Правя това предястие всяка Коледа, откакто научих този метод. Невероятно лесно и вкусно (ВИДЕО)
След като научите тази рецепта, ще бъдете пристрастени
Правя това предястие всяка Коледа, откакто научих този метод. Невероятно лесно и вкусно! Здравейте на всички, този път направих еднo много вкуснo и леснo за приготвяне предястие. Идеално за Вашите гости на Коледа или Нова година. След като научите тази рецепта, ще бъдете пристрастени!
Съставки
Бутер тесто – 500 г
Кайма – 500 г
Зелен лук – 1 стрък
Яйца – 1 бр
Жълтък – 1 бр
Кашкавал – 70 г
Топено сирене – 7 бр
Магданоз – 1/2 връзка
Мащерка – 1 чаена лъжица
Черен пипер – 1/4 чаена лъжица
Червен пипер – 1 чаена лъжица
Сол – 1/2 чаена лъжица
Начин на приготвяне
В купа смесваме каймата с 1 яйце, зеления лук и магданоза, нарязани на дребно. Овкусяваме с мащерка, черен и червен пипер и сол. Разстиламе бутер тестото, което разделяме на 2 части по 250 грама всяка. Нанасяме овкусената кайма, върху двата листа бутер тесто. Върху първият лист поставяме кашкавал върху каймата.
Върху втория нареждаме парчета топено сирене върху каймата.
Навиваме ги на руло. С помощта на ножица правим разрези от горната част на рулата и ги обръщаме, както е показано във видеото по-горе. Намазваме рулата с разбит жълтък. Печем в предварително загрята фурна на 190°С за 25 минути.
За по-нагледно, вижте видеото по-горе.
Добър апетит!
източник: domashnakuhnyasdani.com
Украински войници превърнаха BMW 7-Series в мобилна ракетна установка
Лионел Меси получи часовник за 1,1 милиона долара
Грешката, която качва разхода на гориво през зимата с до 2 литра на 100 км
Четвърти цвят на светофара: бъдещето на трафика с автономни коли
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
