×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Доналд Тръмп с нова ключова победа в първичните избори
  • Ремонт на Калотина затруднява преминаването през границата
  • Тръмп печели първичните избори на републиканците в Южна Каролина
  • Япония обяви въвеждането на нови санкции срещу Русия след страните от Г-7
  • ПВО на Русия свали два украински дрона край Белгород и четири над Черно море
  • В Беларус днес се произвеждат избори за парламент и за местни съвети
  • Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки
  • Облачно време и слаб дъжд в части от страната днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение


Хипнотерапията няма нищо общо с холивудските сюжети, но разкритията при нея надхвърлят всяко въображение
Психологът Нина Тодоров е свидетел по дело за домашно насилие, което е заведено въз основа на спомени, възвърнати с нейна помощ
01 Декември 2023, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни или здравословни състояния

В България вече се наблюдава тенденцията хората да търсят по-осъзнато помощ от специалист, когато изпитват напрежение, тревожност, страх и безпокойство, ниска самооценка, бърнаут, панически атаки,  натрапливи мисли, загуба на близък, безсъние, стрес, необходимост от  себепознание и самоусъвършенстване. „Често на пациенти с образование и амбиции им е необходима помощ в откриване на правилния път за постигане на целите и мечтите си“, коментира Нина Тодоров.

Тя е психолог и хипнотерапевт, практикуващ в Пловдив. Работата ѝ с пациентите е насочена към създаване на психологичен климат, позволяващ на човек да „бъде” и да реализира пълния си потенциал. Прилага когнитивно-поведенческа терапия и хипнотични техники. Те са успешни и при работата ѝ с деца, която  е не по-малко разнообразна. С помощта на хипнотичните техники решава проблеми с нощното напикаване при най-малките, лични и емоционални проблеми, агресивни прояви при деца и юноши и др.

„Много хора са предубедени към хипнотерапията заради холивудските филми. Искам дебело да подчертая, че те нямат нищо общо с реалността. При хипнозата не се използва махало, както в най-разпространените филмови сюжети. Случвало ми се обаче при провеждането ѝ да разкривам информация, която би предизвикала интереса на  не един сценарист и продуцент. Но тези човешки истории, остават само между мен и пациентите ми“, категорична е Нина Тодоров.

„Съзнанието ни може да блокира спомени от травмиращи събития, за да ни предпази, но на подсъзнателно ниво те продължават да ни измъчват и ние отключваме редица психологични проблеми, които ни пречат да реализираме пълния си потенциал, като личности“, разказва още психологът.

Нина Тодоров е участвала в разкриването на случай на тормоз над младо момиче. „Майка доведе при мен 19-годишната си дъщеря, която от години изпада в депресии и нервни кризи. Още при първата хипнотерапия стана ясно, че та я била малтретирана от доведения си баща, когато е била на 8-9 години. Тези спомени за били подтиснати от детското ѝ съзнание. Майката на момичето не е подозирала нищо за тези посегателства, но след терапията двете с дъщеря ѝ подадоха сигнал в полицията и на мъжа са повдигнати обвинения. Аз ще съм свидетел по делото.

Нина Тодоров има бакалавърска степен по Психология от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и магистърска степен по Училищна психология през 2019 г. Сертифицирала е  хипнотерапия към Българската асоциация по хипноза – към днешна дата е и неин член. Има квалификация по Психотерапия в направление транзакционен анализ, дихателни практики и медитация.
Преминала е обучения по Семейни констелации; Когнитивно-поведенческа терапия; Кибертормоз – как да спасим децата в интернет; Социални и емоционални компетенции; Социално емоционално учене и др.
„Провела съм обучения и семинари, свързани с личностното развитие на човек; регулация на стреса, преработване на тревожни състояния; как да се справим с агресията и зависимостите при децата
Била съм  стажант в център за себепознание и самоусъвършенстване.  Работила съм  и като училищен психолог в основно училище. Към момента развивам своята самостоятелна практика в Пловдив“, допълва представянето си психотерапевтът.
Кабинетът ѝ се намира в нейното собствено жилище.  Намира се на адрес: град Пловдив, ул. "Иван Гешев" 32. Часове се записват с предварителна уговорка на тел.: +359886644756

Работата на психотерапевта е удивителна! Той ни води по пътя на самопознание, научавайки ни на различни техники за контрол върху емоциите, чувствата и мислите ни, учейки ни как да подобрим всяка сфера от живота ни. Една от тези техники е именно хипнозата – портал към свят на възможности.

Благодарение на хипнозата хората се научават да се справят с ежедневните проблеми, стреса, ниската самооценка, страха, паник атаките, тъгата от загубата на близък, безсънието, тревожността, травмичните спомени и моменти, които въздействат негативно. Но какво е най-вълшебното? Това, че по време на този процес, ставаме автори на своя живот, разгръщайки потенциала и възможностите си.

Лечебната хипноза има за цел да подобри нивата ни на успех, независимо дали става въпрос за кариерно израстване, депресивни и здравословни състояния, невъзможност да приемем себе си (и недостатъците си), тревогите и страховете, който ни приковават или искаме да се прочистим от вредни навици и наднормено тегло. И какво по-хубаво от това да се чувстваш свободен, успешен, здрав и изпълнен с енергия?

Лечебната хипноза е като вълшебство, което подобрява мотивацията ни, концентрацията и физическата ни издръжливост. Тя е този инструмент, който ни помага да се справим с пороците, душевните предизвикателства и стреса в живота ни, да привличаме желания партньор и изобилието. И не е ли нормално всеки да иска да живее в спокойствие, без страх и напрежение, да постига мечтите си и да е влюбен в живота?

Хипнозата е ключа, който отваря врата към по-доброто ни АЗ. Предизвикателствата, пред които сме изправени, стават по-лесни, когато дадем на подсъзнанието си възможността да работи в полза на нашето благополучие. Но как да го направим? Именно чрез хипнотичният транс терапевтът достига до подсъзнанието, което изначално не е кодирано да размишлява или анализира това, което ни се случва, а като съвършена "машина" може да бъде програмирано да изпълнява позитивните функции, които предварително са заложени в него.

Подсъзнанието започва да изпълнява и следва инструкциите, благодарение на мощните реални внушения подавани от компетентния терапевт. Веднъж вече достигнала лечебната хипнотична програма до дълбините на подсъзнанието, то постепенно ги изпраща към съзнателния човешки разум, разчитащ бързо поставените цели и задачи и започва да изпълнява всяка една от тях. Именно на тези наши уникални способности се дължи и успеха при прилагане на тази техника, която съществува още от Древността.

Нашето чувство за себе си и мирогледът ни се формират чрез процес на внушение, който започва още в детството. Родителите имат огромно влияние върху изграждането на нашата представа и поведение. В детските години, родителският контрол може да се прояви в различни форми, като например случаят с майката, която непрекъснато повтаря на своето дете, че трябва да спре да яде, защото е дебело и никой няма да го хареса (дори, че никога няма да си намери партньор в живота).

Този вид внушение може да остави дълбоки следи в психиката на човек, водейки до формирането на негативно чувство за собствената си стойност и възможността за положителни междуличностни взаимоотношения (ниска самооценка и т.н.). Да заобича и приеме себе си се оказва трудно предизвикателство. Чувството, което се развива в резултат на този вид внушение, е често свързано с ниското самочувствие, страх от отхвърляне и неспособност за приемане на себе си. Лишаването от правото на детето да усеща свободата на избора и съзнателно формиране на собствената му идентичност може да създаде дълготрайни психологически проблеми и травми.

Освен този пример, други форми на родителски контрол, като критикуване, сравняване с други деца, или налагане на собствени желания, също могат да оказват негативно влияние върху развитието на детето. Причините за това са разнообразни - от намеса в процеса на самостоятелно вземане на решения до формирането на стереотипни мисловни и емоционални шаблони.

Затова е от изключителна важност да бъдем осъзнати за влиянието на внушенията, които се подават на децата. Родителите трябва да осъзнаят силата на своите думи и да насърчават позитивно самочувствие, самостоятелност и усещане за собствена стойност при своите деца. Така можем да създадем основа за здраво психическо развитие и успешни междуличностни връзки през целия живот.

Лечебната хипнотерапия възстановява баланса и връща вярата в собствените възможности, както и любовта към самите нас.


В категории: Здраве , Животът


България Всички новини
Осъдиха наркоготвач от Италианската махала в Бургас Осъдиха наркоготвач от Италианската махала в Бургас Валентин Добрев се размина с условна присъда  Юруш към тази част на България: Продават се хотели на безценица Юруш към тази част на България: Продават се хотели на безценица Бивша резиденция от времето на тоталитарната власт е на тезгяха за 300 000 евро Брутално отмъщение! Срязаха гумите и залепиха с монтажна пяна вратите на кола Брутално отмъщение! Срязаха гумите и залепиха с монтажна пяна вратите на кола Търсят извършителите Дългата пролетна ваканция започва на тази дата Дългата пролетна ваканция започва на тази дата Пролетната ваканция започва на 30 март, събота и ще продължи до 7 април, неделя или общо 9 дни Месец след убийството на Пейо: Една от убийците му излезе от ареста, а другата реве, че я нападнали дървеници Месец след убийството на Пейо: Една от убийците му излезе от ареста, а другата реве, че я нападнали дървеници Красимира Трифонова уж временно е изведена в болница, защото се чувствала зле  Той е шоумен номер едно в България Той е шоумен номер едно в България Дори когато пресолявам шегите в ефир, го правя в интерес на зрителя, призна Рачков Обучават ловци, за да не застрелят някой мигрант в Странджа Обучават ловци, за да не застрелят някой мигрант в Странджа Слава Богу, досега нямаме такива инциденти, казват авджии  До два месеца избират нов председател на БСП в Бургас, червените искат и оставка на правителството До два месеца избират нов председател на БСП в Бургас, червените искат и оставка на правителството Това решение е взето на днешния Национален съвет на партията Тя твърди, че е врачка на Берлускони, но се оказа шивачка от "Парцаленото училище" Тя твърди, че е врачка на Берлускони, но се оказа шивачка от "Парцаленото училище" Докато бил жив Берлускони, нищо не й липсвало. След смъртта му обаче тя се притеснила за бъдещето си, защото в листа на завещанието му нейното име не фигурирало, въпреки че очаквала щедро наследство Искате ли да видите и тази чалгаджийка в риалити формат Искате ли да видите и тази чалгаджийка в риалити формат Хитовата изпълнителка признава, че е получавала много покани за участия 
Коя е Юлия Навалная - тя не искаше да е политик, но става символ на съпротивата срещу тиранията в Русия Коя е Юлия Навалная - тя не искаше да е политик, но става символ на съпротивата срещу тиранията в Русия Макар че бе неотлъчно до опозиционера в неговите битки, тя вижда себе си като съпруга и майка Семейство от Одрин показа актуалните цени по магазините. Заслужава ли си? (ВИДЕО) Семейство от Одрин показа актуалните цени по магазините. Заслужава ли си? (ВИДЕО) Във видеото те показват всичко до най-малката подробност – как се стига от границата до съответното място, какво е работното време на обекта и какви са промоциите Тя чу най-лошата диагноза, но не се предаде: Натали, която пребори рака пет пъти и пробяга маратон Тя чу най-лошата диагноза, но не се предаде: Натали, която пребори рака пет пъти и пробяга маратон След 11 операции, 30 химиотерапии и 55 лъчетерапии тя води пълноценен живот Защо този известен турски актьор се страхува от съпругата си Хазал Кая? Защо този известен турски актьор се страхува от съпругата си Хазал Кая? Двамата са популярни в Турция Ето как модернизират панелките в Германия Ето как модернизират панелките в Германия Масово жилищно строителство може да се открие също в кварталите Лихтенберг и Хелерсдорф Oтĸpиxa cлyчaйнo в джyнглитe нa Mиaнмap изocтaвeн мнoгo pядъĸ и cyпep cĸъп мoдeл Lаmbоrghіnі Oтĸpиxa cлyчaйнo в джyнглитe нa Mиaнмap изocтaвeн мнoгo pядъĸ и cyпep cĸъп мoдeл Lаmbоrghіnі Coбcтвeниĸът нa cпopтния cyпep cĸъп aвтoмoбил зaceгa нe e oтĸpит Водени ли са преговори с него, за да стане главен прокурор Водени ли са преговори с него, за да стане главен прокурор Андрей Янкулов твърди, че никой не е разговарял по тази тема с него  Няколко града в страната без инсулин в нито една аптека Няколко града в страната без инсулин в нито една аптека Освен "Актрапид" и "Тресиба", дефицитен се оказва и трети вид инсулин – "Фиасп" Има вариант Бойко Борисов да разцепи ПП-ДБ и да си направи ново мнозинство, смята Първан Симеонов Има вариант Бойко Борисов да разцепи ПП-ДБ и да си направи ново мнозинство, смята Първан Симеонов В ДБ не харесват изобщо ПП, но гледат много-много да не им личи, смята социологът Това е най-вкусната торта за всички времена, а приготвянето й е толкова лесно, че дори дете ще се справи Това е най-вкусната торта за всички времена, а приготвянето й е толкова лесно, че дори дете ще се справи Има ли нещо по-изкушаващо от чудно вкусна домашна торта? Едва ли!
Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Бойко СТАНКУШЕВ, АКФ Пепи Еврото и Нотариуса вероятно са станали опасни за покровителите си Виц на деня Виц на деня Подкрепям единствено традиционните семейни ценности: мъж, жена, деца, куче и любовница! Виц на деня Виц на деня - Автомобилът ще измести влака!
- Съмнявам се. Преди месец един се опита да го направи и шофьорът свърши в болницата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само в България, освен приятел, познат, роднина, съществува и категорията за близост: "Били сме на една маса"

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори