×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна почистването на крайбрежната алея в Бургас, затрупана с пясък след урагана


Започна почистването на крайбрежната алея в Бургас, затрупана с пясък след урагана
До края на седмицата тоновете пясък ще бъдат върнати на ивицата, а маршрутът - отново проходим за пешеходци и колоездачи
21 Ноември 2023, Вторник, 19:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Задачата вече е възложена от Общината, дейностите стартират още днес

Започва почистването на крайбрежната алея край Солниците в Бургас, която след жестокия ураган преди дни бе затрупана с пясък от плажната ивица, съобщиха за Флагман от Общината. В рамките на няколко дни тоновете пясък, които морето изхвърли навътре чак до някои от складовете в района, ще бъдат върнати на мястото им, а самата алея - почистена и обновена.

Задачата вече е възложена и до края на настоящата седмица трябва да бъде и приключена, колкото и сложно да е. На места е повредена и оградата, която също трябва да бъде възстановена в същия срок.

Сигнал до Флагман.бг: Да придойде река е ужасно, но да придойде море е апокалиптично (СНИМКИ)

Участъкът от паркинга на Северния плаж до Солниците не за пръв път е в такова състояние след буря. Той е на ниска надморска височина - на практика на кота 0, и малко по-големи от обичайното вълни обикновено причиняват подобни щети. Ситуацията се усложнява и от липсата на пясъчни диги, каквито обикновено се натрупват на брега в края на активния летен сезон, за да предпазват ивицата от вълнението през зимата.

При всички случаи от Община Бургас просто изчакаха метеорологичните условия да се подобрят, обстановката да се успокои след тежката буря и да се отвори подходящ момент, за да започне почистването. Така още до края на тази седмица алеята край морето ще бъде готова за ползване в оригиналния ѝ вид.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
15
Коментара по темата
15.
Поръчка!
22.11.2023 14:34:34
0
3
Търговете ги прави държавата и министерството на туризма. Три чевърти от крайбрежните обекти са на хора, дето са се учили да плуват в Перловската река, а форумните пумпали, припяват като хор тивански старци:
Кмет, плаж, заведение, община, пясък , кмет, плаж, заведение... А къде е областния, къде е министъра?
14.
9 ти
22.11.2023 14:13:18
0
1
"Откъди Пода надолу" няма тронки. Да вземеш да се ограмотиш малко, нюйоркчанино!
13.
До 8
22.11.2023 08:48:28
2
5
Я пак ,герберо-депесарски Герой ?!?
Като каза за разруха,какво стана с велоалеято до Сарафово?
Или ако искаш за новата спортна зала да поговорим?
Или за разбитите пътища в Бургас, които са като танков полигон в 80%
12.
ТБС
22.11.2023 00:06:30
2
9
До всички илитерати, не се сещам, кога човек е победил природата, за обратното примери много. Та ща не дарете на бедните бизнесмени средства да осерат плажа с гнусните се кръчми, може е доброволен труд да положите. Може е да ви пуснат веднъж безплатен чадър и кафе.
11.
Ха ха
21.11.2023 21:30:46
27
20
Морето се самопочиства от дървени бараки в който месните не влизат и са дадени на концесионер за да раздават пари под масата.
Община Бургас следва да стопанисва бреговата ивица и да се прави отчет ежегодно ..
Кръчма на плажа в Бургас минимум 100000 на сезон , само за мястото, дали министерството проверява колко е квадратурата, дали наемите са обявени, спомнете си за запаленият наемател в Приморско като отказа да плати на концесионера...
Феодализъм в действие...
10.
До 9
21.11.2023 21:21:16
8
39
Определено си селски тъпан, който на морето вика брей че голяма ливада
Най-големите смешници като теб, дори да плуват не могат, но иначе са дървени философи!
От всичко разбират, но не вдявате елементарни хидродинамични процеси!
Тъп си и Киро е тъп и Сандов е тъп, но сте кресливи и нахални соросоидални продажници!
Бягай да те опарапетят, дано ти вкарат малко мозък от задния вход!!!
9.
До 8
21.11.2023 21:03:31
50
26
А ве тъпан, то и япончетата имат диги, но са постоянни за 10 метрови вулни. Никой не строи пясъчни диги за да пази дървените бараки на пишман селски меринджей, които си мислят за , че морето е като лозето на байра и трябва да копа. Откъди пода тронките да не се обаждат.
8.
Много "възмутени" ПП-ДБ тролове
21.11.2023 20:53:49
10
57
„промяната“ носи със себе си само разруха!
За сведение Малдивите са опасани с диги за да не ги залива океана, а Нидерландия 80% е под морското равнище, но там зелените,продажни подлоги на Сорос, не смеят да протестират срещу дигите и да твърдят, че се краде от морето, защо ли?
7.
Бургазлия
21.11.2023 20:30:56
31
10
На 4-я ден от Апокалипсиса , Общината ще се заеме със една проста задача ....обаче утре ще вали цял ден.
6.
Кредитодател
21.11.2023 20:28:30
1
12
Горката банка дето се набута с кредита за ремонта на Златна Котва. Ресторант на тротоара. Страшен купон.
5.
Възмутен
21.11.2023 20:17:16
34
36
Плажът не е на миризливите селски тарикати с кръчми накацали на пясъка!!! Лятото не те пускат пред заведенията им накичени с чадъри, зимата пак заради тях да ровят плажа цяла зима да не можеш да го видиш!!! Нагли нещастници, плажът е на всички бургазлии, не е на вас и няма заради вас всяка есен да го ровят, нещо което никога преди не е правено ама никога, защото е малоумие и идиотизъм!!!
4.
До 1
21.11.2023 20:00:51
34
14
Как пясък да вдигат ве малоумник, колкото повече ровят с багери и морето го отнася. Спри се бе.
3.
Пяъчните диги
21.11.2023 20:00:24
37
38
Грозните пясъчни диги пазят капанчетата на плажа само при обикновени бури. При 5-метрови вълни не помагат изобщо.
Тази зона принадлежи на морето, а не на селските кръчмари на плажа. Морето прави каквото си иска, а общината ежегодно трябва да почиства пътя, което не е особено трудно и скъпо.

Който иска море, трябва да се примири с подобни добавки и да чисти. Точно както чистим акото на бебетата, на които се радваме.
2.
niama li da ima ostavki nisto ne sa napravili a zn
21.11.2023 19:42:18
45
14
Obstinata OSTAVKA!!!!!!!
1.
33
21.11.2023 19:39:34
19
7
IMASHE 3 DENA PREDI BURIATA IMASHE VREME DA VDIGNAT PIASAKA PREZ ESENTA DA SE ZASTITIAT I NISTO NE NAPRAVIHA.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори