Съседката ми показа тази рецепта преди години и оттогава правя тиквеник само така
Най-вкусния и сочен тиквеник за Бъдни вечер с канела и ванилия
Бъдни вечер е част от най-светлите християнски празници, на които се събираме с цялото семейство. На трапезата трябва да има по традиция нечетен брой ястия. Обикновено домакините се спират на 7 или 9 ястия, защото числата са сакрални. Всичко трябва да е постно. Затова днешната рецепта е за тиквеник, който може да бъде чудесен завършек на вашата вечеря.
Необходими продукти:
1 кг тиква
1 пакет готови кори
1 ч.ч. олио
150 г орехи
250 г захар
5 г ванилия
канела
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да обелите и почистите добре тиквата. Настържете я на рендето и задушете с малко олио и вода. След като омекне, се добавя захарта, канелата, ванилията и смлените орехи.
Намазнете подходяща тава за тиквеника. Вземете две кори, горната се намазва с олио и се слага от плънката върху нея, след което се завива на руло. Това се повтаря, до изчерпване на корите. Печете на 180 градуса за 40 минути.
Приятен апетит!
Кметът на Царево Марин Киров поздрави за младите спортисти от ФК "Странджанец"
Промени в движението по АМ „Струма“ край Перник от 17 до 22 декември
Столичната община започва зимна кампания с храна и топли напитки за хора в нужда
Студентите в Сърбия се готвят за предсрочни избори след месеци на масови протести
4-те зодии, които ще имат много късмет на 16 декември 2025
Украйна обяви Филип Киркоров за издирване
Защо България остава на дъното по заплати в Европа, въпреки икономическия растеж
Рецептата за коледни канелени курабийки на баба
Над 400 000 евро са иззети при акция срещу пране на пари в София
Силни ветрове събориха 24-метрова „Статуя на свободата“ в Бразилия(видео)
Кметът на Сунгурларе инспектира обекти в село Съединение
Царево въвежда единни правила за индивидуалните електрически превозни средства
