×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Бачийски посочи причините за различията му с ПП - влиянието на ГЕРБ и ДПС във властта и двойното гражданство в Конституцията


Константин Бачийски посочи причините за различията му с ПП - влиянието на ГЕРБ и ДПС във властта и двойното гражданство в Конституцията
Преди време не гласувах в подкрепа на състава на правителството, а подкрепих само министър-председателят акад. Николай Денков, казва той
23 Декември 2023, Събота, 23:12 ч.
Автор: Флагман.БГ

Не съм съгласен с това чужди граждани да могат да бъдат народни представители, а още по-малко министри и премиери

„Принципът ми интересите на българските граждани да бъдат на първо място пред политическите не подлежи на промяна. Това е червената линия, която не бих преминал. Затова по време на гласуването на 19 декември не подкрепих тази част от промените в Конституцията, касаещи двойното гражданство на депутати и министри, въпреки че гласувах за останалите конституционните промени в цялост.  Убеден съм, че чужди граждани не бива да бъдат народни представители, още по-малко министри и премиери. Това е тема, която касае националната ни сигурност“, заяви бургаският народен представител Константин Бачийски.

Той направи сравнение с Търновската конституция, която е давала възможност министри да бъдат с двойно гражданство, но само след решение на Народното събрание.

„За мен предоставянето по право на тази възможност в наши дни е създава известни рискове. В резултат на недоволството ми, както и на други депутати, към Документа бяха добавени и 18 месеца уседналост за народните представители. За министрите обаче такова ограничение липсва. По тази причина отказах да подкрепя конкретния текста. Това, както и първоначално заявената ми позиция срещу влиянието на ГЕРБ и ДПС в управлението на страната са единствените сериозни разминавания в политиките между мен като лидер на ПП СЕК и „Продължаваме Промяната“. По тази причина преди време не гласувах в подкрепа на състава на правителството, а подкрепих само министър-председателят акад. Николай Денков. В Министерски съвет има стойностни министри, но и такива, които са силно зависими от ГЕРБ и ДПС.“, каза председателят на СЕК.

Константин Бачийски припомни, че като участник в политическия живот на страната, той и екипът му винаги са били последователни в действията си - работа с идеална цел в защита на интересите на хората и борбата с корупцията.

„През изминалите 15 години винаги съм се противопоставял на порочните практики на статуквото. Това беше причината да вляза в Народното събрание и е въпрос, по който няма да изменя на позицията и принципите си и занапред. През годините съм бил свидетел на много различни политици, които преди избори се обявяват срещу ГЕРБ и ДПС, а след това са заедно с тях. Разбирам тяхната гледана точка, но не мога да бъда такъв. Правя това, което казвам, а казвам това, което мисля и затова съм последователен в действията си,  за разлика от други, някои от които сега ме нападат в публичното пространство, заради това, че продължавам да поддържам политиките, заради, които гражданите са ми гласували доверие и са ме избрали.

Относно съобщението, че новото Общинско ръководство на Продължаваме промяната в Бургас прекратявало сътрудничеството ни, мога да заявя, само че няма как да прекратиш нещо, което реално все още не е започнало, защото повечето от тези 4-5 човека в това ново ръководство и хората около тях се появиха едва сега преди местните избори и до преди около шест месеца дори не ги познавахме – не ги познавах не само аз, но дори и учредители на партията от региона. Тях ги нямаше, когато създадохме промяната през 2021, нямаше ги на изборите през 2022, дори ги нямаше на парламентарните избори през април 2023, а лично аз ги видях за първи път около момента, когато се разбра, че ще има правителство. В последствие това създаде напрежение, между новопоявилите се хора в местното ръководство и тези, които вярваха и се бориха за промените в страната от самото начало. Както знаете бившия народен представител Христо Симеонов, д-р Асен Пенев, както и много други хора с авторитет от листите за народни представители се отдръпнаха и дори не се кандидатираха за общински съветници, но това е вътрешен проблем на местно ниво в Продължаваме промяната Бургас, в който аз няма как да се намесвам, тъй като съм лидер на друга партия. Да, партия, която беше част от създаването на идеята за Промяна, но все пак друга партия.  С това ново общинско ръководство в Бургас не почнахме да работим може би и поради стечение на обстоятелствата, защото малко след като се появи, се разбра че Продължаваме Промяната ще се яви на избори заедно с ДБ, и заради ДБ , от Средна европейска класа се явихме самостоятелно на местните избори и нормално имахме два различни щаба. Иначе сред хората, които бяха част от Промяната от самото начало, както и измежду новодошлите има страхотни хора, с които продължаваме да поддържаме контакт. Даже след излизането на тази позиция много хора от местната структура ми звъняха да ми кажат, че не са съгласни с нея и продължават да ме подкрепят.  Висшето ръководство на Продължаваме промяната, също беше изненадано от тази позиция и веднага потърси информация, как това изобщо може да се случи без самите те да знаят за излизането на такава декларация. През последните 12 години започвайки още, като общински съветник,  аз се борих с уродливите практики на ГЕРБ и ДПС в обществения, икономическия и социалния живот на страната и продължавам да го правя. Ако новото местното ръководство на ПП Бургас смята, че правилния път в местната власт е заедно с ГЕРБ, имат пълната свобода да го следват.  Аз обаче ще продължа да се противопоставям срещу всичките нередности, с които се сблъсквам.

Ще си спестя коментар по немотивираните твърдения в декларация на новото местно ръководство в Бургас и мотивите, които вероятно ги движат. Нападките само ме вдъхновяват да продължа да работя упорито и решително за обществото. В момента за гражданите има много по-важни проблеми, по които политиците трябва да работят и съм фокусиран върху тях.

Наясно съм, че когато, човек работи в обществена полза и когато не могат да ме огънат или купят, ставам неудобен. Всички действия на хората, които ме нападат, навярно показват, че вървя в правилната посока. Затова аз и моят екип не се отказваме, не се предаваме и най-важното не се продаваме“, заяви още Константин Бачийски.  

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори