея се редят солетите като при поставянето им се усукват. Пекат се на 190 градуса за няколко минути, докато придобият приятен загар. Внимавайте, защото бързо загарят. Оставят се да изстинат и се хрупкат като идеално допълнение към чаша бира или вино.
Фен на Нюкасъл бе убит след спор за опашка в супермаркет
Китай купи рекордно количество злато от Русия за $961 милиона
Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта
Тайната е разкрита - защо котката драска стените в къщата
Джейк Пол със счупена челюст след бруталния нокаут от Антъни Джошуа
Биляниш заби футболиста Кристиян Балов
Незаконните сметища остават сериозен проблем за тази област у нас
Откриха огромни количества злато в тази азиатска страна
Храната, от която ухаем добре. И тази, която ни прави отблъскващи
Биохимик посочи 3 рецепти за закуска, които...
Как се меси обредният хляб за Бъдни вечер?
Кога мухлясалата храна става смъртоносна и трябва да я изхвърлите
