×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка


Министър точи остра финансова секира за вноса на кола втора ръка
Ключови думи: втора ръка, коли
03 Декември 2023, Неделя, 20:27 ч.
Автор: Флагман.бг

Вносът им да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил, поиска Георги Гвоздейков

Вносът на стари коли да се обложи с нов данък от поне 500 лева на автомобил. Тази идея огласи министърът на транспорта Георги Гвоздейков като мярка срещу застаряващия автомобилен парк у нас, който трови въздуха.

Данните сочат, че над 350 000 коли са били внесени в страната за 2022 г., което прави България първенец в Европа в тази печална класация.

"Ако обложим този внос на бройка автомобил да речем с минимум 500 лева, ето ти един инструмент, един фонд, който може да бъде използван за дотиране, за подпомагане на обществото и на хората, които искат да си купят електрически автомобили", обясни Гвоздейков. Пред БНТ той уточни, че е предложил идеята за облагането с поне 500 лева на българските автомобилни асоциации.

На въпрос дали тази такса ще удари по джоба бедните българи, които се предполага, че си купуват кола втора употреба, министърът опонира, че новият данък ще е за сметка на вносителите. "А вече те как ще си калкулират цената на стоката, си е тяхна работа", добави Гвоздейков.

В отговор на въпрос дали автомобилният парк в България се електрифицира "ударно", министърът коментира, че "ударно" е силна дума, но се осъществява съвсем нормален преход към новата еволюция в технологиите и в автомобилостроенето.

"Ние като общество трябва да осъзнаем, че другите държави напредват доста сериозно в този процес и ние трябва да полагаме максимално усилия да стимулираме обществото, за да облекчаваме условията България да преминава към екологичен автомобилен транспорт", подчерта министърът на транспорта.

"В крайна сметка ние трябва да се замислим какъв въздух искаме да дишаме, в каква среда трябва да живеем, защото ако се върнем на ситуацията с бедствието от миналата седмица с падналите дървета, бедствието се случи, защото дотогава нямаше паднала слана и листата по дърветата нямаше как да опадат. Анализите, които правят климатолозите, и това глобално затопляне става с помощта на хората и на никого другиго.

И мерките, които трябва да предприемем оттук нататък, не е просто да са на гърба на бедните, а на гърба на това в какъв свят оттук нататък искаме да живеем и това как трябва да съхраняваме природата", подчерта Гвоздейков, обвързвайки темата със състоянието на българския автомобилен парк с темата за бушуващата планетарна климатична криза.


В категории: Животът


11
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
11
Коментара по темата
11.
До 7
04.12.2023 08:06:29
1
14
Н е държавен чиновник а просто типичен представител на сглобката. Да попитам само - от тия дето ги избрахте поне един става ли за нещо, някой от тях направил ли е поне нещо мъничко за подобряване на живота ни.
10.
32
04.12.2023 07:59:13
3
14
Вместо, да има субсидии, съобразени с доходите , за да може да се закупи нова кола, те пак секира, прости хора са тия ей.
9.
ДА БЕ.....??
04.12.2023 05:41:11
1
4
точи...точи...ама зад клавиатурата на компа и така ша си остане...с точенето на ножки.....мхм

до 1
8.
бургазлия
04.12.2023 01:40:56
1
23
Още един не много елегантен начин да гепим пари от бедните за да могат нашите хора (богатите) да си купуват колите на половин цена и да теглят наум по една българска на абдалите, от които са гепили по 5 стотака.
7.
ТозиКойто
03.12.2023 21:40:58
6
33
И защо нито един държавен хрантутник не призна простата истина, че карането на стари коли не е щото така ни харесва, а защото не можем да си купим нови. А ограничаването на хората по този безумен начин ще докара още гняв и възмущение, защото старите коли по пътищата са следствие ниските доходи на хората. И когато(някога в светлото бъдеще, дай Боже) политиците създадат политически, икономически и юридически условия хората да достигнат тъй бленуваното ниво на доходите, съпоставимо с белите държави от западна Европа, тогава от самосебе си проблема ще се реши.
6.
ТозиКойто
03.12.2023 21:32:26
4
40
За съжаление в БГ колата за болшинството от активните на пазара на труда хора(18-65г, плащащи данъци и осигуровки и създаващи БВП) е абсолютна необходимост в болшинството от населените места. С изключение на София и няколко големи града, навсякъде другаде градския транспорт е безполезен. Вземайки предвид дори средната РЗ за страната, нов автомобил е абсолютна химера за над 80% от въпросните трудещи се и мъчещи се да оцеляват на тази територия. С подобна мярка реално и недвусмислено се вземат пари от бедните с които да се субсидират богатите да си купят нова кола. Смешно? Обидно? Цинично...
5.
Ойт
03.12.2023 21:26:40
14
20
По-скоро забранете горенето на дърва и въглища за отопление! Това замърсява в пъти повече, отколкото автомобилите. Не може някой див австалопитек, който иска да си топли трътката да трови стотици хора заради това. Диваците, които горят дърва и въглища трябва да живеят в резервати!!!
4.
Мисля си
03.12.2023 21:03:24
3
38
Мисля че този Гвоздейков трябва да наточи един гвоздей ама Голям Душмански и да си го набие отзад.
И преди да точи секири да сяда на тях и да ги пробва че после ако трябва да ги наточи още
3.
Камъни за търкаляне
03.12.2023 21:00:29
2
28
Грездейков
2.
Дотук добре!
03.12.2023 20:55:34
1
33
А, ся дайте и по 5000 лв за нова, че да ви призная!
1.
Мда
03.12.2023 20:38:59
5
41
Народа и той скоро ще точи секира, като не слушате...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори