×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение


Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение
Психологът Нина Тодоров е свидетел по дело за домашно насилие, което е заведено въз основа на спомени, възвърнати с нейна помощ
01 Декември 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни или здравословни състояния

В България вече се наблюдава тенденцията хората да търсят по-осъзнато помощ от специалист, когато изпитват напрежение, тревожност, страх и безпокойство, ниска самооценка, бърнаут, панически атаки,  натрапливи мисли, загуба на близък, безсъние, стрес, необходимост от  себепознание и самоусъвършенстване. „Често на пациенти с образование и амбиции им е необходима помощ в откриване на правилния път за постигане на целите и мечтите си“, коментира Нина Тодоров.

Тя е психолог и хипнотерапевт, практикуващ в Пловдив. Работата ѝ с пациентите е насочена към създаване на психологичен климат, позволяващ на човек да „бъде” и да реализира пълния си потенциал. Прилага когнитивно-поведенческа терапия и хипнотични техники. Те са успешни и при работата ѝ с деца, която  е не по-малко разнообразна. С помощта на хипнотичните техники решава проблеми с нощното напикаване при най-малките, лични и емоционални проблеми, агресивни прояви при деца и юноши и др.

„Много хора са предубедени към хипнотерапията заради холивудските филми. Искам дебело да подчертая, че те нямат нищо общо с реалността. При хипнозата не се използва махало, както в най-разпространените филмови сюжети. Случвало ми се обаче при провеждането ѝ да разкривам информация, която би предизвикала интереса на  не един сценарист и продуцент. Но тези човешки истории, остават само между мен и пациентите ми“, категорична е Нина Тодоров.

„Съзнанието ни може да блокира спомени от травмиращи събития, за да ни предпази, но на подсъзнателно ниво те продължават да ни измъчват и ние отключваме редица психологични проблеми, които ни пречат да реализираме пълния си потенциал, като личности“, разказва още психологът.

Нина Тодоров е участвала в разкриването на случай на тормоз над младо момиче. „Майка доведе при мен 19-годишната си дъщеря, която от години изпада в депресии и нервни кризи. Още при първата хипнотерапия стана ясно, че та я била малтретирана от доведения си баща, когато е била на 8-9 години. Тези спомени за били подтиснати от детското ѝ съзнание. Майката на момичето не е подозирала нищо за тези посегателства, но след терапията двете с дъщеря ѝ подадоха сигнал в полицията и на мъжа са повдигнати обвинения. Аз ще съм свидетел по делото.

Нина Тодоров има бакалавърска степен по Психология от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и магистърска степен по Училищна психология през 2019 г. Сертифицирала е  хипнотерапия към Българската асоциация по хипноза – към днешна дата е и неин член. Има квалификация по Психотерапия в направление транзакционен анализ, дихателни практики и медитация.
Преминала е обучения по Семейни констелации; Когнитивно-поведенческа терапия; Кибертормоз – как да спасим децата в интернет; Социални и емоционални компетенции; Социално емоционално учене и др.
„Провела съм обучения и семинари, свързани с личностното развитие на човек; регулация на стреса, преработване на тревожни състояния; как да се справим с агресията и зависимостите при децата
Била съм  стажант в център за себепознание и самоусъвършенстване.  Работила съм  и като училищен психолог в основно училище. Към момента развивам своята самостоятелна практика в Пловдив“, допълва представянето си психотерапевтът.
Кабинетът ѝ се намира в нейното собствено жилище.  Намира се на адрес: град Пловдив, ул. "Иван Гешев" 32. Часове се записват с предварителна уговорка на тел.: +359886644756

Работата на психотерапевта е удивителна! Той ни води по пътя на самопознание, научавайки ни на различни техники за контрол върху емоциите, чувствата и мислите ни, учейки ни как да подобрим всяка сфера от живота ни. Една от тези техники е именно хипнозата – портал към свят на възможности.

Благодарение на хипнозата хората се научават да се справят с ежедневните проблеми, стреса, ниската самооценка, страха, паник атаките, тъгата от загубата на близък, безсънието, тревожността, травмичните спомени и моменти, които въздействат негативно. Но какво е най-вълшебното? Това, че по време на този процес, ставаме автори на своя живот, разгръщайки потенциала и възможностите си.

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни и здравословни състояния, невъзможност да приемем себе си (и недостатъците си), тревогите и страховете, който ни приковават или искаме да се прочистим от вредни навици и наднормено тегло. И какво по-хубаво от това да се чувстваш свободен, успешен, здрав и изпълнен с енергия?

Лечебната хипноза е като вълшебство, което подобрява мотивацията ни, концентрацията и физическата ни издръжливост. Тя е този инструмент, който ни помага да се справим с пороците, душевните предизвикателства и стреса в живота ни, да привличаме желания партньор и изобилието. И не е ли нормално всеки да иска да живее в спокойствие, без страх и напрежение, да постига мечтите си и да е влюбен в живота?

Хипнозата е ключа, който отваря врата към по-доброто ни АЗ. Предизвикателствата, пред които сме изправени, стават по-лесни, когато дадем на подсъзнанието си възможността да работи в полза на нашето благополучие. Но как да го направим? Именно чрез хипнотичният транс терапевтът достига до подсъзнанието, което изначално не е кодирано да размишлява или анализира това, което ни се случва, а като съвършена "машина" може да бъде програмирано да изпълнява позитивните функции, които предварително са заложени в него.

Подсъзнанието започва да изпълнява и следва инструкциите, благодарение на мощните реални внушения подавани от компетентния терапевт. Веднъж вече достигнала лечебната хипнотична програма до дълбините на подсъзнанието, то постепенно ги изпраща към съзнателния човешки разум, разчитащ бързо поставените цели и задачи и започва да изпълнява всяка една от тях. Именно на тези наши уникални способности се дължи и успеха при прилагане на тази техника, която съществува още от Древността.

Нашето чувство за себе си и мирогледът ни се формират чрез процес на внушение, който започва още в детството. Родителите имат огромно влияние върху изграждането на нашата представа и поведение. В детските години, родителският контрол може да се прояви в различни форми, като например случаят с майката, която непрекъснато повтаря на своето дете, че трябва да спре да яде, защото е дебело и никой няма да го хареса (дори, че никога няма да си намери партньор в живота).

Този вид внушение може да остави дълбоки следи в психиката на човек, водейки до формирането на негативно чувство за собствената си стойност и възможността за положителни междуличностни взаимоотношения (ниска самооценка и т.н.). Да заобича и приеме себе си се оказва трудно предизвикателство. Чувството, което се развива в резултат на този вид внушение, е често свързано с ниското самочувствие, страх от отхвърляне и неспособност за приемане на себе си. Лишаването от правото на детето да усеща свободата на избора и съзнателно формиране на собствената му идентичност може да създаде дълготрайни психологически проблеми и травми.

Освен този пример, други форми на родителски контрол, като критикуване, сравняване с други деца, или налагане на собствени желания, също могат да оказват негативно влияние върху развитието на детето. Причините за това са разнообразни - от намеса в процеса на самостоятелно вземане на решения до формирането на стереотипни мисловни и емоционални шаблони.

Затова е от изключителна важност да бъдем осъзнати за влиянието на внушенията, които се подават на децата. Родителите трябва да осъзнаят силата на своите думи и да насърчават позитивно самочувствие, самостоятелност и усещане за собствена стойност при своите деца. Така можем да създадем основа за здраво психическо развитие и успешни междуличностни връзки през целия живот.

Лечебната хипнотерапия възстановява баланса и връща вярата в собствените възможности, както и любовта към самите нас.


В категории: Здраве , Животът


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори