×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близо 124 000 млади хора у нас нито работят, нито учат


Близо 124 000 млади хора у нас нито работят, нито учат
Ключови думи: безработни, младежи
21 Ноември 2023, Вторник, 14:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Не е изследвано достатъчно какви са причините за тези данни

"Непрекъснато отчитаме над 100 000 млади хора, които нито учат, нито работят. Във времето са стигали до 180 000, а в момента са 124 000 души." Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева. Тя участва в откриването на форума „Политики и инициативи за младежка заетост в България: предизвикателства и посоки“, организиран от Центъра за изследване на демокрацията.

Според нея до момента не е изследвано достатъчно какви са причините за тези данни. "Изключително важно е да разберем какви са причините за това. Дали се коренят в ниското образование, неграмотността, дали са свързани с това, че няма нужните умения, които работодателите търсят. Дали причините са в съвременните форми на труд и заетост, които не са регламентирани законодателно и оттам една значителна част от младите хора не са видими за държавната статистика, недоверието на младите към институциите или има и други причини, които не можем да видим", посочи Сачева.

Младите хора на възраст 25-29 г., които нито работят, нито учат или се обучават, са често пренебрегвана група в социалната политика на България. Това поколение стартира своя професионален път непосредствено след икономическата криза през 2008 г. Изправени пред неяснота и несигурност по отношение на работата и социалното си благополучие, тези младежи много по-често са икономически неактивни или заемат несигурни работни места, посочват от Центъра за изследване на демокрацията. 

Източник: БТА


В категории: Животът


9
Коментара
Кои са най-лошите места в самолета
Кои са най-лошите места в самолета 29/04/2024, Понеделник 15:56 0
Камелия обезобрази и устните си
Камелия обезобрази и устните си 29/04/2024, Понеделник 15:05 0
Вижте новия звяр на Асен Блатечки
Вижте новия звяр на Асен Блатечки 29/04/2024, Понеделник 15:01 2
9
Коментара по темата
9.
Запознат
21.11.2023 23:13:14
0
1
Еминем достатъчно добре е описал обстановката и работния процес но Инспекцията по труда да се заеме а ма друг път?
8.
Язон
21.11.2023 23:08:02
0
0
Много интересна статистика, защото освен тези 100 000 млади има и много възрастни, които никога не са работили. Че защо да работят да не са маймуни , като нас работилите бедни? Вероятно за да не работят това е техния протестен вот, който няма по какъв друг цивилизован начин да изразят.
7.
Бургас
21.11.2023 22:07:48
0
1
До #4:
БРАВО!!!
Абсолютно точно описание на реалността!
6.
Като свърши лятото, работата е мираж
21.11.2023 19:30:52
0
6
Половината са в Бургас и то не защото не им се работи, а защото като свърши лятото, работата е мираж. А сега сериозно - поне милион не раборят или работят по 6-7 месеца в годината
5.
До 4
21.11.2023 17:53:16
0
9
къв капитализъм ве лек? КомунизъмЪ никога не е напускал тая територия. Тия дет ви управляват са си комунисти. Е Боко къв е? На Петков баща му къв е? Тия театри колко се мразят и как ние обичаме САЩ а ние Русия и се мразим и караме са за балъците като вас ;) Ама гледам кълвете и дружно им пригласяте на глупостите
4.
Еминем
21.11.2023 17:34:14
4
12
Първо не работят,половината от работните им места са заети от пенсионерите които намират вратички в закона да не напускат след пенсионирането си,други пенсионери работят на половин бройка защото пак има дупка в закона от която се възползват робовладелците,друго да се намали възрастта за пенсиониране не може да ходят хората с памперси на работа това е лудост,колкото по рано се пенсионират толкова повече работни места.Друго не може един млад човек да го вземеш на работа да го думкаш на 6 месеца изпитателен срок на минималната заплата и след данъците слизаш под нея близко до границата на бедността.Не може да се третират без никакви социални добавки като храна ,пътни и служебен телефон.Не може да ги изпънеш на 10 или 12 часов работен ден 6 дни в седмицата и да ги осигуряваш на минималната или на 4 часов работен ден.Не може и в длъжностната характеристика да ти пише една длъжност,а да ти дават задачи за три длъжности,не може да не ти се дава отпуск,а само когато робовладелеца ти реши.Накрая когато мине всичкия този секс и изтекът 6 месеца изпитателен срок заплата да стане 800 900 в най добрия случай 1000 лева.Няма как да стане,затова се напълни с работници ,цигани,психично болни,с основно образование,украинци,казахстанци и всякакви такива.б.ах този капитализъм измислен.
3.
семит
21.11.2023 17:30:23
3
3
120 000 от тях са цигани, останалите са милионерски лекета.
2.
ТАТЕ НОСИ
21.11.2023 16:39:58
0
6
Мама меси....да живей...живей труда.....
1.
Реалист
21.11.2023 16:15:07
1
14
Защо депутатката е забравила да спомене, че общият брой на лицата 25-29г е около 280 хил души и статистиката й значи, че около 40% от това население не работят?
Седят в парламента и се чудят защо не работели младите. Та те дори работа не си търсят! Причините са главно в това че възпитахме едно мързеливо поколение, особенно с това 2 годишно онлайн обучение, което се провеждаше из под юрганите! Днес не можем да ги извадим из под юргана до обед, докато не огладнеят, а баба с по-високата пенсия все е сложила нещо в хладилника. Тати е дал някави джобни след обед да отидат до кафенето и денят минал, защо да работят за 1000 лева?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август Прокуратурата разследва Лена Бориславова от миналия август "Към делото са приобщени множество относими документи, изискана е и справка от Сдружение "Да запазим Корал", посочва районната прокуратура ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори